středa 10. srpna 2016

Na silnicích nebezpečno

Po havárii u Čejkovic
Od minulého víkendu po dnešek bylo na silnicích našeho mikroregionu opět rušno. Souhrn zpráv, jež se týkají dopravních problémů a nehod, není nikdy žádným zábavným čtením. Navíc, když si uvědomíme, že se taková věc může zcela neočekávaně stát i nám.

Aktuálně k úterní nehodě u Čejkovic:

Hlavní roli zřejmě sehrál alkohol. Obě auta skončila mimo vozovku. 

     Ke střetu dvou vozidel jsme vyjížděli v úterý po osmnácté hodině k obci Čejkovice. Třicetiletý řidič Fiatu Doblo najel při projíždění zatáčky do protisměrného jízdního pruhu, ve kterém proti němu právě s Peugeotem 207 projížděla čtyřiadvacetiletá žena. Po nárazu obě osobní auta vyjela mimo komunikaci. Řidička utrpěla lehké zranění a po ošetření v nemocnici byla propuštěna do domácího léčení. U muže, který byl za volantem druhého vozu, vyšlo najevo, že je pod vlivem alkoholu. V krvi mu proudilo 1,66 promile. Řidičský průkaz jsme mu na místě nezadrželi, protože tento doklad u sebe neměl. Celková hmotná škoda je asi sto sedmdesát tisíc korun. Oba účastníci jsou z našeho regionu. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 10. srpna 2016
Mimo vozovku skončilo u Čejkovic u druhé vozidlo


Spěch, mikrospánek, technická závada, zvěř na silnici, nepozornost, alkohol, drogy, jízda bez papírů ..., to je jen stručný výčet možných příčin dopravních kolizí a nehod. Sám jsem některými místy projížděl, jednu nehodu (na křižovatce Branišovice - Vlasatice) jsem viděl a sám jsem měl nahnáno, když se mi půjčený přívěsný vozík chvíli po rozjezdu na drncáku odpojil, jelikož měl uvolněný vnitřní mechanismus hlavy a bezpečnostní západka nezapadla na kulu, jak měla ...


Zprávy ze 3.8.2015:

Nejvážnější nehoda se stala na mackovické křižovatce v sobotu 30.7.2016. Střetla se zde tři vozidla, tři účastníci nehody byli zraněni lehce, pro devatenáctiletou dívku přiletěl vrtulník. Nepodařilo se mi zatím zjistit, jestli byl mezi nimi někdo známý z našeho okolí. Příčinu dopravní policisté vyšetřují, jako pravděpodobná se jeví nedání přednosti v jízdě.


Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/u-mackovic-se-srazila-tri-auta-devatenactiletou-divku-odvezl-vrtulnik-20160730.html
Dneska jsem si všiml hluboké brázdy do příkopy za obcí Břežany směrem na Lopatov. A později jsem si přečetl, že tu stopu zde zanechal kamion ...
K jiné nehodě došlo mezi Křídlůvkami a Hrádkem, kde se auto asi ve vysoké nezvládnuté rychlosti opřelo do stromu. A to nemluvím o nehodách u Hevlína, mezi Těšeticemi a Suchohrdly, v Horních Dunajovicích aj.

Trošku netypický byl dopravní přestupek v Tasovicích, kde se kontrolovaný řidič traktoru bez dokladů vydával za někoho jiného. Sám byl totiž již nějaký čásek bez papírů.

Provoz na silnicích je v době prázdnin a dovolených velký, na silnicích se pohybují zemědělské dopravní prostředky (kombajny, traktory, nákladní auta ....) a hlavně se stále někde nějaká komunikace opravuje. I u nás v Božicích v Zámlýní. Tak buďme opatrnější, ať je těch neštěstí co nejméně.
            (lan)






3 komentáře:

  1. V úterý 9.8.2016 došlo v 18:15 na silnici v obci Čejkovice okres Znojmo k vážné dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Nehoda je se zraněním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dne 9.8.2016 ve 22:25 na silnici 413 u obce Rybníky okres Znojmo ve směru na Moravský Krumlov nehoda: střet OA se zvěří, bez zranění osob. Dne 10.8.2016 v 05:30 na silnici 4152 u obce Damnice okres Znojmo; mezi obcemi Dolenice - Damnice nehoda: srážka OA se zvířetem, bez zranění osob.Dne 10.8.2016 v 11:05 na silnici 4151 u obce Miroslav okres Znojmo nehoda: havarované těžké nákladní vozidlo; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou opatrností; havárie NA bez zranění.

      Vymazat
    2. V síti silničních kontrol uvízla dvacetiletá žena ze Znojemska, když v úterý o půl šesté ráno projížděla se Škodou Felicia obcí Prosiměřice. Po zastavení vyšlo najevo, že ve vozidle cestuje ještě sedm mužů, které prý tato řidička veze do zaměstnání. Dechová zkouška na zjištění požití alkoholu byla negativní, ovšem test na přítomnost drog byl pozitivní na marihuanu a pervitin. Pokračovat v další jízdě jsme jí zakázali a protiprávní jednání oznámíme na Městský úřad Znojmo. Nezodpovědná řidička musí nyní počítat s vysokou pokutou i se zákazem činnosti. por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

      Vymazat