úterý 22. února 2011

Týden plný florbalu

Druhý týden v únoru se florbalově vyžili božičtí starší i mladší žáci. Ve čtvrtek 10. 2. čekal na naše starší žáky přátelský zápas v Pohořelicích a hned následující den dopoledne se žáci páté a čtvrté třídy zúčastnili Valentýnského turnaje.

Přátelské utkání starších žáků v Pohořelicích

V odpoledních hodinách se za známými soupeři tentokrát vydal: Fiala, Horáček, Jandásek,  Kreuzwieser J., Maruštík, Svoboda, Široký, Šob, Šulan, Švéda, Vávra a Zifčák.
V minulé sezoně dopadlo toto střetnutí nerozhodně a na nájezdy zvítězil tým Pohořelic. Letos nás opět přivítalo kvalitní zázemí. Tentokrát byly propůjčeny i mantinely. Na plánu bylo jedno utkání (3x20 min.) a porovnání se v umění nájezdů.
 Měli jsme tedy k dispozici dvě pětky a dva brankaře. Od začátku bylo jasné, že za rok soupeř na kvalitě nic neztratil. Jednalo se o těžké utkání i díky jeho délce. Protihráči se dostali brzy do vedení a to se jim podařilo až do konce utkání udržet. Toho protivníci dosáhli díky přesným a tvrdým střelám. My jsme jim navyšování vedení dovolili také díky nedůraznému přístupu a nedostatečné bojovnosti v obranné půli.
Naši hráči však ukázali své kvality. Vzadu nás drželi výbornými zákroky brankaři Roman Šob, který odchytal dvě třetiny, a Tomáš Široký. Rozehrávka se také od minulého utkání zlepšila. Možná i kvůli neznámému povrchu docházelo občas ke zbytečným ztrátám, ale vidět byly i hezké kombinační přechody do útočného pásma. Bohužel nedošlo k dostatečnému počtu střel. Během celého zápasu stále žila šance na vyrovnání. To bylo vidět i na třetí třetině, která byla velmi vyhrocená. Vyrovnat se nám bohužel nepodařilo a střetnutí skončilo 9:6 pro Pohořelice.
Na řadě byly nájezdy. V nich nastoupilo deset hráčů z každého družstva. Božičtí florbalisté se snažili svému soupeři oplatit porážku z předešlého zápasu. To se jim také podařilo. Kvalitním zakončením a zkušeným pozičním bojem Tomáše Širokého v bráně předčili florbalisty z Pohořelic v této dovednosti 6:3.
Za výkon a výsledek v tomto utkání si zaslouží naši starší žáci gratulaci!

Valentýnský turnaj
V pátek 11. 2. se ve znojemské sportovní hale odehrál Valentýnský turnaj pořádaný Domem dětí a mládeže ve Znojmě a Florbalovým oddílem TJ VHS Znojmo. Turnaje se zúčastnilo 7 týmů. Zápasy se hrály na dvě poloviny po sedmi minutách. Hra probíhala na jednom menším hřišti se třemi hráči v poli a brankařem.
Těsně před turnajem to vypadalo, že nám budou chybět klíčoví hráči. Naštěstí vyjel tým v pátek ráno kompletní. Za Božice nastoupil: Hájek, Hrbáček, Koch, Kreuzwieser P., Kročil, Mrenica, Řihák, Šob, Šperka a Zapletal.

Na první zápas čekali naši florbalisté více než hodinu. V něm se proti nám postavily Dobšice. Podcenili jsme začátek a nedokázali se dostat do tempa. První půle byla ve znamení malého důrazu, a tak pro nás skončila nepěkně 0:3. Ve druhé půli se hra zrychlila a tlak na soupeře zvětšoval. Richardu Kochovi se podařilo vstřelit náš první gól. Pozadu nezůstal ani Radek Šob. Byli jsme svědky i neuznaného gólu Jirky Hrbáčka z rychlé rozehrávky. Tento hráč velmi přispěl k výsledku zápasu tím, že vydržel celý druhý poločas nestřídat. Vzadu držel šance na vyrovnání brankař Petr Řihák. Dvanáct sekund před koncem k vyrovnání nakonec došlo zásluhou Davida Hájka. V prvním zápase získali tedy božičtí florbalisté důležitý bod za remízu.
ZŠ Božice – ZŠ Dobšice                   3:3

