neděle 6. února 2011

Ples v rytmu samby i pirátů

Letošní obnovená premiéra tradičního školního plesu přilákala do prostor kulturního domu v Božicích více než tři stovky obdivovatelů krásných rób i hudbymilovných a tancechtivých návštěvníků všech věkových kategorií.
Celý večer plul na příjemných poklidných vlnách tanečních melodií a dobré společenské zábavy. Tradičně největší pozornosti se těšilo předtančení v podání deváťáků naší základní školy, které s nimi na esoterickou hudbu zpěvačky jménem Enya a ústředního motivu z Pirátů z Karibiku nacvičila Mgr. Miriam Kočí. Působivý byl především nástup na taneční plochu se svíčkami v rukách tanečnic a zaujaly i muzikálově dynamičtější „piráti“. Vysokou společenskou úroveň režijně dobře komponovaného večera podtrhly i následující ukázky latinskoamerických tanců, které s tanečními dvojicemi připravila Mgr. Naděžda Maamriová. V rytmu samby, salzy, jivu či ča-či jsme se tak na několik minut přenesli snad až do televizní StarDance.

Vkusná nevtírává výzdoba laděná do jemných pastelových barev, slané i sladké pečivo připravené na každém stole a bohatá tombola přispěly bezpochyby k dobré náladě všech přítomných. Snad jenom „decibely lásky“ plesové kapely byly místy až na hraně přijatelnosti a na úkor nemožnosti nenucené společenské konverzace u stolů i na parketu.
Pořadatelé ze Sdružení rodičů mohou být se svojí letošní premiérou spokojení. V těsné spolupráci se školou, s obecním úřadem a se štědrými sponzory a dárci připravili pro návštěvníky z Božic a okolí hezký večer a pro mladé tanečnice a tanečníky i jejich rodinné příslušníky nezapomenutelný zážitek.

                                                                                                                 Ladislav Nevrkla

















Žádné komentáře:

Okomentovat