pondělí 7. listopadu 2016

Fotbal: Sezonu jsme zakončili přesvědčivým vítězstvím (akt.7.11.)

Jelikož spěchám na "ukončenou" a jsem z dnešního utkání notně promrzlý, tak budu jenom stručně rekapitulovat. Zápas se hrál od začátku do konce pod naší taktovkou, proměnili jsme aspoň "půl pětky" neboli "bůra" šancí, a tak jsme nejen sáhli po vítězství, ale vylepšili jsme si i celkové skóre.
OP: Božice - Vlasatice 5:0 (4:0). Naše branky: David Švejdík z penalty, Jan Kudlička, Patrik Ležák, David Mlčúch a Miroslav Tkadlec.


Nastoupili jsme v sestavě: Honza Szabó - David Švejdík, Jiří Pavelčík (K), Roman Šob - Miroslav Tkadlec - David Mlčúch, Karel Vávra, Jan Kudlička, Petr Procházka - Kamil Kalina, Patrik ležák. Do hry zasáhli i Radek Šob (za Jana Kudličku v 70´) a Vojta Maruštík (za Patrika Ležáka v 79´).

Od začátku jsme měli hru, bylo třeba to jenom zpřesnit a přesně vystřelit. To se podařilo až v 27´, kdy gólovku Davida Mlčúcha vyrazil hostující obránce Krawczyk na brankové čáře rukou. Následovala červená karta pro hráče a penalta pro nás. Džamp ji bezpečně proměnil a my se ujali vedení 1:0.
Druhou branku přidal  v 33´ Honza Kudlička perfektně provedeným přímým kopem nařízeným za faul (okopávání a pak faul) Karla Vávry. Obě branky budou zítra ve fotogalerii k zápasu.

Pojistku na 3:0 přidal v 35´ Lopík, když dorazil střelu Davida Mlčúcha.

S prvním poločasem jsme se rozloučili díky aktivitě Davida Mlčúcha, který tak bojoval o míč u levé tyče, nadvakrát střílel a nakonec dopravil míč do branky na 4:0 v 45´.

Ve druhé půli jsme marně dobývali zabetonovanou obranu soupeře a uspěli jsme pouze jedenkrát v 70´, když Mira Tkadlec poslal míč za záda výborného gólmana Vlasatic Gašperák a upravil na konečných 5:0.  Ten si při snaze skočit po míči způsobil zranění a musel být vystřídán náhradníkem, což byl dorostenec do pole. My jsme se však do žádné gólovky v posledních 20 minutách už nedostali. Vytrvale pršelo a všichni si dávali bacha, aby se na kluzké trávě nezranili.

Něco málo k dalšímu průběhu utkání:
Začali jsme odvážně a svižně, ale nevyvarovali jsme se tradičního lapsu na začátku. V 5´ propadl Džamp a ve snaze odvrátit nebezpečí se nějak dostal do kontaktu s útočníkem hostí. Jsem přesvědčen, že rozhodčí situaci posoudili dobře, protože součástí bleskové akce byl i hráč hostí v ofsajdovém postavení. Hosté se sice dožadovali nějakého opatření, ale po krátké pauze se pokračovalo dál. To byl taky jediný sporný moment a jedna z mála nebezpečných akcí hostí.
Pak už jsme se usadili na jejich polovině a sevřeli je do železných kleští. problémy měly oba týmy s kluzkým terénem a když později začalo vytrvaleji pršet, začalo se hrát i opatrněji.
Pěkně se v 8´ uvolnil Honza a vystřelil do gólmana. Pochvalu si v 11´ vysloužil Prochy za povedený centr. "Romane, natáhni to!" volali jsme na Romana, který má z našich hráčů nejtvrdší střelu. Roman nás poslechl a gólman likvidoval jeho pokus nadvakrát. Máme hru, jenom ji zpřesnit. V 17´ opět pěkně potáhl Roman, přihrál Lopíkovi - a ten orazítkoval tyč!!! Škoda, vedení jsme si zasloužili. V 19´ se blýskl povedenou střelou Kamil. Ale zase do gološe. "Chtělo by to trestňák!" Máme roh, tak jako v průběhu zápasu dalších nejmíň deset. V 25´ dobře vystřeli Roman po zemi, gólman srazil na roh. A pak přišla 27´, která odpor hostů definitivně zlomila. Popsaná je nahoře. Vedení 1:0 nás samozřejmě nakoplo a uvolnilo.
A opět útočíme, máme roh. Jeden z dalších útoků zastavují hosté na hranici šestnáctky faulem. To je parketa pro Honzu. Fotoreportáž si prohlédněte níže. Početná zeď složená s hostujících i našich hráčů byla jasná: gólman určitě nic neviděl. A tak když Honzovi střela sedla, bylo vymalováno! 2:0 už byl uspokojivý výsledek. Rozhodnout mohl Kamil v 35´, ale ze 4 metrů přestřelil!!! My jsme ale v tlaku pokračovali a vyraženou střelu Davida Mlčúcha po chybě gólmana dorazil do sítě mladý Lopík. Vedení 3:0 už nás uklidnilo se vším všudy. I když vzpomínka na Práče - a těch se přijelo podívat taky dost - nás musela v hlavě trošku strašit! Gólman Vlasatic po své chybě znervózněl a ztratil jistotu. My jsme útočili, k tyči mířil Roman a vybojovali jsme další roh. Ze dvou metrů přestřelil ve 43´ Honza!!! Nakonec se dočkal dnes nejaktivnější hráč první půle David Mlčúch. Šel za míčem jako ohař, nadvakrát se pokoušel ztéci vlasatickou branku, až byl nakonec úspěšný a v 45´ poslal míč k tyči do vlasatické branky. Do šaten jsme tak odcházeli s luxusním náskokem 4:0.

