Uznávaný český šéfkuchař Petr Fučík, rodák z Božic, vysvětluje v Deníku Rovnost náš vztah k rybám, jejich úpravě a konzumaci. V současné době jej můžete potkat v brněnské rybí restauraci Koishi.
Petrovy zkušenosti a postřehy jsou zajímavé a podle mého názoru odpovídají současným trendům v konzumaci ryb. Stále v nás totiž zůstává mírně odtažitý vztah k rybám a "konzumace mořských plodů a ryb se za dlouhá desetiletí totalismu smrskla na vánočního kapra," upřesňuje Petr.
Sám považuje za svou nejoblíbenější rybu makrelu, protože je tučná a tudíž chutná! Hosté, kteří chodí do restaurace Koishi, si nejvíc oblíbili mořského ďase se salátem z křupavé kachny a čínského zelí pak choi.
Nejjednodušší úpravou ryb je podle Petra Fučíka pečení na pánvi nebo úprava v páře. Ale pozor! Rybám stačí velmi krátká doba, aby byly hotové.
Celý rozhovor s Petrem Fučíkem si přečtěte v dnešní Rovnosti (20.5.2015).
(lan)
středa 20. května 2015
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat