pátek 12. srpna 2016

Kam se vydáme o víkendu? Mopedy, fotbal, hody nebo zarážení hory? (akt.12.8.)

V polovině srpna nemáme v Božicích na pořadu dne nic. Jenom fotbalisté začínají novou sezonu - ovšem sobotním utkáním v Únanově. jinak je toho v okolí dost a uvidíme, jestli i letos do Božic zamíří dobšické mopedy. Tuto informaci pro vás zjišťuji. Zajímavé akce připravují vinaři v Hrušovanech n. Jev. a v Tasovicích, hody mají v Hevlíně a tenisový turnaj v Hodonicích.


Nejlepší nabídka na sobotní odpoledne? Vzít kolo nebo auto a jet povzbudit božické fotbalisty do Únanova. Právě tam začíná 13.8.2016 v 17 hodin nový ročník okresního přeboru:



Chcete zarazit horu? Tak musíte v sobotu 13.8.2016 na 14 hodinu vyrazit do Tasovic:


Hrajete tenis jako Berdych nebo Kvitová? Pak se přihlaste na tenisový turnaj čtyřher do Hodonic. Hraje se v sobotu 13.8.2016:


Už poosmé se v sobotu 13.8.2016 sjedou mopedy S11 do Dobšic a ve 13 hodin vyrazí na vyjížďku. Jestli i letos zamíří do Božic, to se pokoušíme zjistit:


V pátek byla vyznačena trasa a podle šipek by se mělo jet jako v minulých letech, tj. od Hrádku na křižovatce u školy dolu kolem Hostince u Kudličků, pak někam a návratová šipka  je před obchodem VM Market M. Vachalík (FLOP) a zpátky na Hrádek.

Vlevo příjezd od Hrádku, vpravo nahoře směrem k Hostinci
u Kudličků a vpravo dole návrat z Křídlovic a doprava na Hrádek
Sdružení hrušovanských vinařů nás zve na Vavřinecké putování po sklepech, které se koná 13. srpna od 13:00 hod. 




po padesáté se 20.-21.8.2016 konají tradiční krojované hody, kterým v Břežanech říkají též Bartolomějské hody. Před 50 ti lety jim vtiskl psaného "ducha" starý pan Polášek a tradice se dodržuje dodnes. To můžeme Břežanským závidět. A program mají připravený na úrovni hodné toho půl století.






Za návštěvu určitě stojí návštěva kaple sv. Markéty v obci Rybníky u Mor. Krumlova a zámku v Miroslavi:





Akce ve Vlasaticích v sobotu 13.8.2016 "Vytunění":

Jezdecké hobby závody ve Vlasaticích v sobotu 3.9.2016:



7 komentářů:

  1. Mopedy zde projedou a budou se otáčet v Křídlovicích pod kostelem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není duvod k panice.Není to závod.Je to jízda mopedu i kdyz na cas.Je to dozorovano PCR.Větší křižovatky budou při prujezdu chvili uzavřeny a učastníci musi dodržovat pravidla silničního provozu.

      Vymazat
    2. Jedním ze startujících bude božický jezdec Radim H. Tak se nezapomeňte podél trati podívat. Startovat se má v Dobšicích ve 13 h, ale tradičně se startuje s půlhodinovým zpožděním :-)! Takže předpoklad je, že v Božicích budou mopedy projíždět kolem 14 h.

      Vymazat
  2. Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda má restaurace u nádraží otevřené aj v sobotu a zda se tam vaří? děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Obávám se, že v sobotu a v neděli otevřeno nemá. A tudíž se tam nedá najíst. Pouze od pondělí do pátku, od 10 do 17 h.

    OdpovědětVymazat
  4. V pracovní dny je výběr ze dvou jídel menu za 80,- Kč (cca do 14 h) + další obvyklá jídla (řízek apod.) po celou otevírací dobu.

    OdpovědětVymazat