pátek 2. prosince 2016

Sbírka pro Petra Šnejdara z Grešlového Mýta

Na Dušičky jsem se na chvíli zastavil na pavlickém hřbitově u čerstvého hrobu Petra Šnejdara. Profesionálního hasiče znojemského HZS a aktivního člena fotbalového mužstva SK Grešlové Mýto, který na podzim tragicky zahynul ve věku 47 let.


Na webu profesionálních hasičů Jihomoravského kraje http://www.firebrno.cz/ se v těchto dnech objevila informace o vyhlášení veřejné sbírky na pomoc rodině tragicky zemřelého hasiče, obětavého a dobrého člověka.

Na webu znojemsky.denik.cz pak jsou podrobnější informace o životě  a odkazu Petra Šnejdara.
Z nich vyplývá, že Petr Šnejdar pracoval u hasičů čtyřiadvacet let. „Petr žil s početnou rodinou od roku 2008 v Grešlovém Mýtě. Měl tam partu dobrých přátel. Začali společně organizovat různé akce pro děti. Také se nějaký čas věnoval se synem Filipem i místním dobrovolným hasičům. Poslední tři roky svůj volný čas věnoval více místním fotbalistům a našel v nich druhou rodinu. Byl to báječný manžel, dobrý táta, děda, přítel i kamarád. V jeho společnosti se nikdy nikdo nemohl nudit:" Tak vzpomíná na P. Šnejdara jeden z jeho kolegů.
Organizátoři sbírky věří, že se do sbírky zapojí všechny hasičské sbory, instituce i jednotliví a to v jakékoliv výši.
                                         (lan)

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/hasic-snejdar-tragicky-zahynul-kolegove-vyhlasili-sbirku-na-pomoc-pozustalym-20161202.html

Žádné komentáře:

Okomentovat