čtvrtek 10. listopadu 2016

Svatý Martin boural i v Božicích

Dnešní lehce zasněžené ráno bylo příčinnou řady dopravních nehod v celé republice, Znojemsko nevyjímaje. Nejvážnější dopravní nehoda se stala v Dyjákovicích, bouralo se však i v Božicích.


Zřejmě nejzávažnější nehoda byla v Dyjákovicích. Převrátil se tam kamion převážející dřevo a zraněný byl řidič kamionu. Následky nehody museli následně odstranit hasiči. 
Dvě auta se srazila ráno v Božicích. Ve tři čtvrtě na sedm neodhadla řidička dobře šířku silnice v zúženém místě ulice pod masnou a narazila do projíždějícího auta. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění. 
Protože tudy též jezdím, přimlouval bych se za umístění značek, jež upravují přednost vozidel - jednu umístit nahoře naproti Dvořákovým (Tuháčkovo) a druhou dole u Škrabalových.
Dalších drobnějších "úletů" bylo ostatně dnes ráno v Božicích povícero. Vím o dalších dvou, ale ke škodám nedošlo, neboť se řidičům podařilo smyk ukočírovat bez nárazu do jiného (stojícího) vozidla u domu nebo v prudké zatáčce nakonec řidič po smyku zastavil.
(lan)



Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/rano-ve-znameni-nehod-prevraceny-kamion-s-drevem-zaklinena-noha-pasazera-20161110.html

3 komentáře:

  1. Dle mého jsou tyto značky zbytečné jelikož tento zůžený profil je zrovna v zatáčce a není vidět jestli v protisměru něco jede či ne.Spíše bych se přimlouval za vzájemnou toleranci řidičů a přibždění vozidel co jedou od masny dolů do tohoto profilu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím, sám jsem již několikrát dával přednost zastavením u Jirky Škrabala, nechal jsem sjet auto na parkoviště Marka Kročila, projel jsem nahoru a druhý řidič pokračoval dolů. Když jsem jel shora a "nakoukl" do trychtýře, tak čekám, jestli řidič dole zastaví a umožní mi sjet na parkoviště, nebo nechám řidiče zespodu projet až pod moruši. Když se tam potkají dva neohleduplní, tak se musí minimálně otřít o sebe zrcátky. Ty značky by ale byly podle mě varovné pro oba řidiče. Ten shora musí dávat přednost, ten zespodu má přednost.

      Vymazat
    2. Pokud tam nedáme varování značkami (a že je jich teď zase nově po Božicích jak naseto!), tak je potřeba snížit obrubník v horní zatáčce u sklepů (naproti Dvořákům a Sucháčkům). Běžte se podívat, jak je dočerna ohoblovaný ten současný vysoký. Ten tam nikdy ani neměl takto být. A až přijde skutečná zima - uježděný sníh, náledí - uvidíte těch karambolů!

      Vymazat