středa 31. srpna 2016

Co najdeme v kontejneru na plasty!

Kontejner u Pajerových poprvé ...
Všímavý čtenář blogu http://probozice.blogspot.cz/ mi dnes v podvečer (25.8.) poslal dvě fotografie. Jsou z dnešního dne a názorně dokládají, jak si někteří z nás (nebo cizí???) vykládají výzvy, aby se odpad třídil a ukládal do speciálních kontejnerů.


Kritizoval jsem nedávno stav, kdy jsou některé naše kontejnery přeplněné a není kam sklo, plasty nebo papír ukládat. Jenže dnešní zkušenost ukazuje, proč jsou možná některé kontejnery tak často přeplněné. Prostě proto, že některé lidské bytosti si nelámou hlavu "kam s ním", ale prostě svůj odpad nacpou tam, kde to mají po ruce! Toto bylo uloženo v kontejneru na plasty!!!

Jenom mě tak napadlo, jestli to udělali v tomto konkrétním případě naši lidi. Nějak mi to k nám nesedí!!! Co myslíte?

                       (lan)
... podruhé

12 komentářů:

  1. Pěkně prosím,měla bych zájem o ty ubrusy :-).Jsou tam ještě?

    OdpovědětVymazat
  2. Pro doplnění.....kam se starými hadry?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měly by se dávat do "ekodvora". Nevím ale, jestli je bere i božický "ekodvůr" na kovárně. Zeptejte se na obecním úřadě.

      Vymazat
  3. A ekodvur bozice funguje? A od kdy? Však tam nikdo neni.

    OdpovědětVymazat
  4. Podle oficiálního webu obce Božice ano: Objemový odpad (matrace, koberce, sedačky, křesla apod.) nesmí obsahovat kovové předměty. Tyto odpady se shromažďují ve sběrném dvoře (hasičský areál v Křídlovicích) každou sudou sobotu od 8 do 10 hodin.

    OdpovědětVymazat
  5. No podle webu ano máme ho ale ve skutečnosti když tam dojedete je zavřeno a nikde nikdo ani známka že by tam někdo byl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem dneska urgoval nápravu, tak snad se vše v lepší obrátí!!! Božice by měly mít minimálně aspoň ten funkční sběrný dvůr - třeba jednou měsíčně , v sobotu celé dopoledne!!! Uvidíme. Zdroje na to jsou, jak kdysi říkal Paroubek :-)!!!_!

      Vymazat
  6. Nejenom hadry ale i dětský kočárky se hodí do kontejneru..to co se nehodi prostě se někam vyhodí. I krabice od nábytku.. Však on to u kontejneru někdo uklidi.Prostě lenost lidi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás funguje "sběrný dvůr",ale jak nevím.Míval to na starosti pan Solař.

      Vymazat
  7. U vjezdu do areálu je cedule s informacemi a telefonním číslem :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tady u někoho nepomůže ani sběrní dvůr. Jednoduší je to vyhodit do kontejnerů.od krabic počínaje plastem konče. Nebo vedle kontejnerů tam je přece místa tam se toho vejde

    OdpovědětVymazat
  9. Ano a do kontejnerů se sune binec dál..a ten nepořádek vedle kontejnerů.jak někdo píše co se nehodi to se vyhodi...druzí ať odpadky nosí jinam když je plno

    OdpovědětVymazat