pondělí 31. července 2017

Benfika v Dyjákovicích nezklamala (akt.report 1.8.)

Tolik fanoušků na první přípravný zápas božické Benfiky asi nečekalo ani vedení tohoto týmu. první půlka nevypadala úplně ideálně, ale po změně stran jsme postupně domácí vymazali z hřiště a jenom vlastní neschopností (nebo nešikovností?) jsme nakonec neuhráli plichtu.
Příprava: Dyjákovice - Božice B 3:2 (3:0). Naše branky: Michal Hrubý, Evžen Egner


Do Dyjákovic jsme dorazili v 16:54 h - a právě se rozehrávalo po naší obdržené brance. Přítomných fanoušků jsem se ptal, kdy se začlo hrát a ono prý před chvílí a hned "padla taková blbá branka". Takže: Ještě jsme ani neseděli na pěkné tribuně dyjákovického fotbalového stánku (taková mohla stát v roce 1985 i v Božicích) a už jsme prohrávali 0:1.
Naši se na hřišti hledali, bylo vidět, že si všechno musí teprve sednout. Nastoupili jsme v úvodní sestavě:
Honza Szabó - Ondra Zapletal, Roman Šob, Dalibor Tomášek - Martin Topolčan - Vojta Maruštík, Luboš Šenkeřík, Luboš Ralenovský, Marek Szabó - Tomáš Rauš, Petr Procházka. Trenér Míša Topolčan měl postupně na lavičce připravené další hráče, kteří se po první "pitné" pauze postupně dostávali na hřiště. Střídalo se nově povoleným způsobem pro čtverky a dorost, tj. hokejovým. Tak si někteří s dobrou fyzičkou zahráli během zápasu víckrát. Náhradníci: Michal Hrubý, Petr Krátký, Radek Šob, Zdeněk Chrenovský, Laďa Sedláček, Peťa Kašpírek (?) a Evžen Egner.

Co mě ale překvapilo nejvíc, byla početná ekipa božických fanoušků. Tak jsme byli všichni zvědaví, v jakém světle se nám naše Benfika představí! :-)

Konečně ještě dokončení reportu zápasu v Dyjákovicích.
Bleskový gól domácích nás samozřejmě rozhodil a než jsme zkonsolidovali zadní řady, dostali jsme ve 4´ druhý gól. Teprve pak jsme zjistili, že už se hraje a že je třeba zpřesnit hru, hrát zodpovědně a myslet na finální zakončení. Nejblíž k němu měl v 7´ Tom, ale perfektní nezištný centr Prochyho se mu skluzem nepovedlo zpracovat a zakončit! Když už se zdálo, že se dostáváme do hry, přišel ve 23´ rychlý brejk domácích - a bylo to 3:0. Po krátké pitné pauze jsme poprvé vystřídali. Hlavně příchod zkušeného Zdeňka byl znát. Nadějné vysunutí stopera Romana zhatil ofsajd Tomáše. Ještě ke konci poločasu přišli na hřiště další čerstvé síly, třeba nepřehlédnutelný Pumpido.
Vystřídali jsme i do druhé půlky a začali jsme ji velmi aktivně. Po příchodu Evžena v 50´ jsme byli dokonce pány na hřišti a několikrát jsme se dostali do slibných pozic, ale ani Peťa Krátký nemířil po pěkné rychlé akci do sítě. Další gólovku spálil Messi, kterého pěkným pasem poslal do šance Evža. Messi krásně potáhl, udělal obránce - ale ve finále sobecky vystřelil místo výhodnější přihrávky! Další pohlednou akci připravil Roman. Rozjel to ještě na naší půlce a pak poslal do brejku Pumpida. Ten to neudělal špatně, ale gólman domácích byl pozorný. "Na druhý poločas se dá dívat," konstatovali jsme svorně na tribuně. Mé chvilkové nepozornosti na tribuně (Ivan chtěl vědět, jak hraje Siniaková finále tenisového turnaje) využil Míša Hrubý a snížil na 3:1. Já však gól neviděl, což mě velice mrzí, takže ho ani nemůžu popsat, ani jsem ho neblýskl foťákem! :-( Podle sousedů na tribuně chybovala domácí obrana a Alby (Pumpido) poslal míč k zadní tyči. Tak snad tak.
Zato Evženův gól na 3:2 mám rozfázovaný na několika snímcích. Paráda. Vyrovnávací gól Toma nebyl uznán pro viditelný ofsajd a Luboš byl v těžké pozici na to, aby se podařilo dostat míč do soupeřovy brány. Téměř celou druhou půlku jsme odehráli na polovině soupeře a případné brejky domácích Honza likvidoval. Nejlepší dojem na nás udělali Zdeněk, Roman a Evžen, ale ve druhé půlce jsme jako celek působili docela dobře a fotbalově.
O víkendu v Břežanech máme další příležitost ukázat, že "B" tým bude hrát ve své čtyřce důstojnou roli. Já bych se nebal konstatovat, že se budeme pohybovat v horních patrech IV.C.
           (lan)






































Žádné komentáře:

Okomentovat