neděle 24. dubna 2022

Jak vyhrát nad silným soupeřem? Jdeme do čela OP

 


Vynikající fotbalová kulisa na fotbalovém stánku v Dobšicích přinesla našim barvám až nečekaně vysoká vítězství. Domácí se do nás zakousli a vypadalo to s námi bledě. Naše zadní řady dirigované vynikajícím stoperem Kamilem a jištěné výborným Pumpidem v bráně však tlaku odolaly se ctí a když naši záložníci a útočníci proměnili pět ze sedmi brankových příležitostí, bylo o výsledku a konečném odudu zápasu rozhodnuto.

OP: Dobšice B - Božice A 2:5 (2:4). Naše branky: 2x Pacík (Tomáš Kudlička), 1x Číža (Ruda Čížek), Lovec (Evžen Egner) a Žanek (Honza Lukáš)


Až v 5´ jsme nesměle atakovali svatyni domácích a v 11´ jsme po chybě ve středu pole poprvé inkasovali (1:0). Ruce do klína jsme nesložili a snažili jsme se vysokými nákopy rychle srovnat. To se nám povedlo v 15´, kdy se po rohu k odraženému míči po střele Richarda dostal Pacík a ve skluzu posunul dostatečně důrazně míč do branky domácích. Bylo to veselejší se stavem 1:1. Do nadějné šance se dostával Žanek v 19´, ale chyběl mu onen pověstný krok a jeho střelu obránce zblokoval na roh. Gólovku měli i domácí ve 24´, aby následně v 28´ využili našeho zaváhání a vrátili se do vedení 2:1. Byla to tou dobou trošku nuda pro oko diváka, hodně nakopávaných míčů a žádná kloudná akce. Seděl jsem vedle místního bývalého sudího a tak jsem měl zajímavé postřehy k zápasu z první ruky. 

Zvrat utkání znamenala 39´. Další povedený roh kopal Čudl a tentokrát se z otočky trefil Číža. Byla to jeho premiérová branka v našem dresu (aspoň si myslím) a určitě měl z vyrovnávacího gólu velkou radost. Gól na 2:2 dočista vykolejil domácí zadní řady a my jsme toho dokonale využili. Nejdříve jsme kolem 42´ kopali 3x za sebou roh, aby jeho třetí provedení skončilo na kopačce Pacíka a ten nás poslal poprvé v zápase do vedení 2:3! Rozhození domácí dokonali svůj špatný výkon ze závěru 1. půle v 45´, kdy si Lovec naběhl na roh a nádherně umístěnou hlavičkou do protipohybu domácího gólmana skoroval počtvrté. Do šaten jsme tak odcházeli až nečekaně spokojení s vedením 2:4.

Druhá půle už byla podstatně klidnější. Ze sedaček nás v 50´ zvedl další Čudlův roh - tvrdý a přesný - který gólman se štěstím zneškodnil. Brankovou příležitost jsme ještě měli v 80´, kdy jsme kopali z hranice "16" přímý kop za hraní rukou, ale v síti míč neskončil. Účet zápasu podtrhl v 85´ Žanek, který zakončil brejk přesně mířenou střelou k zadní tyči  a završil tak naše dnešní vítězství 2:5.

Zápas jsme postupně dostávali pod kontrolu a v závěru obou poločasů jsme to vyjádřili i brankově. Náš dnešní výkon vycházel ze zajištěné obrany (Žap, KaKa a Roman) a jistým Pumpidem v brance. Naším nejlepším hráčem byl dnes kapitán týmu Kamil, o němž jeden z jeho spoluhráčů prohlásil: Jsem na kluky moc pyšný a Kamil je pro mě nejlepší stoper na okrese! S tím určitě všichni souhlasíme a věříme našim borcům i v dalších zápasech, které nás čekají v nejbližší době - příští sobotu doma Hostim a za 14 dní v neděli hrajeme v Práčích.

                                                       (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat