sobota 23. května 2015

Fotbal: Z Jamolic vezeme bod

III. tř. B: Jamolice - Božice 2:2 (0:1). Vedli jsme 0:1 od 30´ brankou Martina Zedníčka. Domácí vyrovnali ve 47´ po naší chybě na 1:1 a v 73´ po neodpískaném ofsajdu šli dokonce do vedení 2:1. Nám se podařilo vyrovnat v 83´ po standardce Honzy K. pohotovým Lopíkem na konečných 2:2. Po předvedené hře a celkovém průběhu utkání lze říct, že si vezeme cenný bod.
V Jamolicích jsem byl poprvé v životě (stejně jako mí spolucestující), a tak jsme byli zvědaví, jaký fotbalový stánek nás přivítá. Musím říct, že fotbalový , vlastně sportovní (i s osvětlenou umělkou) je moc hezký, útulný a příjemný. Jediné, co nám nesedělo (myslím božickým hráčům) bylo menší hřiště. Nějak jsme se s tím ale museli vypořádat. Už je mi taky jasné, proč se z Jamolic vozí body jen obtížně.
Jako citelné oslabení v chladném deštivém sobotním odpoledni se od prvních minut ukázala absence stopera Jary Jandáska. Taky Míša T. byl jenom na lavičce a žádný dorostenec, jelikož ti hráli svůj zápas (porazili doma Hostěradice 8:2).
Naše sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Kuba Rambousek - Roman Šob -Petr Procházka, Honza Kudlička, Evžen Egner, Martin Zedníček - Honza Szabó, Pavel Ležák (K). Na střídačce Michal Topolčan.

Nezačali jsme špatně, ale naše střely nějak nemohly najít správný cíl (Lovec z 20m, Honza Sz., Rambo z VPK v 15´). "Kdyby šla na bránu, tak byl gól!" Kluzký terén dělal problémy oběma týmům, ale našim těžším váhám vzadu trošku větší. Až nejlíp se s tím vypořádal Zdeněk.
I před naší brankou to občas hořelo, poprvé v 19´ z toho byl jenom roh. A po něm spálili domácí první tutovku, když zaváhali v malém vápně! Konečně naše pěkná akce zakončená Špacírem. Ani roh, ani standardka po faulu na Lopíka nám štěstí nepřinesly. Běžela 30´ze středu vypálil Honza K., tvrdá přízemní střela orazítkovala tyč a míč se odrazil do vápna přímo na nohu nabíhajícího Martina. Ten krásně trefil do odkrytého prostoru a poslal nás do vedení 0:1!!! zdálo se, že nás to zklidnilo a že si vedení pohlídáme. Do konce poločasu se nám to podařilo, i když po přihrávce naslepo ve středu hřiště a domácím brejku spálili domácí v 33´ druhou tutovku!! Honzův trestňák v 35´, ani Zedňův centr do gólmana nám štěstí nepřinesly, v 39´ dal o sobě konečně střelecky vědět Lopík. V útočném pásmu jsme se udrželi až do konce poločasu.
Vstup do druhé půlky nás zastihl v nedbalkám. Po chybné rozehrávce ve středu se nepodařilo zasáhnout ani zadákovi a pohotový domácí hráč srovnal stav utkání ve 47´ na 1:1.
Počasí bylo ještě horší než v první půlce, to nám vůbec nesedělo. Množily se fauly, které sudí přestal pískat, nás to rozhodilo a domácí nám mezi 55´ - 57´ zle zatápěli. Když v 60´ kopal Honza K. VPK a opět šel míč vedle, volal na něho tatík: "Kopejte to na bránu!" početná skupina božických fandů se snažila povzbuzovat. "Božice, hrajeme!!!" Nervozita kolem domácího gólmana v 62´ skončila dvěma ŽK (po jedné na každou stranu). V 70´ jsme opět chybovali vzadu, ale výborný Míša třetí domácí tutovku vyrazil nohama!!! Po našem rohu v 73´ jsme nepohlídali brejk domácích, rozhodčí nereagoval na signalizaci pomezního o ofsajdu a domácí šli do vedení 2:1. To už byl velmi varovný signál!
V 78´ šla Evženova hlavička mimo, v 80´ trefil Rambo gólmana a v 81´ pro změnu zachraňoval brejkovou situaci domácích Míša. V 82´ byl faulován Lopík ve střední vzdálenosti. Kope opět Honza K. Poslechl otcovské rady a centruje na bránu. Do centru se před gólmanem hlavou položil nabíhající Lopík a nádhernou brankou vyrovnal na 2:2!!! Ukázkový gól uzavřel skóre dnešního zápasu. Domácí se ještě pokusili strhnout vítězství na svou stranu - Míša v 86´ vytáhl míč na roh! Uff! To už byl v dresu Míša Topolčan, ale moc si nezahrál. Světelná tabule ukazovala 89´ a sudí Kučera pískl konec zápasu. Asi jsme byli svým způsobem rádi.
Domácí diváci byli nespokojení s remízou, na což jim trenér Jamolic odpovídal: Co chcete? Sebrali jsme bod Božicím!!! Tak to bylo uznání našich letošních kvalit. Díky.
Z výsledků:
Vlasatice - Břežany 4:2
Jiřice - Olbramovice 4:5 (1:3), vyloučen gólman Olbramovic


Tabulka

#  TýmWebZVRPSkóreB+/-
1. web >23184165:145825
2. 23172488:345320
3. 23163465:34511
                                                                (lan)








































Z tohoto kopu padla naše vyrovnávací branka. Všimněte
si Lopíka - během vteřiny byl před gólmanem a hlavou mu míč
nadzdvihl do branky! Paráda - a bylo to 2:2

1 komentář:

  1. Dost dobrý zápas z obou stran,ale takové uplakané mužstvo z Božic už jsem dlouho neviděl. mavany

    OdpovědětVymazat