čtvrtek 14. dubna 2016

Zastupitelstvo: Šest krát šest je třicet šest

Tak zhruba tolik času zabralo dnes v podvečer zasedání obecního zastupitelstva. Za okázalého nezájmu obyvatelstva, v akusticky problematické obecní jídelně (starší lidi nechodí, protože ševelení většiny zastupitelů není stejně pořádně rozumět) a s posledním  pokusem zastavit lavinovitou expanzi znojemské vodovodní lobby, zasedlo 14 zastupitelů, aby vlastně o ničem nediskutovali.


Zastupitelé, kteří už vše probrali na výborech a v radě, nemají prakticky žádný důvod se na zasedání dohadovat, karty už jsou rozdány předem. "Šest statečných" podlehlo početně silnější osmičce zbývajících. Pro historii by bylo dobré si ty, kteří se "vodovodní lobby" postavili, pamatovat. Doufám taky, že budou jmenovitě zapsáni v zápisu ze zasedání tohoto zastupitelstva. Jsou to: Robert Turoň, Jan Kudlička, Marek Kročil (všichni zvolení za PRO BOŽICE 2014), Petr Fiala, Jan Zatloukal a Štefan Turoň (Společné Božice)A není pravda, že tímto hlasováním o nic ještě nejde a zatím  nás to nic nestojí!

Povzbudivě zněly informace o tom, že je skutečně šance, že se na podzim pustíme v Božicích do kruháku. Nechme se překvapit, SÚSka dokáže i příjemně zareagovat. Zatím jí můžeme posílat hlasy za výmoly od Údolí lásky až do Hrádku ....
Taky  se zatím nebude od státního úřadu kupovat pozemek u kulturáku (vpravo při pohledu ze silnice, s vchodem do Relaxu). Za 900 000 Kč by to bylo v dané chvíli nezodpovědné rozhodnutí. Bezbariérový vstup do kulturáku sice zatím nebude, ale je třeba nejdříve intenzivně jednat ... Tady byli zastupitelé vzácně zajedno.
A na řešení čeká přístavba I. mateřské školy v Božicích. Baby boom uplynulých let si však žádá neodkladné řešení ....
A stodola u božické Jednoty se taky zatím prodávat nebude, i když zájemce se už přihlásil ....

No a to by bylo, milí čtenáři, pro dnešní večer všechno, jdeme fandit Spartě!!! A v neděli Božicím!!! To je důležité :-)!!!
              (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat