neděle 11. září 2011

Fotbal: Koncert A dur

Již popáté vyběhli na zelený trávník naši muži. Sobotní zápas našeho "B"týmu (viz několik foto) přilákal do areálu našeho hřiště velmi slušný počet diváků, někteří z nich shlédli i předzápas dorostu, který hrál poprvé doma, bohužel předvedený výkon dorostenců byl pro nás zklamáním. Žáci zajížděli v neděli do Olbramovic pro výrazné vítězství a muži ještě o kousek dál do Jezeřan-Maršovic. Výrazné vítězství to sice nebylo, ale důležitější bylo, že to bylo vítězství.

Hostan okresní přebor:
Jezeřany-Maršovice A - Božice A 1:2 (1:1)
Musím předeslat, že do Jezeřan-Maršovic jezdím rád. A to jsem se tam poprvé v životě ocitl, až když jsme před léty bojovali o postup z trojky. Zápasy jsou to vždycky kvalitní, napínavé a do poslední minuty není o výsledku rozhodnuto. Měli jsme domácím co oplácet a naším cílem byly body! Že se to nakonec podařilo na 100% považujeme za náš veliký úspěch a na 11. září 2011 budeme vždy v dobrém vzpomínat.
Domácí začali obrovským tlakem a jejich systém nakopávaných míčů jim měl přinést i brankový efekt. Ivoš však byl od první minuty ve střehu a domácím nedovolil prakticky nic. Ani v 1. minutě, ani v 3. minutě, ani v jakékoliv další minutě.
My jsme se ze sevření vymanili ve 4. minutě a zavánělo to gólovkou. Po linii Čert - Honza, jeho přesná přihrávka na Mariana a Marianova zmařená tutovka těsně vedle levé tyče ukázaly, že ani my se nebojíme. Chvíli na to - běžela 6. minuta - po klidné přesné akci převzal míč Jirka, podíval se, podal míč na milimetr přesně Lopíkovi a ten nezaváhal. Ujali jsme se překvapivě vedení 0:1. První poločas byl i v úmorném vedru docela pohledný, šance se střídaly na obou stranách. Dvě velké příležitosti měli domácí, Ivoš však byl perfektní. Tutovku spálil v 15. minutě Čert, pěknou kličkovanou předvedl v 17. minutě Lopík. Jeho přítelkyně, která seděla nedaleko ode mě, prožívala zápas velice intenzivně a povzbuzovala Pavla k maximálnímu výkonu. Vyplatilo se. Takže, slečno od Pavla, díky! V 18. minutě zahodily Jezeřany trestuhodně jednu z největších šancí zápasu. Opět se blýskl svým únikem po čáře Lopík (20. minuta) a opět měli velkou šanci domácí (22. minuta), přestáli jsme i následný zmatek. Jak znělo z našich řad: Ze hry mají víc Jezeřany, to je ale tak všechno ... Naším největším problémem bylo udržení míče vepředu. Domácí zase nebyli schopni změnit taktiku nakopávaných míčů, kterou se nám postupně dařilo eliminovat. V 31. minutě kopal Honza přímý kop a Marian poslal míč opět těsně vedle. Hezký byl rovněž útok, který připravil Paťa a zakončil ho nakonec střelou nad. Škoda, mohlo být vymalováno! V několika fázích zápasu jsme se taky zbytečně dohadovali mezi sebou, což bylo i z řad diváků okomentováno slovy: Jaro, nerozčiluj se, praskne ti pumpa. Ani dosud aktivní nestor božické kopané neprožíval zápas lehce a jeho zvolání: Vo každej balon, Jiří, vo každej balon! svědčí o jeho "nasazení". Jezeřany tlačily a jejich nečekanou tutovku ve 42. minutě Ivoš zázračně vyrazil! Jako blesk z čistého nebe byla pak nečekaná akce domácích, z níž hbitý útočník Michal Šles vyrovnal na 1:1. Byla to nečekaně studená sprcha před odchodem do šaten.
I 2. poločas začali útočně domácí. Nám se však rozehrál Paťa v roli předstopera a ve dvojici se středovým záložníkem Pavlem Michalovičem vytvořili dvojici, která nás dnes velice potěšila. Prostě takoví dělníci pole. Dobře zahrál i Roman Šebela, který vyslal i jednu dalekonosnou střelu na branku. Míče sbíral Džamp a své uhrál i Honza v záloze a Jara v roli stopera. Oba se však vysilovali zbytečným řečněním. Domácí kopali řadu rohů, vždy z toho bylo nebezpečí, gól však nikoli. Přišla 60. minuta, faul na pronikajícího Honzu, přímý kop v režii Džampa z 30ti metrů, perfektně kopnutý, gólman se štěstím vyrazil a pohotový Lopík míč bezpečně dorazil do branky. Ujali jsme se opět vedení 1:2, a to jsme udrželi až do konce! Ještě jednu tutovku spálil Marian ("Na co máš levačku?", znělo z ochozů), do hry přišel Svaťa za vyčerpaného Romana (81. minuta). Krve by se v nás nedořezal v 85. minutě, naštěstí se rozvlniula boční síť naší branky. Začali jsme zdržovat - "Do praporku" a "Bez faulu!" A právě v té chvíli Čert fauloval. Nic se nestalo, takticky jsme vystřídali, ještě jsme ustáli přímý kop po faulu Lopíka a pak už konečně dobrý rozhodčí Jiří Novák pískl konec. Vyletěli jsme s rukama nad hlavou a radovali se jako malí kluci. Přivézt tři body z Jezeřan, to se cení!
Sestava: Ivo Urban (jednička s hvězdičkou) - David Švejdík, Jaromír Jandásek (K), Roman Šebela (od 81. minuty Svatopluk Nevěčný)) - Patrik Šotkovský - Marian Vávra, Pavel Michalovič, Jan Kudlička (od 90. minuty Petr Procházka), Petr Horký (jezdil nahoru dolu po celý zápas) - Jiří Kubíček (neúnavný bojovník), Pavel Ležák (body za bojovnost i za střelecké probuzení).
Naše branky: 2 - Pavel Ležák

