neděle 27. listopadu 2016

Vánoční strom v Božicích se rozzářil

Přišel jsem, viděl jsem, vypil jsem si výborný svařák, počkal na rozsvícení vánočního stromu před kulturním domem a šel jsem domů.


Hm a udělal jsem tuto sadu fotografií. Tak se podívejte, o co jste přišli (to je pro ty, kteří na akci nebyli) nebo jak jste zachyceni (pokud jste mi zrovna přišli do záběru). Tak zase za rok...
A příjemný advent.
          (lan)


























































39 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Jakej pahejl? Kdyz muze byt sikma vez v Pise, tak proc ne sikmy strom v Bozicich? Treba se to taky stane svetoznamou atrakci...

      Vymazat
    2. možná pahejl,ale líbí se mi víc než ta štětka před školou.a je hezky nazdobený,akorát nám chyběly koledy a víc svařáku

      Vymazat
  2. Zajedte se podivat na pořádný strom do Borotic

    OdpovědětVymazat
  3. Co k tomu dodat :
    Snad jen, aby se božické zastupitelstvo a všichni, kteří tuhle akci organizovali chytili konecne za hlavu a zamysleli se nad sebou ! Vždyť tohle ani jako vánoční strom nevypada a výzdoba ?? Ať se na me nikdo nezlobí, lip by to nazdobili prvňáčci !!
    Výsměch pro všechny okolní vesnice, které nejsou zdaleka tak velké jako ta naše.
    V.Baco

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to dopadne,když se špóruje!!!Chce to pustit pár korun,vzít si k ruce profíky a výsledek bude jiný.Ten věčný božický amatérismus nemohl dopadnout jinak!!!

      Vymazat
    2. Jednoznačně souhlas!

      Vymazat
  4. Tak to už si někdo dělá srandu.V popředí tolik hezkých jehličnanů a vybere se takovej pahejl? To nemyslí nikdo vážně.Raděj ho ani nerosvěcujte.Ještě že je schovanej.Hamba by mně musela fackovat.

    OdpovědětVymazat
  5. S prominutím - je to hnus velebnosti.

    OdpovědětVymazat
  6. Bylo by na čase konečně vyzdobit strom firmou,a neříkejte že na to nejsou peníze...a pak už doladit samotné rozvěcování,děti na to čekají,vánoční atmosféra mi jaksi chyběla a rozvěcování to už vůbec nemluvím no hrozný..

    OdpovědětVymazat
  7. Stovky lidí zamířily v neděli odpoledne na znojemské Horní náměstí na slavnostní zahájení letošního adventního programu. Úvodem znojemský děkan Jindřich Bartoš požehnal městský adventní věnec. Poté děti slavnostně rozsvítily vánoční strom. Proč to tak vlastně nemohlo být i v Božicích?

    OdpovědětVymazat
  8. Když jsem to viděla,nevěděla jsem jestli se mám smát nebo brečet. Z toho už ani ty děti nemůžou mít radost. Proč neobětovat více peněz pro naši vesnici,krásný zážitek rodičů,dospělých a pro ještě krásnější zářící oči malých dětí. I když jsem postarší dítě,miluju kouzlo Vánoc,jenže mi ho poslední roky zkazí náš "velkolepý strom". Raušovic K.

    OdpovědětVymazat
  9. Nemám žádné výhrady ke stromečku, je takovej jakej je,učel to splnilo.konečně to bylo trochu jínačí než každý rok.Ale co tam asi chybělo tak třeba děti které by zazpívali u stromku nějakou tu koledu,aby ostatní byli připraveni na to že se stromek rozsvítí.A nezoufejte.....už jste si tady na kritiku směřovanou účelově mohli zvyknout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkně prosím,nebuďme ješitní jak někdo!Proč si hned zoufat?Toto jsou normální názory normálních lidí z Božic.Co je na nich špatného?Jedině to,že lidi nemlčí.Něco se nepovedlo,tak se to nepovedlo,snad se kvůli tomu nezblázníme.

      Vymazat
    2. snad se kvůli tomu nezblázníme?ale ono se to nepovedlo už několik let,ať se naše slavné zastupitelstvo zajede podívat jak má vypadat nazdobený VÁNOČNÍ stromeček,třeba do Hrušovan,Hevlína,Borotic,Pravic..........

      Vymazat
    3. na takové cesty určitě nejsou peníze,ještě by tam něco viděli a v božicích by to okopírovali

      Vymazat
  10. Co je toto zase za urážející diskuzi. Že vás to baví. Dobře napsat svůj názor, ale někteří už to přehání. Ať si to vyzkouší ti chytráci... U školy se to nelibilo u obce se to nelíbí..cokoliv se udělá je to špatně tak ať si jezdi do Borotic, Hrušovan Pravic atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych řekl, že se v klidu můžeme u sousedů inspirovat. Třeba zrovna v Boroticích, tam mají adventní a předvánoční výzdobu vždycky vkusnou, nápaditou a promyšlenou. Začíná to už halloweenem v zahrádce před mateřskou školou a pokračuje adventem s rozsvíceným vánočním stromem vedle hostince, bývá i adventní věnec před obecním úřadem a zakončeno to bývá jesličkami tamtéž. Nevím, jak to v Boroticích vypadá letos, ještě jsem tam teď nejel, ale předpokládám, že tradičně svátečně. Borotický starosta Zdeněk Bobok i kluby žen, kterému mu s tím pravidelně pomáhají, to berou jako věc prestiže jejich obce. A to je správné a hodné následování. A nemusí se kvůli tomu nikdo mračit a být podrážděný.