Druhou půlku bych charakterizoval jedním souvětím: "Marně hledáme, kde nechal tesař díru!" Dlouze a komplikovaně připravované útoky proti zatažené obraně až osmi vlasatických hráčů byly nejvýraznějším obrázkem hry. A když v 70´ odešel ze hřiště Honza K. (spěchal za barový pult), tak se ukázalo, jak moc byl dneska platným hráčem ve středu pole a jak moc nám v poslední čtvrtině zápasu chyběl. Ale bylo dobře, že si šel atmosféru zápasu ochutnat Messi a po delší době i Vojta Maruštík. Dobré střely poslali na bránu hostí Džamp, Roman, Honza K. a opět Džamp. Škoda, že David M. vlítl   65´ Mirovi do centru Honzy z rohu. Mirovi to šlo na nohu ... Mira si tak musel počkat ještě pět minut, aby povedenou střelou upravil na konečných 5:0.
Náhradního gólmana Vlasatic (od 70´) jsme ušetřili. Asi nám bylo přeci jenom žinantní vystřílet se na nezkušeném dorostenci, který byl připravený zahrát si v poli. V 82´ jsme dopřáli našemu gólmanovi Honzovi, aby se taky ukázal. Čisté konto výbornými zákroky udržel a vysloužil si náš potlesk. Lilo jak z konve a my už jsme se všichni viděli v Hostinci u Kudličků. Tam jsme se taky všichni v podvečer sešli.

 (lan)













































































5 komentářů:

  1. Tak to je super !!!!!! M

    OdpovědětVymazat
  2. tak borci,ikdyž to už nic nezmění,KR vám dala za pravdu,přečtěte si to na OFS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na základě podnětu STK se KR zabývala událostmi a postupem rozhodčích v utkání A1A1302 Hostěradice – 
      Božice. KR vyslechla oba dotyčné rozhodčí, prozkoumala dostupné podklady k rozhodování a konstatuje 
      následující. HR Holík a AR1 Horký J. v 33. minutě utkání chybovali, když tolerovali HNCH hráče domácího 
      družstva č. 1 (pravidlo 5.16k a 12.48). Původní rozhodnutí – vyloučení hráče č. 1 ‐ bylo v souladu s pravidly. 
      Oběma rozhodčím KR omezuje delegace v pozici HR na utkáních dospělých na 2 soutěžní kola. 

      Vymazat
    2. Rozhodnutí STK: Pavel Krakowczyk (TJ Start Vlasatice) Je vinen disciplinárním přečinem narušení řádného průběhu hry podle § 43 DŘ, když:
      v 27´ obdržel ČK za zmaření brankové příležitosti soupeře úmyslným hraním rukou na brankové 
      čáře (jako hráč z pole)za což se podle § 43 DŘ ve spojení s § 23 DŘ ukládá trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání.

      Vymazat
  3. Rozhodnutí STK: STK předává podle § 7 odst. 1, písm. e) do DK družstvo Hostěradic pro ukončení soutěžního utkání pro bezdůvodné opuštění hrací plochy s návrhem na uložení disciplinárního trestu kontumace utkání
    Rozhodnutí DK:
    Je vinen disciplinárním přečinem podle § 56 Disciplinárního řádu FAČR,když v 83´celé družstvo Hostěradic
    svévolně opustilo hrací plochu a odmítlo pokračovat ve hře, za což se oddílu Hostěradic podle §56,odst.3 DŘ FAČR
    uděluje finanční pokuta 2 000,­Kč a současně se utkání kontumuje dle §36 ods.1 DŘ spočívající v povinnosti
     potrestaného klubu strpět aby byl stanoven výsledek jeho družstva 0 : 3 ve prospěch družstva soupeře
    (Starý Petřín)

    OdpovědětVymazat