neděle 13. prosince 2020

Když nebudou žádné trhy, nebude žádný problém. A adventní Znojmo

Adventní Znojmo...

Premiér Babiš má velice svérázný způsob vyjadřování, a tak z něj padají jazykové perly jak na běžícím pásu. Naposledy vypustil několik takových v sobotu ve zprávách na TV Nova:


Babiš zopakoval, že koronavirová nákaza se šíří především kontaktem mezi lidmi. "Když je ten trh, tak lidi tam zkrátka jsou a shlukují se. Takže to řešení je jednoduché. Když nebudou žádné trhy, nebude žádný problém s kelímkem," pokračoval premiér.  

Vracel jsem se tou dobou ze Znojma. V podvečer jsem si prošel krásně nazdobené centrum města. Lidí všude málo, jen rodiče s dětmi a otevřená pouze káva. Už i ta, jak vidno panu premiérovi vadí. Škoda, že stejně rychle jako ze sebe vypouští uvedené myšlenkové perly nepřemýšlí, jak kompenzovat všechny, kterých se jeho zákazy týkají. Nejen majitele hospod, restaurací či kaváren, ale i všechny jejich dodavatele a často i výrobce.

Já chápu, že se pandemie šíří, ale občané můžou být alespoň ušetření řady nepromyšlených a zbrklých vládních kroků. Jenže když vám v čele sedí "moudří a neomylní", kteří se nepotřebují s nikým radit, pak to v celém Česku vypadá tak, jak to kolem sebe vidíme. Dnes má svátek Lucie, tak neperte prádlo, neuklízejte a buďte hodní. 


        (lan)









Žádné komentáře:

Okomentovat