sobota 5. listopadu 2016

Občan se ptá: Kdy bude na chodníku vidět?

Používaná zkratka u Michalcových.
Veřejné osvětlení mezi Mrenicovým a
Michalcovým. Přes vysoké stromy
však není na cestu vidět. Lidi chodí
s baterkou, nebo klopýtají. Ptají se:
Jak dlouho ještě?
Nová témata, nová rubrika. Vše je ze života Božic. Občan se ptá, občan očekává nějakou reakci. Nejlépe kladné řešení. Původně jsem chtěl jako první téma vložit starý známý problém, který božická radnice bohužel neřeší, a to jsou silniční zrcadla v části obce Božice kolem Brněnské silnice (tak se silnice dříve jmenovala, dnes jméno nemá).


Jenže dnes (5.11.2016) jsem dostal jiný podnět a ten má samozřejmě přednost. Jedná se o problematický neosvětlený chodník u silnice směrem na Kolonku. Kdo tudy chodí, ten si stěžuje, že zde není vidět.
Copak domácí, ti aspoň tuší! Ale co ti cizí? Co návštěvníci nebo občané, kteří tudy jdou jenom jednou začas?
Radnice by se měla problému věnovat a najít přijatelné řešení. Jaké? To nebudu napovídat. Stačí se tudy projít a je nám jasné "vo co gou"!
A tak se společně s řadou občanů ptám: Kdy bude na chodníku vidět, vážení páni radní?

                       (lan)
Oficiální chodník ke školce by taky zasloužil přeskládat a ...

... vylepšit zakončení. Panel bez zábradlí je naprosto nevyhovující!
V dobách, kdy jsem tudy vodil vlastní děti do školky jsme vůbec
 přes panel nechodili. Měli jsme vyšlapanou pěšinku podél plotu.
K úrazu jsme nechtěli přijít ani tenkrát. A víte, že tento nedobrý
stav trvá v Božicích už přes 30 let? Zdá se vám to neuvěřitelné?
Vězte, že je to pravda!


Zkratka před Michalcovým je velmi nebezpečná. Stačí se
pozorně podívat na následující fotky a pak si tam zajít "naostro"!



Přitom by stačilo tak málo: Vydláždit a instalovat zábradlí.



A taky o jednu třetinu zkrátit vzrostlé jehličnany, aby osvětlení
(vpravo) osvítilo i oba chodníčky - ten oficiální i tu zkratku

Jinak se můžeme děsit nějakého dalšího úrazu!!!



39 komentářů:

  1. Tak k te zkratce,myslím že by nevadilo udělat par kroku navíc a jít po chodniku.Chodník?Tam by se světlo hodilo,ale myslim že každý člověk,který se má rád tak počká než auto projede.Toť můj názor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s timto názorem.já tam chodim skoro každý den i v zimě a nikdy se nic nestalo ani mým dětem. Ono hlavně lidi vidí že se dělají chodníky nové.. Tak by chtěli hned všude nový, ale to taky nejde.osvětlení s tím taky souhlasim

      Vymazat
    2. Myslím si, že kousek zábradlíčka a ještě jeden panel k silnici by neškodily. Zkratka před Michalcovými je věcí názoru.Chodníky mají být tam,kudy chodí lidi. Dělají to tak i ve městech, tak proč by to nešlo v Božicích?

      Vymazat
    3. Protože nejste ve městě.. A vše nejde jak se komu usmyslí a někam napíše.

      Vymazat
    4. Takže tam kde si vyšlapu pěšinku,tak by mi měla obec udělat chodník?Se divím,že není v lesíku za Fojtíkovým.

      Vymazat
    5. :) :) to je dobře napsaný... Takže chodníky všude!!!!

      Vymazat
  2. Je to věcí názoru.Sice tou zkratkou také chodívám a chodník by mi tam pasoval ale že bych ho nějak zase vyžadoval? to né.Chodím tudy ze své vůle tudíž pokud se mi něco stane je to můj problém.Navíc chodník je zakončen hranou vozovky kde by měl být vyznačený přechod pro chodce a nějak si nedovedu představit 2 zebry za sebou z jednoho chodníku.Co se týče toho zábradlí,to je dobrá připomínka.Z důvodu bezpečnosti tam mnělo být zábradlí odjakživa z obou stran jenže to by se tam zas nevešli motorkáři co si tímto chodníkem zkracují cestu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kdy se s tím zábradlím začne? A kdy se zaříznou koruny těch stromů co zaclánějí?

      Vymazat
    2. Stačí písknout a bude zábradlí!?!?.. A kdy a kdy??.Pane bože co se vám pořád nelíbí?pořád se v Božicích něco opravuje buduje a je vám to málo.

