pondělí 30. listopadu 2020

Roste zájem o živé přenosy ze zasedání zastupitelstev


Zatímco město Znojmo nakonec splní svůj loňský slib na nejbližším zasedání zastupitelstva a bude toto zasedání přenášet živě (facebook, you-tube), přidávají se i další města a obce na Znojemsku se svými žádostmi. Aktuálně ji zveřejnil formou otevřeného dopisu starostovi Hrušovan n. Jev. a připojenou anketou zastupitel Patrik Reichl.

Věřím, že se podobné iniciativy chopí i některý zastupitel Božic a budeme tak moci už v roce 2021 sledovat práci našeho zastupitelstva z tepla domova. Bez roušky a desítek schodů v božickém kulturáku! 

           (lan)


Otevřený dopis P. Reichla podle facebooku:

Dobrý den, pane starosto,
s potěšením jsem v sobotu večer sledoval živé vysílání z rozsvěcení vánočního stromku.
Jsem moc rád, že vedení města konečně přistoupilo k online komunikaci s občany a předpokládám, že již nic nebrání tomu, aby se naše město připojilo k jiným obcím, které již dávno oficiálně živě vysílají zasedání zastupitelstva.
Předpokládám, že když jsme jako zastupitelé ve veřejných funkcích, rozhodujeme o veřejných věcech a hospodaříme s veřejnými prostředky, nic nebrání tomu, abyste od následujícího zasedání ZM toto živě vysílali na oficiálních stránkách města.
Rozhodně podpořím případný nákup techniky, tak by to mohli zabezpečit odborní zaměstnanci městského úřadu v dostatečné kvalitě přenosu.
Věřím tomu, že by toto ocenila většina občanů. Nejen kvůli současné pandemii, ale také i z jiných důvodů - časových, zdravotních, pracovního vytížení apod. v dobách po pandemii.
Věřím také, že s tímto nebudou mít kolegyně a kolegové problém a tento můj návrh podpoří.
Děkuji a přeji klidný adventní čas.
Patrik Reichl
zastupitel

Žádné komentáře:

Okomentovat