pátek 28. prosince 2012

Božice v prosincových médiích

Kromě posledních letošních čísel místních periodik Novin Niva a školního časopisu Salát se informace o Božicích dostaly i do regionálních médií. Z těch tiskových jsem zachytil příspěvky v Deníku Rovnost a v týdeníku 5+2 Znojemsko.
Ta nejaktuálnější zpráva se týká našeho domova důchodců. Jak informoval v Deníku Rovnost mluvčí Jihomoravského kraje, bude v roce 2013 uvolněno více než 11 miliónů Kč na opravu hlavní budovy božického "kláštera". Božická dominanta tak získá bezesporu zasloužený moderní kabát a stane se tak ještě více nepřehlédnutelnou. Když k tomu připočteme aktivity, které v roce 2012 Domov důchodců v Božicích připravil nejen pro své klienty, pak zde máme zářný příklad následováníhodného působení veřejné instituce.
Právě o příkladné mezigenerační spolupráci hovoří článek v předvánočním čísle týdeníku 5+2. Studenti SOU a SOŠ SČMSD, Přímětická, Znojmo připravili do obyvatele božického domova důchodců ochutnávku zdravých pokrmů a v rámci svého studentského maturitního projektu seznámili seniory se zásadami zdravé stravy.
Do třetice pak vyšel v Deníku Rovnost článek o adventním vystoupení sborů manželů Hany a Jana Svobodových v božickém kulturním domě. Najdete ho pod názvem Adventní posezení potěšilo.
Božice pak se objevily i v policejním deníku, tentokrát však šlo "jen" o výjezd hasičů k záchraně údajně zamrzlých labutí na božických mokřadech počátkem prosince 2012.
I v roce 2013 budeme se zájmem sledovat, co se kde o Božicích napíše, natočí, odvysílá či jinak odprezentuje. Věřme, že pozitivní zprávy budou výrazně dominovat.

                                                                               Ladislav Nevrkla


4 komentáře:

  1. Tento týden prý byl v Božicích viděn štáb ČT z pořadu Pošta pro tebe. Tak sledujme pozorně následující týdny středeční vysílání. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Premiéra: středa 13. 2. – 20:00 – ČT1; Opakování: čtvrtek 14. 2. – 09:30 – ČT1. Pavlína žije se svým mužem sedm let ve Francii. Jejím domovem jsou Čechy, kde vyrůstala v adoptivní rodině. Dlouho to však nevěděla, resp. nevěděla to jistě, jen z jakýchsi náznaků. V dospělosti, když nabyla jistoty, začala po své minulosti pátrat. Stálo ji to mnoho energie, a to, co se dozvěděla, ji překvapilo a šokovalo. Šokovalo ji, do jakých poměrů se narodila. Překvapilo ji, že není sama – jedináček, ale že má sourozence, a dokonce čtyři. Neměla zatím mnoho času, aby se mohla s novou situací vyrovnat. Všechny sourozence chce však poznat, obavám navzdory.

    OdpovědětVymazat
  3. Regina byla super...

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím byla super koukala celá naše rodina,

    OdpovědětVymazat