IV.C
Božice B - Damnice 1:0 (1:0)
S Jarou Lukáčem v brance s Josefem Raušerem na stoperu, Lubošem Ralenovským a Pacíkem v záloze a Jirkou Kubíčkem v útoku jsme se do soupeře z čela tabulky pustili bez rozpaků. "Zahřívací" střelu však vyslal až ve 3. minutě Pacík, který ukázal, že fotbal pořád umí a má ho rád. Bylo ho všude plno, samá noha, ruka, klička. Zahřál se i Jara v brance, působil však velmi jistě a nedal Damnickým žádnou šanci. V 9. minutě se ke střele napřáhl Jirka Kubíček a přesně k levé tyči nekompromisně zavěsil. Ujali jsme se vedení 1:0. Kdo mohl tušit, že více branek už v tomto úporném zápase neuvidíme? K postupnému ochabnutí tempa hry přispělo i úmorné sobotní vedro. Naše další střely byly buď nepřesné (Pacík), nebo je gólman likvidoval (opět Pacík). Gólovky však měli pouze hosté (ve 26., 59., 63. a 78. minutě). Výborný Jara Lukáč však vše zlikvidoval (chytil, nebo vyrazil) a následné střely šly vesměs mimo. Od 75. minuty si zahrál i Honza Kudlička starší a přestože sám nebyl se svým výkonem spokojen, určitě si své odehrál a bylo ho na hřišti vidět. Škoda, že jeho standardku v 87. minutě neproměnil Marian v další gól. Nepomohlo ani povzbuzování dodatečně přišedšího fanouška: Oranje! Oranje! a "Božice, gól! Kromě již zmíněných hráčů hrál výborně též Petr Procházka, kterému to v našem "béčku" velmi svědčí. Hlavně je to i pro něho dobrá příprava pro možné naskočení do "A"týmu.
Sestava: Jaroslav Lukáč - Luboš Ralenovský, Marek Zifčák, Martin Topolčan, Svatopluk Nevěčný, Josef Raušer, Luboš Bařák, Tomáš Kudlička, Michal Himal (75. minuta Jan Kudlička st.), Jiří Kubíček (od 46. min. Marian Vávra), Petr Procházka
Zápas řídil s přehledem rozhodčí Zemánek.

Dorost:
Božice - Prosiměřice 0:2 (0:0)
Viděl jsem jenom část druhého poločasu, ale podle informací přítomných diváků se nebylo na co dívat. Zklamaný z výkonu našich byla i jedna z legend božické kopané, kdysi vynikající střelec, pan Karel Hala st., s nímž pravidelně konzultuji průběh utkání. Chyběl pohyb, přesnost a tak jsme odešli z vlastního hřiště poraženi dvěma brankami Jana Kociana. Citelně chyběl kvůli alergické reakci náš nejlepší dorostenec Evžen Egner.

