pátek 9. prosince 2016

Když dva dělají totéž, není to vždycky totéž

Při cestě na pracoviště jsem pozoroval pracovníky SÚS JmK, jak si (už několikátý den) hrají s krajnicemi nedávno položeného nového asfaltového koberce od křižovatky D52 do Velkého Dvora a dále na Kyjov.


Nový koberec vozovku zvedl o řadu centimetrů a krajnice se tak stala životu nebezpečnou. Proto ji pracovníci silnic po obou stranách zpevňují a činí bezpečnější.
I v Božicích byl nedávno na podobně dlouhém úseku SÚS položen nový asfaltový koberec. Jedná se o průjezd místní částí Zámlýní. I tady byl asfaltový koberec položen na ten původní a vozovka se nejen nebezpečně zvedla, ale taky se o nějaký centimetr zúžila, dva náklaďáky si tam prostě nevyhnou!
 Silnice tak rozšířena nebyla a krajnice byly zpevněny nezpevněny. Ty u silnice byly vysypány asfaltovou drtí, zbytek směrem k příkopám je hliněný. Je to však místy takový maglaz, jak je patrno, když Zámlýním projíždíte. Úsek se tak sice tváří krásně, moderně a jakoby bezpečně, ale ve skutečnosti je i nebezpečný. Obávám se, že při míjení se s nadměrnějším vozidlem se můžeme dostat na sníženou krajnici a pak už je jen otázkou vteřin, kam nás to stáhne a jak to s námi dopadne! Hlasů z Božic upozorňujících na tento problém zaznívá poslední dobou poměrně dost.
Možná ke konečné úpravě a dalšímu kvalitnějšímu zpevnění krajnice dojde, až bude dokončena oprava mostu přes Jevišovku v Zámlýní. Možná, vlastně raději tomu chtějme věřit, že to SÚS JmK nenechá v tomto polovičatém stavu. Jinak bude potřebné a záslužné dílo znehodnoceno. Jak dokládají dnešní momentky, už se tak prakticky děje!
            (lan)
Takhle to v létě začalo:



Takhle to vypadá 9.12.2016 - asfaltová vozovka je úzká, krajnice problematické:







Žádné komentáře:

Okomentovat