středa 31. srpna 2016

Co je u nás nového, dozvíte se na zastupitelstvu

Určitě tradičně hojná bude návštěvnost na 11. zasedání zastupitelstva obce ve čtvrtek 8.9.2016. Určitě přijde řeč na zahájení stavby okružní křižovatky, na sběrný dvůr i stav dětských hřišť v naší obci. Jak jinak vypadá život v Božicích si přečtěte v několika glosách a shlédněte na několika fotografiích.


 Probíhá burza oblečení v Jiráskově domě na božické Kolonii. každý den mezi 19 až 20 hodinou až do 4.9.2016. A přibylo tam nové oblečení pro děti.


Upravuje se prostor po bývalé jabloňové aleji při vjezdu Kolonie a současně se čistí příkop kolem silnice na Kolonii.








Do třetice Kolonie. Dětské hřiště si tam kdysi udělali svépomocí, ale určitě je na tom lépe, než hřiště u školy za Pastelkami. Tam je každý herní prvek poškozený a nebezpečný. Až se divím těm, kteří jsou tam denně, že na to nikoho neupozorní a nežádají nápravu.



SÚS JmK čistí krajnice hlavního mostu přes Jevišovku při vjezdu do obce od kruháku.




A konečně byla dokončena oprava zábradlí kolem sběrače kanálu před božickou Jednotou. Tam jsem si všiml poškozené ohradní zítky před vchodem do obchodu. Prý se o ní opřel jeden z větších náklaďáků. Taky jsem slyšel vyprávět historku, jakým způsobem tam couval na tom nemožném parkovišťátku před obchodem jeden božický důchodce. Lehoučce třel sousední vozidlo, ale jel pořád ....



Potěšitelné je, že se opravuje další sklípek v hlavní božické sklepní uličce pod sýpkou. Ano, skutečně, tuto uličku musíme považovat za hlavní božickou sklepní uličku, neboť kdokoliv poprvé přijede do Božic, jede kolem ní a vnímá ji jako reprezentanta božického vinařství. Vlastně už tato ulička začíná Obecním sklepem s kládovým lisem v popředí a sklípky nad ním, pokračuje hezkým sklepem Jary Dosoudila a sklípky nad ním, které každý rok mění tvář k lepšímu. Fakt mě to těší... Je na pováženou, že největší božickou sklepní uličku u Borotic považují návštěvníci za borotickou, podobně jako lovecký zámeček Allein (Samota). Někde jsme v propagaci už v dávné minulosti zaspali ...



Jak pokračuje budování chodníku před bývalou Ryznarovou hospodou v Křídlovicích a oprava polní výklenkové kapličky na poli za Tulipánkou, nevím, nebyl jsem se teď podívat. Možná už je obojí dokončeno.
Vše, co vás zajímá, se dozvíte na zasedání zastupitelstva, jak už jsem avizoval v úvodu. A v sobotu nezapomeňte přijít fandit našim fotbalistům. Hrají se silným soupeřem o důležité body, i když chleba kvůli tomu lacinější nebude! Leda točené pivo, jak populisticky navrhuje ministr financí A. Babiš. A jdu se podívat, jak padla třetí branka našich v přípravě proti Arménii. Taky se díváte?

A nezapomeňte příští sobotu zamířit odpoledne do Obecního sklepa:



                (lan)

1 komentář:

  1. Praktický lékař MUDr. Olejník oznamuje, že ve dnech 5. – 9. září 2016 nebude ordinovat. Akutní případy ošetří MUDr. Přinosil v Dyjákovicích.

    OdpovědětVymazat