sobota 10. března 2012

Okresního Lva vede Helena Šotkovská z Čejkovic

Před třemi týdny se konala ve Znojmě ustavující schůze nové politické strany na Znojemsku. Ta strana se jmenuje Národní socialisté – levice 21. století (NS-Lev21). Jejím celostátním předsedou je bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. 
„Jsme středolevicová strana s bohatou historií. Chtěli bychom se stát parlamentní stranou tak, jak to bylo za první republiky. Okresní organizace na Znojemsku, která zde teď vznikla, má jasné cíle,“ řekl na ustavující schůzi, které se zúčastnilo 12 zakládajících členů strany, místopředseda Stanislav Pal­ša.
NS-Lev 21 se na Znojemsku chce podílet na komunální politice a ve svém programu si všímá, jak místních podnikatelů a živnostníků, tak i lidí z nižších sociálních vrstev. Jednou z věcí, o níž hovoří (a o níž jsem zatím neslyšel) je zprůchodnění dálnice z Vídně do Prahy. Že by se rekonstruovala stará císařská silnice přes Znojmo, Mor. Budějovice a Jihlavu? Vím, že návrh s obchvaty všech obcí na trase se objevil již na počátku 90.let. Dle mého názoru je však v současnosti ekonomicky nerealizovatelný. Zkusím se příležitostně zeptat paní předsedkyně.
Jako předsedkyni okresní organizace si národní socialisté ve Znojmě zvolili úřednici Helenu Šotkovskou z Čejkovic, místopředsedkyní je agronomka Dita Kvapilová. Mezi členy jsou jména Vlasta Šprungová, bývalá úřednice městského úřadu ve Znojmě, Marie Michalčíková nebo živnostník Marek Valenta.
                                          Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat