sobota 6. května 2017

Úprava místního provozu na kruháku

Na webu obce Božice je publikována veřejná vyhláška o stanovení místní úpravy provozu. Je to v souvislosti s instalací dopravního značení, které zde bude provedeno.


Mě však daleko více zaujal plán vlastního kruhového objezdu a jeho úpravy a jsem velice zvědav, jak to v reálu dopadne.

Všimněme si všeho, co je zaznamenáno světle modrou (azurovou) barvou a pak červeně značené středové přerušované čáry (na silnici bílé).
V7 - přechod pro chodce u školy
V2b - místo pro přecházení u Vachalíka
nic - přecházení u sýpky, můžeme asi přecházet kudy chceme
V13a - od Borotic, od Hrádku, od Mackovic
Do křižovatky bude ze všech hlavních příjezdových stran uprostřed bílá přerušovaná čára, tj.můžebýt přejížděná.
Škoda, že azurové trojúhelníčky na hranách kruháku nejsou vydlážděné. Díval jsem se třeba včera u Přeskačí a je to nejen pěkné, ale i funkční.

No zkuste někdo prozkoumat, jestli tvar průjezdové komunikace v rámci kruhového objezdu odpovídá uvedenému plánu. Já na to už nemám náladu, neboť jízda od Borotic na Mackovice stojí pořád za dvě věci ... Ale, jak říkal kdosi: na všechno si zvykneme, jenom na "vostinu" v p....i ne!
       (lan)

20 komentářů:

  1. Realita je úplně odlišná,snad se to da do pořádku..přece se nebude přebírat stavba kde je to úplně jinak a na některých místech ošizena.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím že s tím neudělá nikdo nic a stavba se převezme i tak. Je to stejné jako s dalšíma zakázkama, např.most u mlýna, silnice pod masnou atd... Nechal bych to zaplatit těm pánům z vyšších mist kteří při kontrolních dnech vše odsouhlasí.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaroušku, přestaň blouznit. Proč by to měli platit? Vzpomeň si jak to vše vypadalo dřív. Buďme rádi za to vše co pro nás obec dělá. Jestli se ti to nelíbí tak to oprav a nebo se odstěhuj. Vždyť je to tak jednoduché

      Vymazat
    2. Souhlasim s váma.můžeme být rádi že se to v Božicích zvelebuje.tady jsou někteří opravdu chytří. Obec dělá a nechá dělat opravdu dost.

      Vymazat
    3. Aaaa Pan rozumný promluvil, že Petře. Neříkám že se tu nic nebuduje ale proč se nedrží dle plánu a pak se to předělává. No,však to jde i z Vašich peněz a když to nevadí.......A co se týče mého stěhování....nevidím důvod ale taky nevidím důvod držet ústa a šlapat brázdu, pokud se mi něco nelíbí. Takže k tomu můžu říct svuj názor a pokud se to někomu nebude líbit a odsoudí mě kvůli tomu ať z řadového občana nebo vedení obce je to jejich boj.

      Vymazat
  3. Jste idioti......takže když bude kruhák oválný ikdyž má být čtveratý tak budete spokojení protože obec něco dělá.....ale proč to dělá napůl a né podle plánu..... Tak hlavně že se něco buduje. Je mi Vás chlapci líto, hlavně těch co se neumí ani podepsat!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč tady urážíte.do idiotů.a pokud vim tak obec kruhač nedělá.pan Bojda to napsal dobře když se vám nic nelíbí odstěhujte se.chlapče!

      Vymazat
    2. Přesně ..ať si každý zamete před svým prahem.a prestane tady urážet lidi do idiotů!

      Vymazat
    3. Je mi Vás líto a tímto s Vámi končím a víc energie do Vás vkládat nebudu je to zbytečně . Nechápete o čem je řeč. Kdyby vesnici začli zavážet,, hnojem,, tak budete spokojeni, protože se zvelebuje ikdyž néé podle plánů co jsou na papírech.

      Vymazat
    4. Proč líto! Že někdo napsal pravdu.a vy urážet můžete do idiotů?končíte,protože urážet je opravdu mrhání energie!a hnojem určitě Božice zavezeny nebudou!

      Vymazat
    5. Pane klecar a co vy jste spasitel;)

      Vymazat
    6. Opravdu nemá cenu se s vámi tady o něčem bavit. Asi nechápete o čem je řeč.

      Vymazat
  4. Tady nejde o to kdo to bude platit,ani ze obec dělá toho hodně,tady jde snad o to že byl plán který se měl dodržet,stim do toho obec šla,ale realita je poněkud jiná,nemyslíte..pokud se dobre dívám na tento planek tak neodpovida skutečnosti.Pak se nedivte že se lidi čertí a vyjadřují svuj nazor..

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s Jardou Klecarem,pořád tady vychvalujete obec ,že pro nás něco dělá.Já myslím žě jsou tady snad od toho,jsou to také zaměstnanci a neplatí to ze své peněženky.Mělo by snad po nich jít taky něco vidět,nebo vy ostatní chodíte do práce jen sedět?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim že po nich jde vidět dost.za poslední roky.a určitě jen nesedi.neni to zastávání někoho ale když každý normální člověk otevře oči tak vidi

      Vymazat
  6. Nejak z toho vymizela puvodní otazka jestli kruhac vybudovany odpovida otistenemu planu.Zkusi to nekdo pro merit?Ja jsem z kruhacu nadseny,ale ten plan se mi zda na nekolika mistech jinaci.S pasmem to ale merit nepudu.

    OdpovědětVymazat
  7. Toje přesně ono,proč se navazite do člověka co řekl svůj nazor na dannou věc?Vždyť ma pravdu,neřekl nic proti obci,jen se vyjádřil na tuto problematiku..a Vy hned resite stěhováním,atd..přečte te si znovu začátek teto debaty.

    OdpovědětVymazat
  8. Původní téma kruháč.je trochu jiný než na planku..to asi tim zlatavym mokem co věčně popijeli zaměstnanci oné firmy:)viděl jsem snad pokaždé když jsem projížděl.s nim nemá obec co dočinění.Vy máte tak krasnou obec kde kdo by mohl závidět.Buduje se u vas. Ale v Božicích je tolik nespokojenych lidi.že kdyby byla anketa tak jste na prvním místě v nespokojenosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu nevěřte. My jsme spokojení, akorát si dovolíme ten luxus, že máme tolik možností, kde se můžeme veřejně vyjádřit, že právě to nám můžou ostatní závidět. Řekněte mi, kde jinde mají každé dva měsíce zadarmo do každé rodiny tištěný obecní zpravodaj (u nás zvaný Božický zpravodaj), přibližně 3x do roka zpravodajský magazín obcí DSO Niva (Božice a 6 vesnic okolo Božic) zvaný Noviny Niva, dále webové stránky obce Božice, facebook u webových stránek obce Božice, no a taky tento blog k aktuálním událostem v Božicích i jejich širším okolí. Tady otvírám celou řadu témat, jak se říká od Bacha po Vlacha (od historie, sportu až po žhavou současnost) a k některým se diskutuje trošku víc, tak to je. Jinak obec v loňském roce udělala anketu a naprostá většina zúčastněných (nevím, kolik to bylo přesně procent) byla s vývojem v obci spokojená, prakticky nic podstatného jim nechybělo. To, že má někdo jiný názor, není přece ještě nespokojenost. To bychom si pletli pojmy s dojmy. :-). Tak se nebojte a klidně pište, zrovna vaše postřehy jsou dobré a trefné. A v Božicích se doopravdy dobře žije. Proto jsme tady zakotvili a zajímáme se o všechno, co se tady děje. Aby nám tady ještě lépe a radostněji.:-)

      Vymazat
    2. ...Aby nám tady bylo ještě lépe a radostněji. Omlouvám se za vynechané slůvko, ale to víte, sleduji jedním okem hokej Česko- Finko - jak kopie našeho včerejšího fotbalu Hostim-Božice - a jsem z toho stejně rozhozený jako včera!!! :-(

      Vymazat