sobota 16. července 2011

Vyšly Noviny Niva č. 2

V pátek 15.7.2011 vyšlo nové číslo Novin Niva, magazínu o veřejném a společenském dění v obcích DSO Niva.
Přestože můžeme mít na fungování tohoto zájmového sdružení různé názory, jedno velké pozitivum tato dlouholetá spolupráce má: Víme o sobě. Víme o sobě víc a víme o tom, čím žijeme nejen my, ale i naši blízcí sousedé. V řadě oblastí se setkáváme, spolupracujeme i zdravě soupeříme – třeba ve fotbale! Plusy však zatím pořád jasně převažují a proto je dobře, že formát NN existuje. To, že došlo k redukci periodicity, novinám jednoznačně pomohlo. Osobně bych počet vydání zredukoval na 2 – 3 za rok a v každé obci, ať si dle svého uvážení vydávají svůj zpravodaj (může to být třeba i jeden list každý měsíc distribuovaný samozřejmě zdarma). Ale to vše je věcí dalšího vývoje.
Kromě nejbohatšího zpravodajství z Božic mě zaujaly dva materiály: pozvánka na přeshraniční čejkovické slavnosti 6.a 7.8.2011 (čejkovické hody) a zamyšlení Mirka Rachůnka nad kulturou v Břežanech. Stojí fakt za přečtení.
A ještě jednou věcí tentokrát Noviny Niva připoutaly pozornost: fotografiemi na titulní stránce. Nejsou totiž z Božic. Kdo ani na chvíli nezaváhal a poznal, vyhrává. Bingo!
                                                                                                              Ladislav Nevrkla






1 komentář:

  1. Od 31.7.2011 06:00 do 08:05 na silnici 53 u obce Borotice okres Znojmo; I/53 u obce Borotice, okr. Znojmo, asi 2 km za obcí Lechovice směr Brno - nehoda; Střet OA a autobusu se zraněním. Na místě DN je prováděn odklon dopravy ze silnice č.53: ve směru od Brna na obec Oleksovice-Vitonice-Prosiměřice- Práče-Lechovice. Ve směru od Znojma na obec Borotice-Božice-Čejkovice. Na místo přilétá vrtulnik.

    OdpovědětVymazat