pondělí 21. listopadu 2016

Příležitost k zastavení

Tak jsme se sešli… Sousedé blízcí i vzdálenější. Ti co se setkávají častěji i ti, co se vidí jen občas.
Již podruhé jsme v předvánočním čase na Kolonii uspořádali setkání, tentokrát s kulisou netradičních vánočních stromků a volbou krále vánočních salátů.


Inspirací pro vytvoření netradičních stromků byly předměty běžného života - stará cédéčka, vinné láhve, použitý vánoční balicí papír…
 V připravených dílničkách si velcí i malí vyráběli adventní věnce, netradiční ozdoby z ruliček od toaletních papírů, z korálků vyráběly anděly. Velkým lákadlem pro děti byl koutek Harryho  Pottera s mnoha kouzly a lektvary. Děti si pod klobouk psaly svá přání, která byla zapečetěna originální pečetí z Nebelvíru. Také  jsme se dověděli,  jak se slaví Vánoce v různých koutech světa.
Popíjeli jsme punč, chutnali  a známkovali saláty od sedmi hospodyněk, které šli se svou kůží na trh. Nejvíce sousedům chutnal salát Jiřky Čurdové. K zakousnutí jsme nabídli i řízky a vánoční cukroví.
Sál Jiráskova domu byl příjemně plný milých lidí, kteří nikam nespěchali a klábosili se sousedy. A právě to je motto celé akce. Je čas najít si čas…
Děkujeme za nápady a příjemně strávené chvíle při přípravách všem sousedkám a sousedům.

Za spolek Jiráskova domu osvěty 
                                                                                         Vlaďka Konupčíková (foto kondor.vk)



















































1 komentář:

  1. Děkuji všem milým lidem z mého okolí, kteří se také zapojili a darovali své drobnosti do Šmukbazaru.
    Pokud jste nestihli darovat, máte možnost ještě o tomto víkendu navštívit Althanský palác ve Znojmě a udělat si radost nákupem drobností, které darovali jiní. Anebo se uvidíme na Kabelkománii ve Znojmě o Velikonocích???
    Vlaďka Konupčiková
    ŠMUKBAZAR- ORGANIZÁTORKA IVETA HLOBILOVÁ NA ČT1
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/316292320030016/video/506465

    OdpovědětVymazat