neděle 19. června 2011

Fotbal: Otočili jsme během minuty


K poslednímu zápasu sezóny 2010/2011 jsme v okresním přeboru zajížděli v neděli dopoledne do Dobšic. Jeli jsme v klidu, i při případné rovnosti bodů bychom na tom na skóre byli výrazně lépe než předposlední Hostěradice. „B“tým se s letošním rozloučil výrazným vítězstvím nad Velkým Karlovem.



OP:
Dobšice B – Božice A 2:4 (1:0)
Bez zraněných Michala Topolčana a Patrika Šotkovského, vyloučeného Tomáše Polického  a pouze s jedním náhradníkem na lavičce jsme se v prvním poločase chvíli hledali. Taky aktuální rozmístění dělalo některým našim hráčům potíže a tak jsme domácí branku ohrožovali sporadicky. Už už jsme zajásali v 19. minutě, kdy Honzovu přihrávku dobře trefil David Švejdík hlavou, ale domácí brankář tento míč nohou se štěstím vyrazil. Prim v našich řadách hrála v té chvíli dvojice Honza – David, nahoru dolu „jezdil“ Svaťa, vidět byl Čert, Jirka, Pepa i Jara, do šance se dostal ve 12. minutě Michal Tapšík. V rozmezí  21.-23. minuty nás domácí „roztočili“, dvakrát svou příležitost zahodili, potřetí Ivoš nezískal při vyběhnutí vedle pravé tyče míč a centr domácích přesně trefil jeden z útočníků – prohrávali jsme 1:0. Po této brance jsme zpřesnili hru, hráči zaujali posty, na nichž se doposud někteří moc nevyskytovali, a výsledkem byly některé pěkné momenty, zvláště dvojice David – Honza. Pěknou střelu vyslal na domácí branku Čert ve 28. minutě. Tentýž hráč naopak nezpracoval ve 40. minutě pěkný centr Mariana. V závěru poločasu bylo díky nedorozumění mezi domácím pořadatelem a přítomným činovníkem OFS panem Števicou více vzruchu na tribunách než na hřišti.
Druhý poločas začal s téměř pětiminutovým zpožděním a posléze jsme zjistili, že nebyla asi 3 minuty spuštěna ani časomíra. Proto budou uvedené časy pouze orientační. Na naší straně se rozehrál Aleš a jeho „výlet“ v 51. minutě zakončený centrem na Jaru Jandáska byl předzvěstí našich lepších časů. Skvěle se zachoval vedoucí našeho mužstva Karel Kučera, který v 55. minutě ošetřil domácího hráče, který utrpěl tržnou ránu na hlavě po srážce s Davidem Švejdíkem. S Karlem ovázanou hlavou dohrál domácí záložník zápas až do konce! Škoda, že dobré centry Honzy a Jary (2x) nezpracoval Marian, příležitosti měl opět Svaťa. Šance měli i domácí. V té chvíli jsme už byli viditelně lepší a v tlaku. Faul na Jaru Jandáska trestal přímým kopem Honza, jeho střelu však gólman chytil. „Ještě zabojujem,“ znělo z úst více než desítky božických fanoušků. A naši hráči nás vyslyšeli. Objektem tvrdých zákroků domácích byli především David Švejdík a Jara Jandásek, ale bojovali srdnatě dál. Rozehrál se opět Michal Tapšík. Jeho centr ukopli Jarovi domácí na roh. Exekutorem byl Čert a jeho centr proměnil v 72. minutě náš nejlepší hráč David Švejdík hlavou ve vyrovnávací gól. Bylo to po zásluze 1:1. Náš cíl: získat dneska aspoň bod, byl v tomto momentě splněn. Od této chvíle bylo na hřišti jenom jedno mužstvo – a to to naše! Krátce po rozehrávce jsme získali míč, dobře mířený centr zprava opět vyslal Čert a Jara Jandásek dorážel na 1:2! Zápas jsme tak otočili během jedné minuty. Domácí sice opět zahrozili, ale pozorný Ivoš byl na místě. Naopak z původně možná nevinné akce, kterou potáhl Michal Tapšík, se vyklubal další přesný centr před branku a v 78. minutě tak Marian Vávra zvyšoval už na 1:3. V 81. minutě se Jara Jandásek chopil centru Michala Tapšíka a k tyči zvýšil na nečekaných 1:4. Pak už naše koncentrace trošku povolila. V závěru přišel na hřiště náš jediný náhradník Tomáš Rauš za Michala Tapšíka a v 88. minutě domácí po útoku do naší otevřené obrany snížili na konečných 2:4. Ještě jsme sice kopali přímý kop za faul na Jaru Jandáska, ale ránu Davida Švejdíka, která prostřelila zeď, vyrazil dobšický gólman. Krátce nato rozhodčí Chromý, který řídil zápas s přehledem, utkání ukončil. Byli jsme s herním nasazením i předvedeným výkonem našich hráčů spokojeni. Díky třem bodům jsme i potvrdili letošní 12. místo v tabulce.
Během zápasu se probíraly i aktuální informace: Díky odhlášení 1. SC Znojmo B ze soutěže získaly právo postupu z OP i druhé Horní Kounice. Podmínkou je dvacetitisícová kauce. No a díky tomu postoupí do OP i lepší ze druhého místa III. třídy, což bude celek Rakšic (k již postupujícím Příměticím a Suchohrdlům u Miroslavi). Z I. B třídy do OP sestupuje Višňové a do III. třídy sestupují z OP Hrádek a Hostěradice. Nový ročník 2011/2012, který se losuje 1.7.2011 od 16:30 hod. v sále na nám. Armády, tak bude mít 4 nové účastníky ( 1 z I.B, 3 ze III.tř.) a 4 letošní (2 postupující, 2 sestupující) budou hrát v jiných soutěžích. Velká proměna. A proměna čeká i naše první mužstvo. Ale o tom zase až někdy příště.
Branky: Jaromír Jandásek - 2, David Švejdík a Marian Vávra
Sestava: Ivo Urban – Svaťa Nevěčný, David Švejdík, Jiří Kubíček, Aleš Žák – Jaromír Jandásek, Jan Kudlička, Josef Šprencl, Petr Horký – Michal Tapšík (Tomáš Rauš), Marian Vávra. Trenér Jan Kudlička st., vedoucí mužstva Karel Kučera.

