pondělí 28. září 2015

Okénko sousedů: Na fotbale v Hrádku! (+foto)

Jet na fotbal do Hrádku je vždycky zážitek. Jet ale na zápas Hrádek - Hostim bylo pro mě samotného ještě jaksi emotivnější. Návštěvnost na hrádeckém stadionku velmi dobrá, nálada bojovná. Konečný výsledek:
Hrádek - Hostim 1:2 (0:1). Branky: Mikulenka - Plíšek, Martin Petříček


Radoval jsem se, že po dlouhé době jedu na fotbal a nemusím si ani nic psát, ani nic fotit. Nakonec mi to nedalo a v závěru jsem svůj náhradní foťák vytáhl a pár snímků udělal.
Nešlo ani tak o ty snímky, ale o celkový dojem z tohoto utkání. Nějak jsme se po zápase nemohli při "rozborce" v Božicích shodnout, jak to vlastně v Hrádku vypadalo, kdo byl dobrý a kdo zklamal, kdo potěšil, kdo zapadl, kdo překvapil, kdo nebyl vidět.
Hrádek má silné vyrovnané mužstvo. Prim hráli oba Fortelní a pro nás největší překvapení, hráč s číslem 21 Michal Novotný (s výrazným tetováním). Nikdo výrazně nevyčnívá, nikdo nepůsobí nefotbalově. Prostě velmi dobrý tým, se kterým si to rozdáme na konci podzimní části 8.11.2015 ve 14 h v Hrádku.
V hodnocení Hostimi jsme se rozcházeli. Moc nás nepřesvědčil náhradní gólman, zbytek mužstva ukázal, proč patří Hostim do horních pater okresu. Pro mě stěžejním hráčem týmu byl ten, který proti nám nehrál: hráč číslo 6 Miroslav Petříček. Určitě nebyl hráčem nejlepším, ale zdůrazňuji stěžejním. Chyběla mu už rychlost, zákroky možná působily trošku  nefotbalově, prý si spoluhráče málo dirigoval. Nevím, já ho vnímal jako výraznou osobnost Hostimi.  Čekal jsem gól od elitního střelce Pavla Straky. Nedal, ale připravil rozhodující gól pro spoluhráče. Jako náš Lopík st.!!! V mysli mi zůstal ještě hráč číslo 7 Martin Petříček (dal nádhernou vítěznou branku) a taky třeba hráči číslo 4 (Martin Kabelka) a 15 (Luboš Zejda). Chci tím naznačit, že hodnocení je vždycky hodně subjektivní. Co jednoho osloví, jiného může klidně minout.

Hostim dala poměrně brzy šťastný vedoucí gól - gólová situace byla však zahraná naprosto profesionálně - a pak se 25 minut bránila velkému tlaku domácího Hrádku. Druhou půlku zvládla Hostim lépe takticky a  i když sbírala jednu žlutou za druhou, nějakým zvláštním způsobem čišelo z hostimské hry potřebné sebevědomí. Hrádek sice vyrovnal a možná chtěl i vyhrát, ale právě v té chvíli přebírali Hostimští iniciativu.

Nejspornější moment na nás čekal kolem 80´.  V souboji o míč před hostimským vápnem zůstal na zemi ležet Jaroslav Fortelný. Podle jeho reakce se zdálo, že je značně otřesen. Po několikaminutovém přerušení hry byl odveden ze hřiště a střídán. Hlavní sudí situaci neviděl, neboť šlo o kontakt po odehrání míče, hráč k němu stál zády, a jeho asistent neviděl asi taky nic! A teď babo raď a rozhoduj! Docela by mě zajímalo, jak vážné bylo zranění J. Fortelného a jestli měl sudí Kolesa nějak vyšetřovat, co přesně se stalo. Zápas byl o čtyři minuty prodloužen a dohrán. Na skóre se už nic nezměnilo. Hrádečtí však nesli výsledek utkání a závěr zápasu těžko. Tak už to holt někdy ve fotbalu chodí.

           (lan)

Článek doplňuji několika fotografiemi Ivany Písařovicové. Všechny najdete na http://fotbalhostim.rajce.idnes.cz/




















4 komentáře:

  1. Kdo jste chtěl reagovat, zkuste napsat ještě jednou. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Nebo napište na probozice@centrum.cz a já váš příspěvek vložím z pozice administrátora. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. (lanovi) děkuji za komentář - objektivní. V tomto utkání nevyhrál lepší tým, ale šťastnější. A

    nyní ke dvěma situacím v utkání. Při prvním gólu hostů se domácí dožadovali odpískání

    ofsajdu, přitom stoper domácích tvrdil, že stál za brankovou čarou 20 cm a tím tedy nebyl ve

    hře (samozřejmě, že se považuje jako hráč zúčastněný na hře), další obránce stál na

    brankové čáře. A situace z 80´ - po hlavičkovém odehrání míče J.Fortelného a přihrávce

    spoluhráči - do něj hrudí (na "solar" - faul ANO) vrazil obránce hostů ( bez nutnosti udělit OT

    /ŽK/ ) - ponechána výhoda - domácí hráč (neatakován) zakončoval z malého vápna - netrefil

    branku. I po utkání jsem se dotázal, jestli budeme zranění psát do ZoU - J.Fortelný toto

    nepožadoval.

    Kolesa Zdeněk HR utkání

    OdpovědětVymazat
  4. Přidal jsem foto a přečtěte si hodnocení utkání na webu Hostimi - http://tj-hostim.webnode.cz/. (lan)

    OdpovědětVymazat