neděle 5. června 2011

Fotbal: Co rozhodne o situaci v okrese?

I.B tř. vyhrály Jaroslavice 3:1 nad Mor. Slávií a příští týden jedou do Višňové (v tabulce poslední), Měnín prohrál doma s Tuřany 1:6 a příští týden jede do Měnína Šatov. Jaroslavice a Měnín mají shodně 28 bodů! V okresním přeboru porazily Jezeřany Hostěradice 7:1 a Dobšice B remízovaly v Hrádku. Je to dvě kola před koncem soutěží ještě všechno pěkně zamotané (hlavně v I.B tř.) a otevřené. My momentálně musíme zkusit získat jakékoliv body. Hrajeme však proti béčkům týmů z vyšších soutěží a máme to velmi, velmi obtížné!

OP:
Mor.Krumlov „B“- Božice „A“  5:2 (3:1)
Ne 5.6.2011, 16.30 h, HR: Richter, AR:  Balík, Wiener
K zápasu nenastoupil Michal Topolčan, který si během pátečního tréninku při testování nových kopaček přivodil komplikovanou zlomeninu nohy a pobývá v současné době ve znojemské nemocnici, kde čeká na operaci.  Přejeme mu všichni úspěšnou léčbu.
Zato v celku domácích nastoupilo (jak jsem se dozvěděl po skončení utkání) šest hráčů, kteří hrávají za „A“ mužstvo v krajském přeboru! Samozřejmě, že to bylo v průběhu zápasu znát. Především v kondici a perfektní kombinaci. Uznání od hlasitých a hlučných domácích fanoušků si však vysloužil náš výborný gólman Ivo Urban. „I když pustil čtyři branky, je výborný!“, konstatoval jeden z hlasů. Ivoš nakonec kapituloval pětkrát, ale kdo jsme na utkání byli, víme, z jakých situací. Taky víme, kolik dalších vyložených příležitostí bravurně i se štěstím zachránil. Našim nelze upřít snahu a většině i maximální nasazení. Velký tlak, pod kterým v posledních zápasech hrajeme, nám však nedovoluje hrát naši hru. Přesto, když v 51. minutě snižoval Jara Jandásek hlavou na 3:2, zableskla jiskřička naděje na možnou remízu. Získali jsme územní převahu, vytvořili jsme si několik šancí, ale střelba nám nešla. Téměř celý zápas odehrál výborně David Hostínek. Bojoval Tomáš Polický, Jara Jandásek, obětavý byl Jirka Kubíček a do svého zranění byl výborný navrátilec Franta Hofman. Zadní řady výborně dirigoval kapitán Pepa Šprencl. Několikrát nebezpečně z otočky vypálil David Švejdík. Snažili se i všichni ostatní. Naši snahu však tentokrát udolal kvalitativně lepší soupeř. Zahráli si i všichni náhradníci. Nezklamali jsme, ale body bohužel zůstaly doma.
Vývoj zápasu:
27. minuta – 1:0
31. minuta – 2:0
34. minuta – 3:0.
Všechny branky po pěkných kombinacích a vyšachování našich zadních řad.
36. minuta – uvolnil se Michal Tapšík a přesnou střelou snížil na 3:1
51. minuta – naši pěknou hru korunoval přesnou hlavičkou Jara Jandásek – 3:2. V souboji před brankou se však zranil Franta Hofman a byl později vystřídán. Postupně jsme přeskupili hráče na některých postech a chvíli jsme hráli i na tři útočníky (Jara – Honza – Tapša).
63. minuta – vyčerpaného Michala Tapšíka vystřídal Aleš Žák.
71. minuta – Svaťa Nevěčný vystřídal Honzu Kudličku. Brzy poté spálil Svaťa z několika metrů tutovku!
84. minuta – Marian Vávra vystřídal zraněného Frantu Hofmana. Ivoš již poněkolikáté vychytal vyloženou šanci a David Švejdík střílel z otočky opět těsně vedle levé tyče. Škoda!
87. minuta – naše zoufalá snaha o korekci výsledku byla utnuta pátým gólem domácích. Stav 5:2 se již do konce utkání nezměnil.
Ještě malou poznámku k domácím fanouškům. Takovou hlučnou společnost jsem už dlouho neviděl. Nás bylo taky dost, ale chyběl nám tentokrát náš známý příznivec, který by dokázal důrazně hájit naše barvy. Určitě bychom ho v tom nenechali samotného. Po zápase jsme se však s domácími rozcházeli v dobrém.
Sestava: Ivo Urban – David Švejdík, Pepa Šprencl, Jirka Kubíček, David Hostínek – Franta Hofman, Tomáš Polický, Jan Kudlička, Petr Horký – Jara Jandásek, Michal Tapšík. Střídali: Aleš Žák, Svaťa Nevěčný, Marian Vávra. Vedoucí mužstva a trenér Karel Kučera.