      Vymazat
  3. S tim zábradlím je jen názor.Je jasné že když tam nebylo 30 let,tak tam nebude hned.Bylo řečeno,že by se tam hodilo.Obec toho dělá samozřejmě hodně.Všechna čest

    OdpovědětVymazat
  4. Diskuze jasně ukazuje, že se lidé mají o to, co se děje v obci, zajímat trvale a zavčas upozorňovat a žádat. Některé věci nejde udělat hned, ale je potřeba o těch největších bolestech vědět. V některých částech obce dodnes nemají vydlážděné nebo asfaltované cesty, nemají zde chodníky, to všechno se musí postupně dohnat. Věřím, že zábradlí u zmíněného chodníku bude brzy, to není takový nákladný problém. Současné vedení obce dělá hodně věcí nenápadně, bez náležité publicity. Chtělo by to odložit skromnost a jasně říci, to a to jsme udělali, to a to máme v plánu a to a to zatím musíme z takových a takových důvodů odložit. A je daleko lepší dotáhnout rozpracované věci se vším všudy do konce než mít množství akcí rozpracovaných. Ale drobnější věci - a tam patří i to zábradlí a chybějící veřejné osvětlení - by se měly provést co nejdříve, bez zbytečných odkladů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jste uhodil hřebíček na hlavičku.Sice se obec snaží ale tak nějak nic nedotáhne do konce.Ano opravil se domov,obecní sklep,ubytovna,je to moc pěkný ale ostatní nestojí za řeč.Je to rozdělaný,nedodělaný a nebere to konce.

      Vymazat
  5. Pro někoho nestojí za řeč nic co obec udělá... Ať se každý podívá sám na sebe a potom kritizuje.to umí každý.vždy se všechno udělá i když to není hned.nechcete nespokojenci ještě sepsat denni náplň každého z obce.:)jen se projdite po obci otevřte oči a uvidite co dělají.. A nee jenom napsat něco pod článek

    OdpovědětVymazat
  6. Domov neni obecní akce.Chodniky,cesta u býv. masny,cesta u nas( od Holasovýho k Sucháčkum.Ke hřbitovu atd.To je málo?

    OdpovědětVymazat
  7. Je to pro některé lidi málo.. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  8. Za 27 let po převratě s možností žádat evropské dotace z fondu pro rozvoj měst a obcí se toho zas až tak neudělalo.Kanalizace nedokončená,lesopark nedokončený,multifunkční dům nedokončený atd,atd.Zmiňované cesty se zvlnili,kanály se propadají,náprava v nedohlednu.Po obci půl metrová tráva,naproti Božické jednoty ve struze betonová roura u moruše pod masnou hromada dlažebních kostek to samé za Božickou školkou atd,atd.Zmiňujete zaměstnance obce a jejich uctyhodnou práci,bohužel musím oponovat.Je to práce tak jak každá jiná a vybrali si ji a to co dělají jim musí někdo nařídit.Nedělají ji ze své dobré vůle, proto za ni dostávají plat. Tudíž by se měli někteří zamyslet a ty sklenice s pivem, čekání schovaní na padla apod. si odpustit v pracovní době.Znám spoustu lidí co dělají 12 hodin 5 dní v týdnu ranní-noční za 15 tis a pokud dostanou přidáno 0.5 % k platu tak taky dostanou o 20 % větší výrobní normu a nikdo se s nima nemazlí natož aby je někdo vychvaloval.Tak tu prosím vás nebublejte z mrákot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikde nevidim že by někdo napsal"úctyhodná "práce.hlavně jak píšete o tom co neni udělaný.třeba taky napište co udělaný je.vy kritici.nespokojeny se svým životem:)který nikdo nechválí

      Vymazat
    2. Nebyl bych tak vztahovačný! :) Dobré se chválí samo že ano?

      Vymazat
    3. V pořádku každý máme na věc názor jiný a vidíme to vcelku jinak.Nejsem vztahovačný jde mi jen o to že bych chtěl být na svou obec kde bydlím hrdý.Celkem dost cestuju tak mám možnost srovnávat.Nechci jen kritizovat, vážím si toho co obec dělá, já jen poukazuju na nedostatky které netrvají týden či měsíc ale na ty které trvají už nějaký ten rok.