Poté čekal naše hráče velmi silný soupeř ze ZŠ Slovenská. Tento tým sestavený z několika hokejistů se nakonec stal vítězem celého turnaje. Chyby v obraně, malý důraz a nedostatečný přístup k soupeři zapříčinily devět obdržených branek. My jsme se však také prosadili. Gól dal Jiří Hrbáček a David Hájek.
ZŠ Božice – ZŠ Slovenská   2:9


Další těžký soupeř hned v následujícím zápase. Obávaný tým ze ZŠ Mládeže. Soupeři si nedarovali od začátku ani metr navíc. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný a bojovalo se o každý míček. Dvě minuty před koncem nás dostal do vedení krásnou střelou Richard Koch. Vedení hráči chytrou hrou dokázali udržet, a tak získat velmi cenné dva body za vítězství nad tímto kvalitním soupeřem.
ZŠ Božice – ZŠ Mládeže                  3:2

O těžké soupeře nebyla na tomto turnaji nouze.  Další tým ze ZŠ Pavlice nám to během dopoledne proti všem soupeřům ukazoval.  Mužstvo bylo postaveno z několika zkušených florbalistů. My jsme šli do tohoto utkání s taktikou osobní obrany. Tato taktika se v první půli dařila plnit a setkávala se s úspěchem. Soupeř byl překvapen. Naši hráči ho nenechali rozehrát a nedali mu prostor pro střelu. Podařilo se také parádně skórovat Ondrovi Zapletalovi a Jirkovi Hrbáčkovi. Pavlice neměly v tomto zápase nic jisté. Bohužel ve druhé půli už se nám nedařilo být tak důrazní a soupeř dokázal vstřelit šest gólů.
ZŠ Božice – ZŠ Pavlice        2:9

Vývoj turnaje naznačoval, že o první místo si to rozdá ZŠ Slovenská a ZŠ Pavlice a že pokud my vyhrajeme poslední dva zápasy, tak ukořistíme výbornou třetí příčku. Tento cíl nebyl nemožný.
První z těchto důležitých soubojů jsme svedli s naším sousedem. Se ZŠ Břežany. Tento zápas byl naším nejkvalitnějším během tohoto turnaje. Výborná práce brankaře, skvělý výkon obrany a neméně kvalitní zakončení a hra útoku. To vše naše hráče dovedlo k důležitým dvěma bodům za vítězství 5:1. Na své hole si zářez připsal Richard Koch, Radek Šob, David Hájek a dvakrát Jiří Hrbáček.
ZŠ Božice – ZŠ Břežany      5:1

Poslední zápas dne byl odehrán se soupeřem, který přijel na tento turnaj s nejmladším týmem. Jejich hráči získávali cenné zkušenosti se staršími soupeři. Přesto jsme se nenechali unést a do zápasu nastoupili zodpovědně. Potřebovali jsme výhru. Dostali jsme se do rychlého vedení. V tomto utkání se prostřídali všichni naši hráči. I čtvrťáci, kteří nedostávali v předchozích soubojích páťáků tolik šancí. V utkání se v zakončení nemýlil Radek Šob čtyřikrát, David Hájek dvakrát a jednou Martin Šperka a Richard Koch. Škoda, že se nepodařilo odehrát poslední zápas tak, aby si mohl Petr Řihák připsat nulu, kterou si za svůj vynikající výkon během celého dne zasloužil.
ZŠ Božice – ZŠ Suchohrdly            9:1

Velký úspěch se tedy nakonec podařil. Božičtí hráči na turnaji pátých tříd získali v silné konkurenci třetí místo. Pochvalu a velkou gratulaci si zaslouží všichni přítomní hráči. I když jsou u každého zápasu jmenovaní pouze střelci gólů, tak na výsledku mají zásluhu všichni. Bez kvalitních zákroků brankaře a dobré práce v obraně by vstřelené góly na výhru nestačily. Skvělí hráči se spojili do jednoho týmu, který vybojoval výborný výsledek.
Božický tým si zasloužil také pozornost znojemských trenérů. Páťáci z našeho mužstva dostali nabídku na trénování pod znojemským týmem TJ VHS Znojmo.
Gratulujeme!
Konečné pořadí na turnaji
1.      ZŠ Slovenská
2.      ZŠ Pavlice
3.      ZŠ Božice
4.      ZŠ Dobšice
5.      ZŠ Mládeže
6.      ZŠ Břežany
7.      ZŠ Suchohrdly
Celé články, všechny fotografie, videa a mnohem více na fbc-bozice.webnode.cz

                                                                                              Miroslav Fojtík

 









 

                                              

Žádné komentáře:

Okomentovat