pondělí 28. listopadu 2016

Když pan Babiš peče dort!

Pan Babiš je (všeho)schopný podnikatel, který nehledí napravo nalevo. Známý je sloganem "Aj teba si kúpim!" Pejsek a kočička pekli kdysi dort. Výborné ingredience naházeli do hrnce a jali se očekávat výsledek. Pan Babiš nám minulý týden řekl, že vlastně ani neví, jaké rozmanité druhy podnikání u nás existují! Pejskokočičkovský dort však už přesto skoro upekl. Bez ohledu na jiné. Na stůl nám ho mají hostinští naservírovat ve čtvrtek 1.12.2016.


Ve více než patnáctistyhlavých Božicích máme jedinou fungující hospodu. Určitě kvůli Babišovi nezavře. Že však ani jeden hostinský v Česku z Babišova dortu nejásá, je zřejmé. Obrana je obtížná, ale možná. To, co nám pan Babiš peče, není ani zdravé (proslulé předvolební koblihy), ani jedlé (třeba EET). Ještě není dopečeno a ještě se zpackaný dortík nepodává všude. Ještě je možné ho hodit do odpadu.
V obecné rovině lze říct, že Babišův dort likviduje venkov. Je tedy podivné, že i na venkově má tolik sympatizantů a dokonce i voličů. Nebo se vám líbí, když místo posezení v útulném hostinci stojí pivaři u sloupu, u plotu, u studny, v čekárně a vím já kde a lejí do sebe levnou zrzavou tekutinu, sem tam vypustí slinu a sem tam musí tu tekutinu někam vysypat? Pak fanděte panu Babišovi  a jeho finanční politice. Její důsledky sklízíme všichni bez rozdílu. I u nás v Božicích.
V druhé vlně EET dopadne nemilosrdná ruka berňáku na další drobné a střední podnikatele a Božice budou od 1. března 2017 bez prodejny Květinářství. Prostě zavírá a ruší živnost. Tak jako řada jiných malých sympatických podniků, o nichž píše třeba dnešní Znojemsko. To je rub a líc Babišových nepromyšlených a nepřipravených reforem. My Češi a Moravané jsme holt nenapravitelní a nepoučitelní...

                    (lan)

4 komentáře:

  1. Je to paskvil který vůbec nic neřeší,jen to stojí podnikatele peníze navíc.Odůvodněním zavedení EET bylo unik financí (tzv.černých neboli nedaněných) což EET nevyřeší.Kdyby byla důslednější kontrola FU nebylo by zavedení EET potřeba. Do 3-4 let by EET mělo dorazit i k řemeslníkům což si tak nějak nedovedu představit že zedník udělá 3 práce pro 3 subjekty a bude utíkat domů na EET vystavit doklad a pak zase zpět k zákazníkovi pro peníze.

    OdpovědětVymazat
  2. Je mi líto zavřeného květinářství.Paní Podaná je moc šikovná,umí vázat krásné kytice a má dobré ceny.Díky vám, pane Babiši!Víte to vůbec,že budeme zase jezdit do supermarketu pro předražené květiny plus cestu?Likvidujete náš venkov!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Přečtete si velice trefnou glosu na http://www.dotyk.cz/publicistika/glosa-jak-vyhubit-venkov-s-pomoci-eet-20161129.html

    OdpovědětVymazat
  4. Zpráva dne 5.12.2016: Mrtvé prase před ministerstvem. Zemědělec Bohumír Rada demonstroval proti Babišovi - viz http://echo24.cz/a/i7UGP/mrtve-prase-pred-ministerstvem-zemedelec-demonstroval-proti-babisovi

    OdpovědětVymazat