pondělí 22. srpna 2016

Dobrá zpráva: Už si nás načárali! (dopl.)

Nebývá to většinou známka pochvaly, když vám někdo počárá silnici. Tentokrát však je to dobrá zpráva. SÚS jihomoravského kraje už začíná s přípravnými pracemi na zahájení budování okružní křižovatky v Božicích u sýpky (u školy).


Během pondělka se na krajnicích dvou příjezdových cest do křižovatky objevily na obou stranách krajnice bílé čáry. Označují začátky budoucí úpravy komunikací. Jak to bude směrem k nádraží, uvidíme, anebo jsou čáry až někde dál. Nevím, nezkoumal jsem celou trasu. Určitě budeme brzy vědět víc.

P.S. Těch oranžových šipek si nevšímejte. Ty tady zůstaly z předminulého víkendového průjezdu mopedů Božicemi.

II/397, III/4141 Božice, okružní křižovatka a most 397-004 0,966 08/2016 06/2017 částečná a úplná uzavírka rekonstrukce silnice a mostu

V pondělí večer už je jasněji. V dnešním regionálním týdeníku Znojemsko je uvedeno, že " v Božicích je plánována rekonstrukce křižovatky na kruhový objezd a od něj rekonstrukce komunikace až k železnici." Takže je to jasné!
Škoda jen, že část silnice kolem Hostince u Kudličků zůstane nadlouho v tom hrozném stavu, v jakém je už desítky let. Vymačkaná, hrbatá, rozbitá. Kdo viděl ty nešťastníky na mopedech, jak je tento katastrofální stav části silnice od křižovatky k Hostinci u Kudličků zaskočil, kdo tudy jezdí a kdo musí poslouchat to mlácení podvozků a náprav kamionů a náklaďáků, ví, o čem píšu. Třeba se dočkáme příští rok! Je to přece součást silničního spojení Miroslav - Božice - Hrádek - Jaroslavice - Rakousko!!!

(lan)






6 komentářů:

  1. Dle mého názoru je okružní křižovatka zcela zbytečná a vyhozené peníze oknem pro nic. Bohatě stačila uprava nájezdu do křižovatky směrem od Křídlovic.Zbytek vynaložených peněz na okruh se mohli použít třeba na opravu již zmíněných silnic které jsou v katastrofálním stavu, rozšíření silnice v zatáčce u hostince u Kudličku, zbudování chodníku,opravy cest v menšich uličkách atd.atd. V Božicích je moře věcí které by potřebovali vyladit a doladit ale okruh to teda není. Navíc ani nechápu podstatu co řeší vybudování okružní křižovatky v dopravní situaci v Božicích.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak zcela zbytečná? je to kvůli bezpečnosti teď tam každý jezdí jak se mu zachce. Hned kousek je škola. pořádně nejsou označené přechody. A nejdůležitější na tom je ze se tam o hodně sníží rychlost a to hlavně ze směru od nádraží dolů k zatáčce. jelikož tam kamiony a traktory s Landu jezdí jak závodníci. kruhový odjezd slouží hlavně k snížení rychlosti a k zvýšení bezpečnosti. Dobrá věc bude to přehledné a pro děti a jiné bezpečnější. Jo vše nejde dělat naráz. Buďme rádi že se začalo aspoň něco dělat. určitě se bude pokračovat dál ze vším o čem se tu píše. A v blízké době bude v Bozicich silnic na které si nerozbijem auta ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasim s Michalem lépe bych to nenapsal :) Tady opravdu věčně nespokojeni lidi.

    OdpovědětVymazat
  4. Vůbec nejde o nespokojenost lidí to jsou jen žvásty.Samozdřejmě že chápu že okružák je pro bezpečnost a snížení rychlosti ale na každém vjezdu do obce je dopravní značka která určuje průjezd obcí rychlostí 50 km.Pokud se najde dement který projíždí obcí 70-tkou včetně kolem školy nespomalí ho ani okruhák a přibrzdí až u něj.Což při prujezdu kruhákem rychlostí 40-50 km lze.Tudíž nebezpečí stále trvá.Je to jen v lidech a v jejich chování,pokud je řidič nezodpovědný dement tak dementem zůstane.Je to stejné jako značka zákazu vjezdu u sýpky s povolením pro vjezd busů a přitom tudy denně projede několik aut rychlostí vyšší jak 50 km a má radost z toho jak odlétává štěrk od kol a nevadí mu že tam stojí lidé čekající na bus nebo průjezd obytnou zonou kde je omezena rychlost na 30 km a jezdí se tam 50 km.Píšete tu o bezpečnosti proto poopravím 1 větu 1 odstavce komentářů kde mělo být slovo ,,prozatím,, ale jak jsem psal je to jen v lidech.Svím názorem jsem chtěl jen poukázat na to že kruhák momentálně nic neřeší a za dané situace by stačili instalovat zbrždovací pásy které jsou v obcích s výskytem nebezpečí naprosto běžná věc, vyřídit povolení pro posunutí přechodu pro chodce a hlavně jejich vyznačení.Mluvíte o bezpečnosti dětí,chápu ale ze ušetřené peníze se mohla u školy zřídit u chodníku podél silnice zábrana proti vběhnutí dětí do silnice,rozšířit silnici a zbudovat chodník u hostince u Kudličků směrem od p.Němečkové a mlíkárky,tam je hlavní nebezpečí střetu osob a aut.Na takové věci jsem chtěl poukázat,nemyslel jsem doslova že kruhák je hloupost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem pro kruhak, ale konečně slyším perfektní napady. Místo zábrany bych dala živý plot a nový chodnik. Když bude prset, deti a lidé kdo jdou po měn,nebudou chodit v kalužích a bahně. Ať už to vypadá hezky u té školy. A ten chodník u hostince k pí. Němečkové je taky dobrý nápad.

      Vymazat
    2. Výborné nápady,jen se musíte podívat komu tam patří pozemky :-(

      Vymazat