sobota 6. května 2017

Dnešní Rybářské závody v Božicích ve výsledcích i fotografiích (akt.)

Tato dvojice měla už dopoledne dva
kapry v součtu přes sto!
Aspoň několika fotografiemi se podíváme k Božickému rybníku na dnešní 7. Rybářské závody. Nádherné počasí, velká účast závodníků i návštěvníků a vynikající kuchyně. Výborné posezení i občasný úlovek. :-)
  V kategorii dětí soutěžilo 24 závodníků a cena byla pro každého. Tři nejlepší pak převzali i věcné odměny. Pořadí:
1. Tereza Novotná - 56 cm, kapr
2. Jan Švanda - 56 cm, kapr
3. Miroslava Kvapilová - 45 cm, kapr

V kategorii dospělých startovalo 70 závodníků a pořadí nejlepších bylo:
1. Jaroslav Kloupar - 350 cm, 11 cejnů
2. František Toman ml. - 256 cm, 2 kapři, amur a 2 cejni
3. Roman Kubák - 213 cm, 4 kapři

Cenu za největšího uloveného kapra převzal František Toman ml. za kapra 72 cm.
Celkem bylo uloveno 15 kaprů.

Návštěvnost i celková atmosféra u Božického rybníka byla výborná, lidi se bavili, jedli, pili, hodovali, a to někteří již od pátku a budou pokračovat i dneska v noci a v neděli ráno jsme opět zváni všichni na letošní "dorybnou" - posezení, sportovní rybolov nerybářů zdarma a hlavně všechny pochoutky od pstruhů, lososů, kaprů i kapřích hranolků až po živáň, guláš, hranolky a třeba štrúdl. Tak nezapomeňte a přijďte se podívat i pobavit.

Z neděle 7.5.2017 jsem přidal pár fotografií těch nejúspěšnějších. Během dvou hodin chytil pán vzadu 7 kaprů v součtu 452 cm, pán před ním v brýlích a s nápisem "rybím" na tričku 5 kaprů v součtu 310 cm a Mistr ulovil kapra 82 cm, čímž by včera vyhrál, podobně jako pánové uvedení před ním.  Lidí přicházelo opět hodně a rybí speciality byly opět vynikající. Letošní rybářská akce se skutečně po všech stránkách vydařila.
K průběhu sobotního závodu si prohlédněte video:

 (lan)













































Foto z neděle 7.5.2017:













3 komentáře:

  1. Ahoooj za mě-ůčastníka závodu,rybník pěknej a občerstvení uplně super-roznáška i po rybníku,Jídlo uplně super a rozhodčí na pohodu borci.Sice ryby nebrali,ale to tak na závodě bejvá,rád se sem vrátím,ale jen když-ten blázen myslivec nebude startovat závod ránou z brokovnice-to je ta nej blbost-kdyby radči jen zatroubil autem a nebo foukl do píštalky!!! Pak bych samozřejmě chtěl losovat a neběhat ráno okolo rybníka,kde je volný místo-nej místa už byli dávno obsazený!!!! To losování by chtělo hromada lidí co jsme se na závodě bavili-tak se snad někdo ke mě přidá a napíše to tady.Asi bych i nebodoval cejna od centymetru a nebo to dal předem do pravidel-byli jsme nachystaní krmením na kapry a pak ejhle se měří i cejn!! Nakonec nás přejede borec s 11 Cejnama na mastnáky:-( .David Sedláček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně se ta střelba zrovna líbila a jen kvůli ní jsem čekal až do půl třetí,abych ano o tu poslední ránu nepřišel. Každý prostě máme jiné vnímání. S připomínkami se dá určitě pracovat. My jsme doposavad zvýhodňovali ty,co přišli dřív. Letošní rekordní účast je i pro nás výzvou a určitě k nějakým změnám a vylepšením příští rok zase dojde. Rozšířit musíme i parkoviště. Dík za připomínky, pořadatelé se s nimi jistě seznámí a vypořádají. Určitě se se všemi z vás zase za rok rádi potkáme.

      Vymazat
    2. Ahoj,ta střelba je pro ryby to nejhorší co muže bejt a ještě před závodem-víš jak ji vnímají ryby? Jestli tobě se líbila a vnímáš pohodově-tak chod na hon,tam si užiješ střelby :-) .Jinak to co jsem napsal-za tim si stojím s pozdravem David Sedláček

      Vymazat