úterý 1. listopadu 2016

Staromák není venkovská hospoda

Marek Orko Vácha na Staromáku
Jsem až překvapen, kolik známých lidí z jižní Moravy dorazilo v pátek v podvečer na pražský Staromák. Něco na tom náměstí musí být! V jednom rohu kostky symbolizující popravu 27 českých pánů v roce 1621, pomník Jana Husa, Týnský chrám ... Řeknete si, no a co my s tím? Týká se to všechno nějak nás v Božicích?


Tak určitě jste mezi desítkou těch, co vystoupili před patnáctitisícový dav, zaznamenali božického kněze Marka Orko Váchu.  Vystoupil krátce po Danielu Hermanovi asi v 19:20 h s poselstvím: Svoboda je umění, svoboda je proces. Patříme na Západ, a proto jsme dnes tady. Taky připomněl, že dobrá díla, které neuděláme my, nebudou udělána nikdy! Optimisté věří, že to dopadne dobře. Nemusíme být optimisté, ale nikdy se nesmíme vzdát naděje, zakončil M. O. Vácha svoje vystoupení.

Podstatné ale bylo celkové vyznění akce, a to je podle mého trošku rozpačité! Hlavní hvězdou "setkání" měl být prezidentský kandidát Michal Horáček. Ať už si myslím o současném prezidentovi Zemanovi, co chci, byla pro mě postava Michala Horáčka velkým zklamáním! Vůbec nechápu, kde se v tom člověku bere odvaha jít za rok do prezidentského klání! Toto není člověk "venkovské hospody"! To věděl už kdysi dávno Vladimír Železný, který v rámci volební kampaně objížděl venkov. Seděli jsme s ním taky v božickém Hostinci u Kudličků. Michala Horáčka si, při vší úctě k němu, v té naší hospodě nedokážu představit. Miloše Zemana ovšem taky ne.

Takže: Hledá se kandidát, který může přijít do kterékoliv "venkovské hospody"!

                         (lan)

1 komentář:

  1. Ještě předtím, než dorazil prezident Zeman do Frenštátu, navštívil pivovar Radegast v Nošovicích. Tam se přiznal, že pivo pije. „Pivo piju pravidelně k obědu i k večeři, pouze když si dávám brambory s máslem, tak si k tomu dávám mléko. K tomu pivo nejde. Do hospody většinou nechodím, protože na to nemám čas. Takže piju lahvové pivo.

    OdpovědětVymazat