IV. C
Božice – Velký Karlov 4:0 (2:0)
Jasné vítězství našich barev zajistili svými brankami Marek Zifčák, Tomáš Rauš, Evžen Egner a Michal Himal (nejlepší střelec). Více o utkání na http://www.boziceteam.estranky.cz.

                                                                                                                       Ladislav Nevrkla













6 komentářů:

  1. Dobry denmůžete napsat,pokud víte kdo odchází z našeho mužstva.
    Co jsme slyšeli u piva--Pavel ze Šanova,určitě,Tapša,Kubíček,Ivoš.Je to pravda,s kým budeme hrát,když tito hlavní tahouni Božic odejdou.Zkuste je udržet.Nemáme lepší kluky, atoto je páteř mužstva.Díky za odpověď. Pavel P.

    OdpovědětVymazat
  2. no je to možný,ale nechejme to na panu Kudličkovi,on si poradí,a ví co si může dovolit,ale měli by tu zůstat alespon ti co mají zájem hrat za nás,ale to se vše asi rozhodne později,teď je klid.Tak se budeme těšit na nový ročník.věrní fandi Božic.

    OdpovědětVymazat
  3. Jirka Kubíček určitě ne, o Ivošovi jsem neslyšel..., je to výborný gólman!

    OdpovědětVymazat
  4. pánové přesaňte spekulovat, kdo zůstane a kdo odejde se včas dovíte. Ňekterým hráčům končí hostování a bude záležet také na nich zda budou chtít zůstat.

    OdpovědětVymazat
  5. Teprve skončila soutěž, tak je potřeba si vydechnout a být rádi, že jsme zůstali v okrese. Se všemi hráči bude potřeba jednat, takže vše podstatné se teprve dozvíme. Nejprve je však potřeba zklidnit emoce po náročném ročníku a pak se nadechnout na tu následující...
    Karel Kučera

    OdpovědětVymazat
  6. Nejdřív se musí vyřešit trenérské posty ve všech božických týmech, přípravkou počínaje (Martin Vařeka prý definitivně končí...).

    OdpovědětVymazat