úterý 12. června 2012

Závěrečný koncert muzikantských nadějí

Možná, že si to v každodenním běhu ani neuvědomujeme, ale ti, kdo se snažíme sledovat vše, co v s Božicích děje, doopravdy zjišťujeme, že těch akcí je hodně. Ani je všechny nestačíme vnímat, natož navštěvovat. Vesměs je to škoda, ale taková už je doba. Vybíráme si a důvody našeho výběru jsou ryze subjektivní. Být všude ani nemůžeme, je však dobře, když občas zavítáme i na akce, které nás nejen pobaví a potěší, ale které nás i vnitřně obohatí.
Mezi takové lze zařadit i pravidelné koncerty božické pobočky Základní umělecké školy Znojmo. Malý hudební sálek, který před léty vybudovala naše obec v prostorách bývalé české menšinové školy, má svou příjemnou atmosféru a hodinka, kterou zde účinkující i jejich posluchači stráví, patří mezi ty, na něž si docela rádi i po čase vzpomeneme.
Taky není nezajímavé pozorovat a posuzovat, jak se během let vždy "vyloupnou" skutečně kvalitní absolventky a absolventi (děvčata drtivě převažují, kluci se asi raději věnují sportu). Nejinak tomu bylo i letos a závěrečná vystoupení byla skutečně malou uměleckou přehlídkou žákyň ze tříd manželů Svobodových. Příští koncert bude podle slov učitele ZUŠ a moderátora celého příjemného podvečera Jana Svobody až v prosinci, tak si zkuste udělat čas a přijďte si poslechnout  housle, klavír, zobcové i altové flétny v rukách i ústech našich malých a mladých muzikantů.

                                                                                         Ladislav Nevrkla
































Žádné komentáře:

Okomentovat