pondělí 22. listopadu 2021

Co se děje na božických polích

 

Hnízdiště chráněné čejky chocholaté

Hnízdiště čejky chocholaté před Terasami i hnízdiště dropa velkého na Kilometráku jsou asi nejznámější božická ekologická místa. Znáte je jistě všichni velmi dobře. A pokud ne, je třeba se ozvat, aby se zajistila nějaká dobrá osvěta. Lidí, kteří se zajímají o naše životní prostředí, je dost a dost, jenom o sobě pořádně nevědí, nemají žádnou platformu, která by je zastřešila, jejich poznatky a zkušenosti shromáždila, vyfiltrovala, zpracovala případný podnět a usiklovala o přijatelnější řešení.


Odstrašující případ se zavážením božické pískovny je snad dostatečným varovánímVymizení  dropa velkého z božických, borotických a hrádeckých polích je přímo černým vykřičníkem. Doba, kdy v Božicích působil spolek Želva, už jsou asi taky nevratnou minulostí.

A že by někdo pochválil farmáře Marka Klíče za jeho péči o krajinu? Kde prosím vás žijete?

P.S. Více k tématu najdete na facebooku - mém a v Markových příspěvcích na fb Naše Božice.

Píše na fb Marek: To by se Drop divil co se na něho na Kilometráku chystá za hon! Nedávno jsme tento problém řešili na obci! Např. nálety vojenským vrtulníkem nad hnízdištěm a tokaništěm Dropa. Střelba z mysliveckých flint na Dropa prý také nemá žádný vliv!? Samozřejmě že ne, Drop není! Není žalobce - není soudce?


                         (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat