pondělí 31. října 2022

Proč v Božicích nechodí na akce lidi?


 Položil jsem tuto otázku na fbc a hned se mi tam objevilo několik odpovědí, které se snažily odhalit některou z příčin. Všichni měli pravdu, a to ještě zůstalo hodně možností zatím nepojmenovaných. Tak to můžete zkusit taky. Svůj pohled na věc jsem připojil též.


Nejdřív několik odpovědí: 

Že by nedůvěra, málo jsou informováni. Nebo mají z něčeho strach, těžko říct. Až vypnou internet, tak zase začnou. Možná i informovat po okolních obcích ,u nás třeba když něco pořádají Hrušovany a i jiné obce, tak někdo z pořádajících zajde za starostkou a to i vyhlásí rozhlasem a nebo rozešle sms zprávou, když to má někdo aktivované a propojené s obcí.

A můj názor: 

Naprostý souhlas. Máme sdružení obcí Niva i mikroregion Hrušovansko, ale bohužel všechno končí vylepením plakátů na okně Infocentra v Hrušovanech, a to nestačí. Každá obec má nějakou formu společenské komise, ale asi nejsou lidi, kteří by si pohráli s propagací, no a to asi nejdůležitější: NIKDO NEVÍ, JAKÁ JE V OBCÍCH ATMOSFÉRA!!!! Tam, kde lidi nechodí, bude někde "zakopaný pes"

Znám ale i příklady dobré praxe. Byl jsem před měsícem v Křídlůvkách na krásné akci v tamějším kulturáku. Je to malá obec a vše táhne výborný pan starosta Sobotka S TÝMEM SPOLUPRACOVNÍKŮ. Moc mě potěšilo, že je mezi nimi i paní, kterou jsem kdysi v Božicích učil a tenkrát bych ani neřekl, jak je šikovná a organizačně zdatná! To mě hřeje u srdíčka, protože pro učitele je největším potěšením, když to jeho žáci někam dotáhnou, v něčem vyniknou, umí něco zorganizovat (i třeba sraz bývalých spolužáků, viď Marku 🙂 ) atd. V Božicích - bohužel - se něco v minulých letech pokazilo - a zatím se to nepodařilo napravit a pokračuje to dál... 🙁 . Ale věřím, že se mezi 15 novými zastupiteli najde někdo, kdo tu cestičku najde a prošlape 🙂 . Takový člověk by se měl stát předsedou společenské (kulturní) komise, aby to mělo taky nějakou štábní kulturu!

           Ladislav Nevrkla, mluvčí Klubu ProBožice


2 komentáře:

  1. Ano problém to je. Nevidím to ale v propagaci. Plakát, rozhlas úplně stačí. Internet je třeba pro mou osobu jen doplňkový zdroj. Doma ho nemám a v stále je mnoho lidí, kteří ho ani neumí ovládat. Navíc nejsou neustále připojeni tak jako dnešní mladší ročníky. Takže kdo chce tak se o dění zajímá a pokud se mu akce zamlouvá přijde.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to tak, to nezpochybňuji. Byly časy, kdy tady těch akcí bylo pořádáno až moc a s účastí to začalo být taky všelijaké... Pořádat takovou party jako byla teď ve Slušovicích, do toho se nikomu taky chtít nebude a koncerty jako dělají v Práčích (teď třeba Arakain, Tři sestry a Trautenberk), to u nás už taky 40 let nikdo neudělal. Už jen pamětníci vzpomenou na totálně narvaný kulturák při koncertech Citronů a Kernů! Zdá se, že nám momentálně stačí školní ples, červnové krojované hody a jednou za 14 dní fotbal.

    OdpovědětVymazat