čtvrtek 11. března 2021

Fotbal: Tak co, kopneme si ještě na jaře?

Možná okresní přebor dohrajeme
takto...

Valná hromada OFS Znojmo
konaná v soboru 6. března za přísných proticovidových opatření na výše položenou otázku odpověď nedala, ani dát nemohla. Je to podobně jako otázka otevření škol, maloobchodu a služeb čistě otázka politická. 


Poslouchat odpovědné politiky není vůbec žádná radost. Tak třeba premiér Babiš se v návalu pokusu o zvýšení svých upadajících preferencí rozněžnil na CNN Prima News a pravil něco v tom smyslu, že brzy po Velikonocích by rád poslal děti do škol a amatérským sportovcům umožnil rozjetí jejich soutěží! Chtělo by se zvolat hurááááááá! Ale zklidněme emoce, ani po Velikonocích se bohužel nic zásadního nestane.

Pokud to půjde všechno dobře, tak se možná žáci vrátí do škol tak 12. dubna! Snad nedopadnou jako Gagarin, který jednou obletěl Zemi a přistál na padáku někde u Saratova! Byla to sice tenkrát bomba a Gustav Brom hned pohotově nazpíval svou brněnštinou písničku Dobrý den, majore Gagarine! Školáci by to však už měli dochodit do 30. června a ještě by jim dobrotivé školy mohly nabídnout minimálně 14denní letní vzdělávací a zábavné pobyty ve školách. Aby dohnali, co za celý školní rok nestihli vinou přísných opatření proti covidu! Nikde na světě nebyly školy tak dlouho zavřené jako v Česku!!! Až nedávno vláda přiznala, že se musela rozhodnout, buď na 3 týdny tvrdý lockdown a zavřít i průmysl, nebo zavřít maloobchod, služby a školy a všechno to roztáhnout na dlouhou dobu! Jak se s tím vypořádáváme cítíme všichni! Ještě na nás zaklekne policie jako v Uherském Hradišti na mladého tatínka na ulici přímo před zraky 3letého synka.... K tomu nemám slov!

A teď konečně o fotbale! Bude, nebo nebude dohrán letošní ročník okresních fotbalových soutěží? Naděje umírá poslední a i dohrání posledních 3 - 4 zápasů by  mělo smysl.

Kdy, kde a jak by se tedy hrálo podle momentálního kalendáře OFS:

17.4. Práče - Božice

25.4. Božice - Prosiměřice

2.5. Jaroslavice - Božice

9.5. Dobšice B - Božice

16.5. Božice - Hostim

23.5. Mor. Krumlov B - Božice

30.5. Božice - Hostěradice

1.6. Božice - Horní Kounice

2.6. - FK Znojmo B - Božice

3.6. Božice - Rakšice

6.6. Horní Kounice - Božice

13.6. Božice - Suchohrdly

20.6. Hostěradice - Božice

27.6. Suchohrdly - Božice

Pokud se vám ty termíny na přelomu května a června nezdají, ptejte se na OFS. Asi se počítá s jejich rozptýlením do prostoru v jiném časovém režimu.


Žádné komentáře:

Okomentovat