Žáci:
Olbramovice - Božice 0:4 (0:3)
Domácí se potýkají s nedostatkem hráčů, k zápasu nastoupili pouze v deseti, a naši je již v první půli rozstříleli. Jak říkal jeden z účastníků: První půlka byla jasná! Pak už jsme nehráli tak soustředěně a přidali jsme pouze jednu branku. I tak nám v žácích opět roste dobrá generace fotbalistů.
Branky: Roman Šob 2x, Adam Vařeka a Michal Švéda.

Přípravka jednou vyhrála, jednou prohrála.

                                                               Ladislav Nevrkla




13 komentářů:

  1. ani fanousek bozic a jezeran, pouze prihlížející...tak jak tu vychvalujete brankáře svého týmu, tak to mi opravdu nepřišlo jako velke pozitivum na hřiští,lépe řečeno, bez Vaší obrany by tam byl jak namalovaný..žádná střela krom golová nebyla nijak těžká.vysoké balony do vápna..o těch ani nemluvě, nezaregistroval jsem jediný centr, který by sebral ze vzduchu..ale k Vaší hře, tak se mi opravdu líbila ,nenechali ste se svázat hrou jezeřan (nakopavana) a hrali jste stále tu svoji kombinační.. pěknej zapas.

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu, byl jsem neúmyslně skoupý na větší slova chvály pro naši obranu. Tak tedy - trio Roman Šebela, Jara Jandásek a David Švejdík - to byl ten "koncert A dur"! Hlavně, že jsem si ho dal do titulku. A díky za fundovaný postřeh! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Duo Patrik Šotkovský - Pavel Michalovič jsem zmínil v textu, stejně jako Honzu Kudličku ve středu zálohy. Momentálně ještě není plně usazeno obsazení obou krajních záložníků. Ale snad i to se brzy podaří. Hlavně, aby nepřišla zranění. A od října by měl být k dispozici Franta Hofman(lan)

    OdpovědětVymazat
  4. no to jsi asi přiletěl z Marzu,chytal dobře a min.dva góly chytil.a o tom to je,bran¨kář je tam od toho aby chytal a tak to v neděli bylo.
    Kdo tam byl s Ivošem u rozcvičování,to se mi líbilo,akorád ,že to byl civil.

    OdpovědětVymazat
  5. asi si tu nějaky chytrolín chce krátit čas,proč tam chodí když to není fanda ani jednoho týmu,je to blbost,to je závist,máme dobrého brankáře,co přišel je to 7 bodů,není o čem diskutovat,tak nepiš takové hlouposti.J.

    OdpovědětVymazat
  6. to musí bejt fakt idiot, kdo to jsem píše ;) asi mel zavřený vždy oči když letělo něco do vápna ;) ;+) Ivoš

    OdpovědětVymazat
  7. reakce k poslednímu komentáři ..lidé věšinou chodi na fotbal pro zábavu, nemusí však pokaždé fandit některému z týmů .. ano opravdu chytil dve tutovky?,ale to museli letet tedy do zábran nad brankou..

    OdpovědětVymazat
  8. Za velkými brankovými šancemi Jezeřan minimálně v 18. a 42. minutě, které neskončily gólem především díky Ivošovi, si stojím! (lan)

    OdpovědětVymazat
  9. pane Nevrkla nechte je být,ani neví co je to asi fotbal,máme tři body,dobrýho brankáře a to se počítá.
    Jan.

    OdpovědětVymazat
  10. na fotbal se chodí fandit ;) jo možná je pro tebe zábava tady valit kraviny ;) :-* bych chtěl vidět tebe v brance, když jsi tak chytrej blboune ;) :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nechápu, proč tady diskutujícímu někteří nadávají do blbounů, chytrolínů a idiotů. Vždyť neřekl, že brankář chytal špatně, ale že mu hodně pomohla obrana a on sám neměl příliš práce...

    OdpovědětVymazat
  12. ano díky za určité zastání,poslední příspěvek to celkem jasně vystihl.. mj. beru to z pozice brankáře :)

    OdpovědětVymazat
  13. no tak to beres pekne blbe teda.. Je zbytecny tedy o tom diskutovat, nerikam ze je ivos vybornej, ale svuj podil ma skoro vzdy na vysledku.

    OdpovědětVymazat