      Vymazat
  9. Tady se zase někdo čertí.a nemůže překousnout to co obec dělá... A že ostatní někdo nevychvaluje.to je věc druhá. A kde je pul metrová tráva? Už nevíte co by jste napsali...jenom hledáte špínu. Podívejte se každý sám na sebe.a hlavně házejte všechny do jednoho pytle..to by vám šlo.jak jinak tady v obci že jo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel musím vás zklamat,Nečertím se,ba naopak,jsem upně v klidu a budete se divit ale jsem jeden z těch co nemá problém přiložit ruku k dílu že poseče trávu,zamete chodník v zimě vymete a posype,uklidí nepořádek po druhých.V žádném případě nečekám nějaké ovace jak vy si zde možná myslíte já jen poukazuju na nedostatky o kterých vědí všichni,tajně se o nich mluví aby se náhodou někdo nenaštval ale veřejně neřekne nic a je strašně spokojený.Chápu že za tímto učelem tento web asi zřízen nebyl a adminovi se za to omlouvám ale jsem už prostě takový,co na srdci to na jazyku.

      Vymazat
  10. Opravdu úctyhodná diskuze..začne se zábradlím.. A končí pomalu urážkami.jak jinak

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O zábradlí, schůdnost a světlo jde určitě pořád a především! Hodně lidí se těší, až to bude v pořádku. Pak budou určitě spokojení. :-)

      Vymazat
  11. Zajímalo by mě kdo tyto komentáře píše.Proč se nepodepíšete?Čtu si tak ty vaše komentáře,tak je na všem trochu pravdy.Nejde vše hned,zaměstnanci obce makají i nemakají a my lidé budem věčne nespokojení a budem brblat,takže klídek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, máš pravdu. Je to však někdy opravdu těžké, protože i dobře míněný názor může být někým jiným vyložen jinak a pak se na tvou hlavu sesypou hromy, blesky. Moje názory jsou v úvodních článcích a všechno, co má jméno ProBožice. Já už jsem s tím "srostl". :-) pořád si myslím - podobně jako ty - že v těch publikovaných názorech je vždycky trošku pravdy a já nemám sílu zkoumat, jestli 90 nebo 50%. Tento blog je pro vás čtenáře a snad publikuje zajímavé věci, jinak by mě ani nebavilo ho dělat. Že mi někteří nemůžou přijít na jméno, to vím taky. Tak dík za vás, kteří čtete, přemýšlíte a není vám život v Božicích lhostejný. Jiné ambice nemám ani já. A díky za podněty, náměty.

      Vymazat
    2. Dobrý večer,není důležité kdo to řekne či napíše,podstatné je o čem je řeč.Každý má právo na svůj názor na věc,na čitatelích nebo diskutujících je nad tím popřemýšlet popřípadě se zapojit.Škoda a problém je jen to že se nad někoho myšlenkou nezapřemýšlí ale vyhrkne se hned ortel.

      Vymazat
  12. To je pravda,ale i tak by mě zajímalo čí jsou to názory.Proč se schovávat za anonym,jsme přeci dospělí.

    OdpovědětVymazat
  13. Co by se změnilo kdyby se lide podepisovali,k lepšímu by to určitě nevedlo,100 lidí 100 názoru.Všichni nemohou být spokojeni,to by asi nebylo normální ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Změnily by se třeba vztahy v obci. Připadá Vám normální komunikovat s někým, jehož identitu neznáte? Mně moc ne, já vždycky raději vím, s kým souhlasím i s kým třeba i nesouhlasím. Není to přece o nepřátelství, ale o odvaze, postavit se za vlastní názor. Co je na tom tak těžkého, proboha? Specialitou Božic je, bohužel, kritizovat anonymně (čest výjimkám). Ano, každý má jiný názor, to je v pořádku, tak proč se za něj stydí? Hana Koledová

      Vymazat
    2. Asi jste nikdy nebyla terčem nenávistné kampaně a osobních útoků.Pak byste určitě mluvila jinak.Normální názor je důležitý a na podpisu nezáleží.

      Vymazat
    3. Přesně tak.raději anonym

      Vymazat
  14. To že se někdo nepodepíše neznamená že se za něco stydí,nebo si nestojí za pravdou.Z vlastní zkušenosti vím, že mužete za pravdu bojovat jak chcete a když ji někdo nebude chtít slyšet nebo přijmout nenadělate nic ,jsou lidé kteří raději nevidí ,neslyší jen aby nemuseli něco řešit.Ve finále jste pak špatná ,že jste se něco odvážila říct.

    OdpovědětVymazat
  15. Já si myslím,že by se tímto měla debata ukončit.Řešily se tu chodníky a skončilo to mezilidskými vztahy.

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlasím,stejně to k ničemu nevede.

    OdpovědětVymazat
  17. jsem zklamaný z dnešního zpravodaje. O chodníku, ani o zábradlí, ani o osvětlení ani slovo!!!???

    OdpovědětVymazat
  18. A proč by to tam mělo být?Myslíte,že o tom na obci vědí.Já si myslim,že o tom byla debata mezi námi občany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ti na obci nejsou občani?to jen tak mezi námi občany!

      Vymazat