IV.C:
Božice „B“- Dyje 2:2 (1:1)
So 4.6.2011, 16.30 h,  Coufal
Zápas, v němž jsme měli po celou dobu tu větší, tu, menší převahu, skončil díky naší střelecké nemohoucnosti nezaslouženou remízou.
To lepší z utkání (první půl hodinu) jsem bohužel neviděl. Přišel jsem pár minut předtím, než se hostům podařilo z ojedinělé příležitosti (po naší chybě a přečíslení tři na jednoho) podařilo vyrovnat na 1:1. To běžela 38. minuta. Přitom jsme již od 11. minuty pěkným gólem Jana Kudličky ml. ze hry vedli 1:0. Nakonec jsme byli rádi, že jsme ještě před koncem poločasu neinkasovali podruhé.
Do 2. půle jsme vystřídali. Po dlouhé době se v božickém dresu objevil František Hofman a bylo ho všude plno. Hlas z ochozů zněl: „Kontakt s balónem pořád má!“ Taky jeho průnik a následné orazítkování břevna v 51. minutě patřilo k tomu lepšímu, co jsme v tomto zápase viděli. Řadě hráčů hostů, ale i našich, postupně docházely síly. V našich šancích se objevoval hlavně David Hostínek, ale jeho individuální pokusy vycházely zcela naprázdno! Volání diváků na něho i další naše hráče typu: Proč si to nepřipravíš? Proč si to nezpracuješ? No a co teď? hovoří taky o obrazu hry. V další dobré příležitosti se v 62. minutě ocitl Tomáš Rauš, ale pravačkou z malého vápna trefil opět břevno! Do vedení nás v 70. minutě dostal Franta Hofman, který pěknou kombinační akci zakončil nekompromisní ranou doprostřed branky. Stav byl 2:1 a zdálo se , že je jen otázkou času, kdy přidáme další pojistky. Ani náš nejlepší střelec v soutěži Majkl však před domácím publikem neuspěl. Ještě dva pěkné fotbalové momenty stojí za zaznamenání: v 81. minutě hostující gólman (hráč z pole) zázračně vyrazil bombu s chutí hrajícího střídajícího Patrika Klinera.  a pěkná individuální akce Franty Hofmana v 83. minutě byla zakončena střelou těsně mimo. Pak však přišla 85. minuta. Naše rozehrávka – patička – ztráta míče – vyšachování naší obrany – a bylo vyrovnáno 2:2.
Nedařily se nám ani kopy ze standardních situací a Mackova střela v třetí minutě prodloužení byla labutí písní tohoto zápasu. Ztratili jsme cenné body ve vyrovnaném zápase.
Sestava: Jaroslav Lukáč – Zdeněk Chrenovský, Jiří Himal, Svaťa Nevěčný – Marek Zifčák (Martin Topolčan), David Mlčúch, Luboš Ralenovský, Jan Kudlička ml. (František Hofman), David Hostínek (Patrik Kliner) – Majkl, Tomáš Rauš. Trenér Miroslav Jandásek.


Dorost – OS „B“ umístění:
Božice – Vedrovice  nehráno
So 4.6.2011, 14:00 h, HR: Coufal
Hosté se bez omluvy k zápasu nedostavili, a tak přítomný rozhodčí Artur Coufal musel dát do zápisu, že zápas nebyl sehrán. O jeho osudu rozhodne ve středu STK.

Žáci – OP:
Šatov – Božice 0:9
NE 5.6.2011, 14.30 h, HR: Teplý
                                                                                                                             Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. no škoda,že se to nezvládlo,ale co jsem slyšel,že se zápas koupil atd.je blbost. Kluci hráli na co mají,škoda jen,že domácí hráli a A mužstvem,ale nezoufejme, za ten výkon se nemůžeme stycět,ještě jednou díky Ivošovo,co ten vychytal to se jen tak nevidí.Jen aby u nás zůstal i nadále,snad se ho podaří získat. Milan P.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky by mě docela zajímalo, kdo šíří ty drby, že cosi kupujeme. Souhlasím s autorem předešlého příspěvku: hrajeme, na co máme, a zrovna v Krumlově se nemáme za co stydět! Spíš se divím, proč Krumlováci staví tolik hráčů, kteří to kopou o několik tříd výš, když už jim o nic nejde! Znehodnocují tak tento typ soutěží. Buď ať hrají tak dobře a kopou I.B tř., nebo ať hrají, na co mají. Jak říkal včera jeden náš divák: V Anglii by se to nestalo, tam mají rezervy svou soutěž a basta! (Nevermind)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo ,to je pravda.oni si dělají na okrese co chcou,ale asi to maji na háku,hlavně,že se jim platí každá blbost,neměli by hrát hráči kteří hrají kraj za okres,je to urážky fotbalu,ˇať žijí Božice.Milan

    OdpovědětVymazat