      Vymazat
  11. To je troufalé. Prvně kritika kolem popelnic a teď vánoční koště. Co si o sobě občané myslíte? Jestli tu chcete bydlet, mlčte. Těžko někomu dokazovat, že něco dělá špatně, když je přesvědčen o opaku. Však jste si vedení obce zvolili tak nenadávejte.

    OdpovědětVymazat
  12. Větší hloupost jste nemohli napsat,to že s něčím nesouhlasíme nebo se nám nelíbí,to se jako máme odstěhovat?Přemýšlejte trochu než něco napíšete.

    OdpovědětVymazat
  13. No... asi takto, staci se podivat na fotky a povim vam to jednim slovem - NEPOVEDENE...

    OdpovědětVymazat
  14. Vidím to tak, že se bude muset udělat příští rok veřejná sbírka na profesionální ozdobení stromu. I vy, co tu píšete a zastáváte se té maškary, co stojí před kulturním domem, se zamyslete. A klidně bych poslala tu naši velkou "story" o stromečku do Znojemska a připojila bych i fotky z předešlých let, ať se pak Znojmo i okolí pobaví, jak jsou občané Božic důslednější než ti, co by je měli zastupovat. Je na to upozorňováno několikátým rokem a stále nic. A ne - ješitnost to také není. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Pošlete to třeba do ČT1 :) tady diskuse opravdu už k pobavení. Řekně te to na patřičným místě vy stěžovatelé a ne tady..

    OdpovědětVymazat
  16. :):) :) nic jiného mě nenapadá na tu diskuzí jakou v Božicích vedete:) :)

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den, musím uznat,ze vánoční vyzdoba v Božicích žádná až na ty dva stromy. Opravdu by se mohla pustit nějaká koruna na výzdobu. Ale stromeček byl ozdoben hezký, buďte rádi, že tam nebyl jen 1 řetěz. Škoda chtělo by to ženskou ruku, jen je zarážející, že každý rok nejsou lidi spokojeni, ale nic na tom nezměni. Trošku si to vzít k srdci. Nemusí to být, jak ve Vídni,ale trošku si dát na tom záležet. Ale i tak děkujeme. Hezké Vanoce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim s vámi.co se týče výzdoby.tady v Božicích spokojeni nikdy nebudou.s ničím

      Vymazat
  18. České Budějovice byli s křivým stromem na NOVĚ a vy děláte vědu.Sakra je předvánoční čas klidu a pohody tak ae prestaňte handrkovat.

    OdpovědětVymazat
  19. Souhlasim stím, ze příští rok budou muset vzít situaci do rukou lidi co tu bydlí a věřím, ze výsledný efekt bude nesrovnatelný s tím co tu předvádí vyšší moc a naše slavné sdružení :)
    Nemám problém stím se připojit a uspořádat sbírku :)
    A k dotyčnému co se zástava téhle katastrofy reknu jen to, ze by bylo aspon dobre se podepsat kdyz mate takové hloupé názory !!
    V.Baco

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo se nezastává.akorát nejsou třeba tak nároční jako zrovna vy.a vůbec čas vanoc proč se stresovat...doma si každý udělá stromeček po svým... A kdo vi jestli u někoho by to nebylo na diskusi veřejnou.

      Vymazat
    2. To dělají lidé, co tu nebydlí? proč by to dělali? Jaké sdružení? WTF? :D :D bohužel... míříte dobrým směrem, ale špatnými prostředky. Tady bohužel není žádné my a oni "imigranty", tak změňte rétoriku, protože tady jde o nás všechny - pro nás se tyto akce dělají. Ovšem souhlasím s tím, že strom je tristní. Ostatní se mi zdálo na úrovni.

      S pozdravem

      Josef Leisser

      Vymazat
  20. ..jaké sdružení!.. pokud vím tak to bylo pod vedením Hasičů,obce a ZŠ a je to tak, měly by se investovat finance-betlém, zvonička, osvětlení-ať je to na nějaké úrovni, už jsme jen pro smích. Smutné na celé věci je že největší zklamání měly děti, čekaly na ten okamžik, který jaksi chyběl! V této vsi se dělají pořádné akce jen pro vinaře a důchodce.

    OdpovědětVymazat
  21. Ano tak to je,konečně to někdo napsal,to je pro obec nejduležitější,a na ostatním už tak nezáleží,hlavně kdyby se zdobil obecní sklípek to by byla nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Božice vinařská obec.proč ne;)opět diskuse od stromečku po sklepy.začíná to pomolu jít mimo téma. Jako vždy vše

      Vymazat
    2. To je ale doopravdy výborný nápad. Příští rok se postaví vánoční strom u obecního sklípku, bude krásně vidět a program bude tam. Kdyby nebylo počasí, mají se lidi kam schovat. Elektrika taky není problém, je obecní a obec se plácne přes kapsu, pustí dvacet třicet tisíc z obecní kasičky (to je kapka v moři) na výzdobu a občerstvení a my budeme všichni spokojení.:-))))))) Vánoce vánoce přicházejí zpívejme přátelé,vánoce vánoce přicházejí šťastné a veselé!Tak za rok!

      Vymazat
    3. Vážně to není špatný nápad. Božice se poslední dobou docela úspěšně prezentují jako vinařská obec a toto by bylo stylové.

      Vymazat
    4. Tak to zní skvěle. Mohlo by to tak být. Nechme se překvapit. Přeji krásné bez stresové vánoce;)

      Vymazat
    5. Vážení,

      já, jako jeden z vinařů a organizátorů vinařských akcí v Božicích Váš nápad beru všemi deseti! :D Pokud chcete předvánoční atmosféru ve SKLEPĚ, tak zajděte na Punč a Výstavu, kterou organizuje moje sestra Eliška.

      Jinak za DBV, jehož je členem i obec Božice, podpora je spíše organizační, než finanční (zajímavá, ale hlavní rizika a náklady nese vždy Družstvo!). Podívejte se na "opravdové" vinařské obce na Mikulovsku nebo v Rakousku. Chtěl bych být na jejich úrovni, jejich investicích a teprve potom poslouchat o tom, jak jsme ta "vinařská obec". :D Naše dobré renomé se začíná v okolí proslýchat, ale jsme stále na začátku... Pro vínomilce chystáme žehnání 25.12. 2016
      Zaměřme se na tradice a to, co je prokázané věky, ať už to jsou nějaké typické akce nebo třeba vzhled obce, ať už zemědělské domy v Kolonce nebo třeba sklepy s architekturou s klasicistními prvky na spíše užších budovách ve sklepní uličce na Borotice!!!
      P.s.
      Je mi líto Vás, kteří chodíte na akce jen proto, aby jste je mohli kritizovat, není to dobré pro vaše nervy, ani peněženku, vždy tam něco utratíte, pozor na to! :D Pokud tam nejdete, ale řídíte se jen dojmologií a tomu, co sousedka říkala.. zůstaňte diskutovat na probožice nebo mimibazaru, je to to samé... stále ztráta času. Co radši zavítat mezi reálné lidi a tam se pobavit, co se vám líbí a co ne. Za chvíli máme zastupitelstvo- Přijďte, jste zváni!!! Kulturní komise není uzavřeným klubem. My, vinaři jsme také velice přátelští a chceme slyšet zpětnou vazbu, co děláme a neděláme dobře. :D.

      Ovšem jak jsem již uvedl k rozsvěcení: Program pěkný, svařák výborný, stromek a dění kolem něj bohužel smutné. Avšak na místě!

      P.s.2 anonymní diskuze má význam u hackerů, kteří řeší nekalou činnost. Ovšem jsme zde na poli pana Nevrkly, pokud se mu to hodí, tak nikdo s jeho nastavením nehne. Já nemám problém se vždy podepsat pod svůj názor!

      S pozdravem

      Josef Leisser

      Vymazat
    6. Musím ocenit Karla Halu, Josefa Leissera, Vojtěcha Baču, Petra Bojdu, Hanu Koledovou, Ivana Hudce, Karla Kučeru a několik dalších, kteří se pod svůj názor podepíší (mám na mysli i jiné diskuze). Jsou prvními vlaštovkami. Na druhou stranu se podívejte, že ne ke každému tématu se diskutuje a že v tomto případě se všichni diskutující snažili pojmenovat to, co v daný moment cítili. Že se ještě tentokrát nepodepsali? Věřím, že i to jednou přijde. Každopádně nejsem přesvědčen, že by tato diskuze byla jen ztrátou času. A věřím, že třeba už na výše zmíněném zasedání zastupitelstva příští týden se ledy pohnou, protože i o finance na kvalitní zajištění kulturních a společenských akcí v obci půjde! Navržený rozpočet je v tomto směru zbytečně hodně konzervativní, tj. už léta podobný a velice "při zdi". (lan)

      Vymazat
  22. Dnešním dnem (Tři králové) můžou svým způsobem končit svátky vánoční (někdo je drží až do Hromnic) a začíná odstrojování vánočních stromů, stromků a stromečků. Téma "vánočního stromu" v Božicích vzbudilo v roce 2016 mezi čtenáři poměrně velký ohlas (téměř 1200 shlédnutí) a tak se můžeme těšit, jak bude vypadat "Vánoční strom 2017". Nápadů tady zaznělo hodně. Důležité bude místo, kde bude Vánoční strom obce stát. O tom by se mělo přemýšlet už nyní.

    OdpovědětVymazat