pondělí 18. března 2024

Reprinty starých božických a křídlovických pohlednic

 


Neformální spolek zvaný Božická náves rozšířil svoje aktivity o další krok. Vydal první várku pěti historických pohlednic naší obce.


Podrobněji o tom informuje "duchovní otec" tohoto počinu David Souček.

Reprinty starých pohledů ===
Marek to tu už asi před dvěma tejdnama psal, že hodláme vydat reprinty pár starých pohledů. Prvních pět už by bylo hotovejch, kdyby teda někdo měl zájem.



Je to sada pěti starejch fotek (Pohled na Křídlovice ze stavby penzionátu; sám penzionát zezadu a v barvě; hlavní ulice v Božicích; Schneiderův mlýn v Zámlýní a ulice "Pod masnou", tj. od penzionátu dolů k dnešní božické Jednotě), který jsou myslím docela povedený a v případě potřeby se daj použít nejen na ozdobu, ale právě i jako pohlednice, páč jsou na matným kartonu a maj ten správnej potisk.
Vzhledem k tomu, že na tom nechceme vydělávat a i sami si je rádi zaplatíme, jsou ty pohledy k mání pro všechny bez rozdílu za pořizovací cenu. Teda všech pět dohromady za 40 korun.
Kdo má zájem, ať se mi prosím ozve. V katastru Božic to třeba i v dohodnutém termínu roznesu, z větší dálky si pro to prosím radši rovnou přijeďte po dohodě sami: Č.p. 95 neboli prelátova vila neboli Thavonovo neboli školka neboli "ten barák s Madonou". Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Na druhou stranu, kdyby to šlo jak horký housky na krámě a všechno bylo obratem vyprodaný, daj se tyhle první pohledy časem samozřejmě dotisknout, takže žádnej zbytečnej stres.
Když se to prodá tak nějak rozumně, bude zhruba za měsíc další série, námětů máme spousty a elán taky. No a když nám víc jak polovina nákladu zůstane na krku a nikdo nebude mít zájem, tak se taky nic nestane, akorát že už žádný další pohledy asi tisknout nenecháme.

P.S. Klidně pište i sem, já to Davidovi Součkovi předám.

Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat