neděle 28. srpna 2016

Fotbal: Máme za sebou první zklamání (dopl.+foto)

Neúplná sestava a propad v druhé půli stály za naší první letošní porážkou. Nedá se nic dělat, před námi jsou rozjeté Jezeřany a my se pokusíme napravit dojem hned v nejbližším termínu. Škoda, že jsme v první půlce aspoň jednou nezavěsili.
Mikulovice - Božice 2:1 (0:0). Naši branku dal za stavu 2:0 David Švejdík z přímého kopu.


Záznam o utkání v systému FAČR nabízí sestavy a branky:


Když jsme přijeli do hezkého nového areálu v Mikulovicích - jenom si říkáme, proč si tam hned nepostavili malou krytou tribunku? - běhali po hřišti domácí. Naši už se dávali dohromady v kabině. Víc než jedenáct hráčů však nenapočítali. Bruno byl teprve na cestě a jiní hráči dneska nebyli k mání. I domácí fandové hned po zahájení komentovali pohled na naši lavičku: "Podívej, kdo tam sedí! Nikdo, kromě vedoucího!" Zato domácí střídačka byla napěchovaná a všech pět možných střídání domácí v úmorném vedru využili!!! To byl taky jeden z klíčů domácího úspěchu: čerstvé síly do boje a taktické (=zdržovací) střídání v závěru zápasu!

První poločas jsme zvládli docela dobře a domácí jsme prakticky k ničemu nepustili. Do brejků byl vysílán Lopík, v šanci byl Roman, když jeho lob z hrany vápna šel jen těsně mimo. Dobré obranné zákroky předvedli Petr Řihák i Kamil svými skluzy. První domácí střela šla na Honzu až v 7´. Ale "zasmrděla"!
Výborný byl v první půli Prochy. První potlesk si vysloužil v 9´, když bez přípravy pohotově vypálil a jenom  výborný zákrok gólmana domácích, který jeho střelu vyrazil, zabránil změně stavu utkání! Prochy si vysloužil první potlesk zápasu.
Na horní síti skončil pokus Davida Mlčúcha a pokus domácích zastavoval Zdeněk. Jinak se ale bojovalo hlavně o střed hřiště. Jako rána z čistého nebe proto přišlo Honzovo břevno ve 14´ po kombinaci Zdeněk - Honza - Petr Ř. a Kájovu centr Honzovi. Pěkně to trefil!!!
Zaútočili i domácí, střílí po zemi, ale vedle. Naše stereotypní útoky se rozbíjely o hradbu domácích zadáků. Občas tam byly i fauly na naše hráče, hlavně technický Kája byl okopáván jako řípa, ale my jsme standardek nedokázali využít. Přestože jsme měli více šancí, Mikulovice byly v první čtvrtině zápasu o něco lepší než my.
Po "občerstvovací pauze" jsme do toho znovu vlítli a téměř po celý zbytek první půle jsme lepší byli my.
Mikulovice sice začaly po pauzičce tam, kde končily, tedy útočně a kopaly i přímák, ale náš Kája s nimi velmi často motal a míče ho zbavili jen za cenu faulu. Tvrdou ránou z dálky se ve 30´ připomněl Džamp a povedený byl centr Špáci po zemi Lopíkovi "do vohně" v 31´. Znovu tvrdě pálí Džamp (33´) a hru v té době výborně dirigoval Honza. "Připomíná mi Váchy," komentoval jeho hru jeden z domácích pořadatelů. Do výborné příležitosti se ve 34´ dostal Prochy, ale placírkou pálí vysoký míč, který gološ vyrazil! Chtělo to po zemi a bylo to tam! I tak další potlesk pro Špácu! Přesunuli jsme se na půlku domácích a pokoušeli jsme se o další útočné akce. Honza v brance si až ve 40´ po dlouhé době vůbec sáhl na míč. Prochy se znovu pokusil o útok a při dalším pokusu byl faulován. Džamp v 41´ obtočil míč kolem zdi, ale jeho technickou střelu gólman vystihl a ukryl míč pohodlně do náruče. A opět operujeme ve vápně a gološ až na podruhé ve výskoku kryje. Závěr poločasu patřil domácím. VPK na hranici vápna po Kamilově faulu byl naštěstí tečován na roh a hlavička po rohu šla taky mimo.

Grilovaná cigára i poslední kelímek točené limonády mi přišly během přestávky k chuti. Fotbal po přestávce už tak dobrý z naší strany nebyl.

Nechali jsme se - tak jako v minulém utkání s Krumlovem - zaskočit nástupem domácích do druhého poločasu a domácí hráč č.7 napálil míč do břevna. Odražený míč zůstal domácím a jen díky Kamilovi srážíme gólovku znovu před branku. Ani další mikulovický hráč však míč za Honzova záda nedostal. Mikulovice s náhradním gólmanem a dvěma novými hráči v poli na nás však naběhly a zakously se do hry jako psi. Tento tlak završili v 50´ krásnou střelou z 20 m do vinglu. Honza neměl proti Brveníkovi šanci a prohrávali jsme 1:0!

"Padla na nás deka", z níž jsme se už do konce utkání nedostali. Postupně se vytratili vyčerpaní dorostenci, s míčem se nepotkávali ani další hráči. Velkým bojovníkem se ukázal Džamp, jehož styl hry zaujal i domácí diváky. Jenže běžela 57´ opět naše chyba vzadu a nabíhající hráč doťukl dobrý centr do naší branky na 2:0! "Konečně, ten první poločas byl hrůza," komentovali domácí fanoušci brankostroj Mikulovic.

Ne že bychom se nesnažili zápas zvrátit. Snažili, ale dlouho se nám nedařilo. Ani standardky. V 63´ se probíjel Honza a pálí ve vápně, gólman chytl. Prochy vybojoval roh - a hned druhý. Odvrácen. Střílí Džamp.

Po občerstvovací pauze je ještě víc patrné, jak jsme vývojem zápasu rozhozeni. Rozehrávky nemají oči a Kája je neustále faulován. O střelu se pokoušel Roman, ale jeho pokus z úhlu v 73´ gólman kryje. V 77´ střídá vyčerpaného Petra Ř. Broněk Juřica. Faulován je Lopík. Míč si postavil Džamp, bezchybně přeloboval v 77´ zeď a zavěsil míč krásně pod víko. Snížili jsme na 2:1 a najednou nám svitla šance!
Jenže se ukázalo, že už nemáme sil.
V 80´ pálí Kája zdálky, ale to bylo z naší strany prakticky všechno. Moc chceme, ale nejde to! Domácí dohrávají zápas v pohodě, takticky vystřídali další hráče a ještě spálili v 90´ sólo hráče č. 16. Končíme vyčerpaní a zklamaní z první letošní porážky.

Za zaznamenání stojí ještě dva momenty ze zápasu, o těch až večer.
               (lan)





















































2 komentáře:

  1. STK předává do KR rozhodčího utkání FK Znojmo B – Mikulovice Jiřího Paláta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Božice - Jezeřany A SO 3.9.2016 16:00 Palát Vlk Coufal

      Vymazat