úterý 8. září 2015

Jak se vám líbí? (akt.)

Potěšitelná, dokonce velmi potěšitelná zpráva přichází z našeho obecního úřadu: V pondělí 7.9.2015 se traktor John Deere se zametacím strojem vrátil po záruční opravě a už je v plné permanenci. Ještě v pondělí do večerních hodin zametal v Českých Křídlovicích, v úterý bude pokračovat v Božicích. Třeba se někde v odpoledních hodinách potkáme. Rád ho uvidím a pořídím další foto. To současné je aktuální z mobilu.



Původní článek z 27.08.2015 zněl: "Tak jak se ti líbí vaše vyčištěná ulice?" ptali se mě včera v podvečer chlapi. "Nevím, ani jsem si nevšiml," odpověděl jsem popravdě. Z práce jsme přijeli kolem 17 hodiny a naše ulice Na Rafandě vypadala na první pohled jako vždycky, tj. s blátem a hlínou, jež opadává z kol traktorů.

Když jsem se za chvilku vracel, bylo patrné, že "kouty" u obrubníků i parkovací chodník u hospody jsou fakt nějaké čistší a upravené. Je to výsledek práce nového počišťovacího stroje, který obec před časem zakoupila a s nímž teď bude pravidelně čistit místní komunikace - silnice i chodníky.
Když jsem se tou dobou vracel z křídlovické zahrady, míjel jsem u bývalé hasičské zbrojnice jakýsi kolos tažený traktůrkem a zahlédl jsem pana místostarostu Jiřího Čadu, jak něco živě vysvětluje. Vůbec mě nenapadlo, že právě hodnotí premiérové výkony nového obecního pomocníka.
I když jsem si včera výsledku jeho práce nevšiml, neznamená to, že pomocník neplní svou roli. Právě naopak. Uvědomuji si, že léta bojujeme s podzimním blátem a prachem na naší krátké silničce - podobně jako jiní občané v jiných božických ulicích a uličkách - a že nyní naše obec zajišťuje nápravu! Takže díky za údržbu a úklid obecních komunikací, což tlumočím i jménem všech spokojených občanů, s nimiž jsem na toto téma stačil včera mluvit.

Nová úklidová technika sestává z univerzálního nosiče a zametací nástavby včetně vzduchového odsávání prachových částic a s kropícím zařízením jako součást zametače.

                  (lan)


3 komentáře:

  1. Když se bavíte o čistotě,chodník od Míčů dolů k jednotě katastrofa a to nemluvit rači o čistotě kolem chodníku co je tam za binec.Mělo by se s tím něco začit dělat.Už jenom kvůli dětem co půjdou zachvíli do školy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je pravda.Je až zarážející jaká jsou někteří lidé hovada.Asi to mají doma taky tak.

    OdpovědětVymazat
  3. Foto stroje zatím nebude, jelikož stroji odešla důležitá součástka. Snad bude oprava (záruční) provedena během tohoto týdne. (lan)

    OdpovědětVymazat