neděle 23. ledna 2011

Mladí florbalisté opět v akci




V sobotu 15. ledna odehráli nejmladší božičtí florbalisté svůj druhý turnaj v rámci Florbalové ligy naděje. Hráče tentokrát přivítalo kvalitní zázemí Základní školy v Hostěradicích. Opět všechny své zápasy odehráli nejprve hráči jedné kategorie a až poté hráči kategorie druhé. Tentokrát začali ti starší.
V kategorii starších nastoupili: Hájek, Hanzal, Hrbáček, Jandásek P., Koch, Kunová, Řihák, Šperka, Tomášek, Vařeka a Zedníčková.
V prvním utkání dne nastoupili hráči proti domácímu týmu. Tento zápas zvládli dobře. Nepodcenili soupeře, plnili domluvenou taktiku, předvedli své dovednosti, a tak vyhráli 5:3. Díky tomuto vstupu do turnaje mohla z hráčů odpadnout úvodní nervozita.
Na druhé utkání si hráči nějakou dobu počkali. Nejdříve byly na pořadu dva zápasy soupeřů. Po této pauze se božičtí florbalisté potkali s týmem, který na minulém turnaji tuto kategorii ovládl. Naši hráči do zápasu vstoupili dobře a delší dobu vedli. Bohužel závěrečný tlak soupeře opět vedl k otočení zápasu v náš neprospěch. ZŠ Božice - ZŠ Prosiměřice 2:4.
Poslední utkání v této kategorii začalo několik chvil po těžkém zápase s Prosiměřicemi. Jednalo se o boj o důležité body s DDM Miroslav. Minulý turnaj skončilo toto střetnutí remízou. Utkání bylo plné krásných akcí, přesných střel, bojovnosti a výborných zákroků našeho brankaře. Díky tomu si naši hráči nenechali vzít ani bod a zvítězili 3:1.

Důležitých šest bodů za tento turnaj posunulo naše florbalisty na druhé místo v průběžném pořadí hned za zatím suverénní Prosiměřice.

Mladší kategorie strávila čas před svými zápasy sledováním filmu a fanděním svým starším kamarádům. Po jejich posledním zápase byla však řada na nich.
V této kategorii nastoupili:  Hlušek, Horáček, Jandásek Š., Jedlička, Koleda, Kreuzwieser, Kročil, Mrenica a Zapletal.
Svoji část hracího dne začali nejmladší florbalisté také proti domácímu týmu. Zodpovědnou hrou a kvalitním zakončením skončil tento zápas pro naše hráče výborným výsledkem 8:0. Na místě však nebyl přehnaný optimismus, který nám na minulém turnaji prohrál poslední utkání.
V dalším zápase čekal hráče soupeř, nad kterým v prvním turnaji zvítězili těsně 3:2. Tentokrát se ale hráčům z Prosiměřic podařilo těsně před koncem střetnutí otočit utkání ve svůj prospěch. Porážku dokázali našemu mužstvu do nejmenšího detailu oplatit a po velmi vyrovnaném zápase vyhráli 3:2.
Smolný zápas před posledním soupeřem, který jako jediný v minulém turnaji porazil náš tým. Božičtí hráči se však této statistiky nezalekli a po herně velmi vydařeném a nervy drásajícím zápase získali další tři body nad Miroslaví po výhře 5:2.

Nejmladší hráči napodobili své spoluhráče ze starší kategorie a získali šest bodů za dvě výhry. Díky tomuto výsledku a díky celkovému počtu vstřelených branek ze všech zápasů obsadili první příčku v průběžném pořadí.

Na tomto turnaji dokázali hráči omezit mnoho chyb, které se objevovaly v minulém turnaji. Za svůj výborný výkon, který obě kategorie předvedly, si zaslouží gratulaci!
Stále je však co zlepšovat. Dalšího posunutí vpřed se budeme snažit dosáhnout do dalšího turnaje, který se odehraje na domácí půdě u nás v Božicích. A to 26. března.

Poděkování si kromě hráčů opět zaslouží všichni, kteří účast na turnaji umožnili. Velké díky patří rodičům, bez kterých by se hráči na turnaj nedopravili. Jmenovitě: Hájek, Hanzalová, Horáček, Jandásková, Jedlička, Kreuzwieser, Šperka, Vařeka, Zapletal.


PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ PO DVOU TURNAJÍCH








                                                                                                                             (ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html)


Více na stránkách ligy ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html a na stránkách božických florbalistů
fbc-bozice.webnode.cz.

Miroslav Fojtík













2 komentáře:

  1. Mira Fojtík má moje uznání. Dík patří i zmíněným rodičům a 26.3. se na naše podíváme přímo na turnaji v Božicích!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Trenér Miroslav Fojtík je opravdu velmi dobrý trenér hodně náš naučí a nechybí u toho ani sranda =)

    OdpovědětVymazat