sobota 19. září 2015

Hasiči zachraňovali v Božicích štěně

Kdo zaslechl dnes v podvečer houkání hasičů, tak ten možná ví, že dnešní výjezd HZS - PS Hrušovany nad Jevišovkou do Božic nebyl kvůli požáru, ale kvůli záchraně štěněte.
Jak se uvádí na webu firebrno.cz, hasiči zachraňovali štěně, které spadlo doma na dvoře (nebo před domem?) do šachty. Štěně bylo vytaženo a zachráněno, akce skončená a Hrušovaňáci odjeli do své stanice. Stalo se v Českých Křídlovicích, kousek od naší zahrady.

                       
         (lan)

Všimněte si, té zprávy: Obec: Božice, Část obce: Božice! Docela by mě zajímalo, jak dlouho budou trpět občané Českých Křídlovic tu nespravedlnost, která na nich byla spáchaná v roce 1985, kdy tehdejší zastupitelstvo odsouhlasilo zrušení místní části České Křídlovice. Prý to působí potíže, pravilo se tenkrát ve zdůvodnění této operace. Myslím, že si tehdejší zastupitelé popletli místní část a katastrální území. To naštěstí zůstalo s označením České Křídlovice.Vlastně letos uplynulo malé kulaté - byť neslavné - výročí. Už 30 let nejsou České Křídlovice Českými Křídlovicemi, ale Božicemi. Já kdybych bydlel v části České Křídlovice, tak bych určitě všemi nástroji usiloval o rehabilitaci Českých Křídlovic!!! Co na to říká, dámy a pánové z Českých Křídlovic?
               (lan)

2 komentáře:

  1. Jsem pro návrat Českých Křídlovic

    OdpovědětVymazat
  2. Žádné problémy to nikdy nepůsobilo (bylo by moc zajímavé, kdyby se uveřejnily ty potíže, které vedly ke změně názvu obce, možná bychom se nestačili divit) a hlavně se rozhodlo o nás bez nás. Nikdo se nikoho neptal a provedlo se to. Zajímavé je také to, že ještě v r. 2001, kdy mi byl měněn občanský průkaz mi do něj byly napsány České Křídlovice. Poté už ne, pouze Božice.I když zde již dlouhá léta nebydlím, je to však moje rodná a hlavně milovaná vesnice, jsem pro návrat Českých Křídlovic. (me)

    OdpovědětVymazat