sobota 23. dubna 2016

Hasičská slavnost ve fotografii. První stuha na hasičském praporu na Znojemsku (+foto)

125 let existence oslavili v sobotu 23. dubna 2016 dobrovolní hasiči v Božicích. Dlouhou cestu sboru představila publikace "125 let dobrovolných hasičů v Božicích", kterou k této slavnostní příležitosti připravil místní SDH. Do moderního kabátu se oblékla též hasičská zbrojnice a slavnostní byl i celodenní program. 

Součástí sobotní hasičské slavnosti bylo i připnutí stuhy ke slavnostnímu praporu. Stalo se tak u příležitosti 125. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Božicích a stalo se tak na Znojemsku poprvé v novodobé historii.  Stuhu připnul zástupce OSH Znojmo Václav Kondler (viz foto).
Bohatý program začínal již dopoledne v novém centru hasičů Na kovárně v Českých Křídlovicích a pokračoval slavnostním pochodem k božickému kulturnímu domu. Zde bylo připravené občerstvení, kulturní program i slavnostní zasedání sboru s předáváním ocenění a vyznamenání. Medaili Za zásluhy obdržela Obec Božice, medaili sv. Floriana SDH Božice a desítky aktivních členů obdržely různé stupně dalších ocenění a vyznamenání.
Shlédnutím výstavy historických materiálů a fotografií, videoprojekce z činnosti velmi aktivních božických hasiček a odpolední zábavou se Slováckou kapelou Romana Horňáčka hasičská slavnost v Božicích pokračovala až do večerních hodin.
         (lan)
Momentky z dnešní hasičské slavnosti.










































Než se vyrazilo do ulic:


















Slavnostní průvod obcí:






















1 komentář:

  1. Ve Znojemsku 25.4. (text) a 2.5.2016 dvě fotografie s popiskou a ve Znojemském týdnu 2.5.2015 (text a foto praporu se stuhou) se věnují oslavám 125 let SDH v Božicích. Tak si kupte a čtete. (lan)

    OdpovědětVymazat