sobota 5. srpna 2023

Historie: Krásné jsou ty naše Božice


 Koncem roku 2017 publikoval božický sběratel a publicista Ing. Marek Klíč na svém FB tuto vzácnou fotografii z historie Božice. Tak snad pamětníci i současníci poznají, kde tuto ulici najdeme.

2 komentáře:

  1. To je krásná fotka z mé rodné ulice... A lípa u kapličky už je pěkně vzrostlá! Snad přežije všechno, čím si prochází, a bude tu dalších 100 let - minimálně! Neměli bychom udělat znovu podobný snímek, ať se mají naši potomci čemu divit?!

    OdpovědětVymazat
  2. No, tahle fotka mě prosím irituje od tý doby, co jsem ji před lety kdesi na webu, tuším ve sbírce moravskýho muzea, objevil. Páč mi tam tak nějak nic, snad kromě tý zvonice, ze který je vidět stejně karas, neštymuje. Když ji srovnávám s jinejma fotkama božický návsi, tak ty baráky jsou prostě jinde, než by měly bejt, nadto božický jsou v řadě a nečouhaj jim rohy. Ten kopec, co se rýsuje vzadu, je taky divnej. V Božicích stojí ta lípa na východ od zvonice, takže by to byl pohled od východu. Já bych řekl, že odtamtud nikdo, i kdyby se na hlavu stavěl, neudělá fotku, na který by bylo mezi zvonicí a domama vlevo takovýho místa. -- Teď jsem googloval obrázky zvonic na znojemsku a jsem ochotnej se vsadit s kýmkoli o cokoli, že to nejsou Božice lébrž Oblekovice, pohled od západu na východ. Část těch domů stojí pořád, ten kopec je tam taky.
    David S.

    OdpovědětVymazat