pátek 27. listopadu 2020

Aktuálně ze Znojma a taky trošku z Božic

Vizualizace nového bazénu ve Znojmě-
Louce


 Tentokrát využívám report z rady města Znojma publikovaný na FB místostarosty Jakuba Malačky (čerstvého držitele ocenění “osobnost roku, která nejvíc přispěla k elektronizaci veřejné správy v ČR”). Zaujaly mě dvě věci: stavba nového krytého bazénu v Louce přece jenom pokračuje a za druhé: už prosincové zastupitelstvo bude přenášeno živě a bude umožněna i distanční účast zastupitelů. A tak jen čekám, jak se v tomto směru zachovají Božice a jestli se s novou zasedačkou dočkáme i změn v jednání  našeho zastupitelstva, tj. aspoň toho živého vysílání.

O krok blíž k novému krytému bazénu jsou obyvatelé Znojma. Městští radní schválili tento týden na svém posledním zasedání vypsání veřejné soutěže na stavební práce. Bazénu za zhruba čtvrt miliardy korun by se lidé mohli dočkat nejpozději do dvou let. Novinek se dočkají i návštěvníci plovárny.

A jen tak mě napadá, jak daleko je oprava vzduchotechniky v božickém bazénu?

TRADIČNÍ REPORT Z RADY MĚSTA ZNOJMA ⤵
Jakub Malačka
❄ ROZPOČET MĚSTA ZNOJMA 2021
S ohledem na současný vývoj ekonomiky 📉 a na aktuálně projednávané daňové změny, jsme se rozhodli, že na prosincovém zastupitelstvu nebudeme schvalovat rozpočet města na nadcházející rok, ale půjdeme do ROZPOČTOVÉHO PROVIZORIA. Vše poběží, jak má – autobusy budou jezdit, odpady budeme svážet, Městská policie bude fungovat, všechny služby zůstanou zachovány. Našim cílem je mít co nejpřesnější rozpočet, proto ho dle vývoje situace chceme schvalovat až na začátku příštího roku.
❄ Vím, že toto nikoho nepotěší 😔, ale po sedmi letech jsme přistoupili ke zvýšení poplatku na svoz a likvidaci komunálního odpadu na 600 Kč. Aktuální poplatek 400 Kč zdaleka bohužel nepokrývá současné skutečné náklady.
❄ Vypisujeme veřejnou zakázku na stavební práce KRYTÉHO BAZÉNU 🏊. Jedná se o obří investici, která je ale velmi potřebná 💰.
❄ Našim základním školám dáme finanční prostředky v celkové výši 560 000 Kč 💰 na zajištění distanční výuky pro žáky ze sociálně znevýhodněného prostředí. Základní školy již obdržely příspěvek 3,7 mil. Kč od vlády na pořízení potřebného vybavení.
❄ Zastupitelstva budou nyní přenášena živě 🎥. Zároveň bude umožněna i distanční účast zastupitelů 🙋‍♂‍. Dnes jsme schválili pořízení technologií, které to umožní, zbývá už jen upravit jednací řád.
Na obrázku může být: 1 person, text that says 'ROZPOČTOVE PROVIZORIUM'

Žádné komentáře:

Okomentovat