čtvrtek 7. července 2011

Nový ukazatel rychlosti

Tak jsme se konečně dočkali. Již delší dobu avizovaný ukazatel rychlosti (pořízený z dotačních prostředků v rámci DSO Niva) byl dnes instalován a spuštěn na okraji vesnice (u Míčovy zahrady) při vjezdu do naší obce od Donáta (od nádraží).

Kolik jsem však jel, vám říct nemůžu, jelikož mi tu moji nízkou rychlost neukázal. Mám však informace, že neukázal ani jiným řidičům a těm, kterým ukázal, tak až na poslední chvilku. Takže ho asi bude muset nechat obec odborně „vyšetřit“. Většina z nás řidičů si určitě zaslouží, abychom byli změřeni přesně a hlavně zavčas!
Současně probíhá mezi občany diskuze, jestli by se neměly instalovat podobné měřiče i na dalších příjezdových komunikacích do obce. Hlas je jasný: měly! Na otázku, kde dřív, se přidávám k těm, kteří hlasují pro instalaci u Hatašových (či Kašpárkových). Sám dobře (už téměř 20 let) vím, jak to je s každodenním vjezdem do obce od Mackovic.
                                                                                                                         Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. No ja nevim. Ty prijezdove tankodromy jsou stejne nejlepsi prevenci proti rychle jizde.

    OdpovědětVymazat
  2. To může být pravda, ale "příčná stužka" v Křídlovicích (pamatujete si ji ještě?) už dávno zmizela a most přes Jevišovku minulý měsíc taky opravili ...

    OdpovědětVymazat
  3. Je to určitě skvělá věc, ale budu trochu oponovat s umístěním tohoto ukazatele rychlosti. Nemohu si pomoct ,ale tak nějak zapomínáte na obyvatele za Donátem. Dle mého úsudku by měl být umístěn aspoň na úrovni donáta, aby už tam byly řidiči upozorněni na rychlost jakou jedou.
    Z vlastní praxe když jsem tudy projížděl a věděl jsem že ukazatel je umístěn a v provozu, jsem si ani nevšiml kolik ukazuje.A navíc splývá s oklolím. Dle mého názoru.

    OdpovědětVymazat