úterý 8. prosince 2020

Znojmo má díky pirátskému návrhu nové možnosti


Nové možnosti
, jak získat informace o tom, co se děje v jejich městě, získali díky pirátskému návrhu občané našeho okresního města Znojma. Možná jste někteří z vás sledovali včerejší přímý přenos ze zasedání zastupitelstva města.

 

Samotní Piráti Znojemsko k tomu uvádějí: Před více než rokem a půl byl schválen pirátský návrh, který zaúkoloval Radu města Znojma k zařízení živých přenosů jednání znojemského zastupitelstva do konce roku 2019. Jsme rádi, že i přes velké zpoždění, které si nakonec provedení návrhu vyžádalo, první živý přenos proběhl v pořádku a v určitých momentech ho sledovalo až 100 lidí. Veřejnost se jednání zastupitelstva může i nadále účastnit osobně...Je však mnoho lidí, kteří se jednání nemohou účastnit fyzicky a tento způsob uvítají.

Práce však v tomto směru nekončí! Náš další návrh bude mířit na zavedení oficiálních videozáznamů ze zastupitelstva. Ty jsou z hlediska provedení složitější a je nutné na nich odstranit veškeré citlivé údaje a informace. Také Radě města Znojma v budoucích dnech pošleme návrhy, jak lze dle nás živé přenosy vylepšit (např. ukázaná hlasovací tabule u streamu).
(lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat