neděle 5. května 2019

Kdy zmizí výtluky z II/397 přes Božice?

Věřím tomu, že i vedení naší obce dnes a denně bombarduje telefonáty vedení znojemské pobočky Správy a údržby silnic JmK, aby se už konečně pustili do opravy výtluků na silnici II/397 v úseku od kruhového objezdu k mostu přes Jevišovku.


Aktuální situace je velmi, velmi neutěšená a je přímo nedůstojná silniční dopravy v 21. století. Vlastní rekonstrukce celého úseku je v nedohlednu, ani nevím, jestli je aspoň ve výhledu zařazena do plánovaných rekonstrukcí a oprav silnic II. tříd.
Je jasné, že všechno začíná a končí u financí. Pak je otázkou, jestli se vůbec někdy dočkáme. Stát tyto silnice neřeší (ten má na starosti dálnice a jedničky) a kraj situaci viditelně nezvládá.

                      (lan)

Ani nemusím chodit daleko.... a kopec od Němečkových j Jednotě, to je ještě větší katastrofa....




3 komentáře:

  1. A nezapomeňte na ten výmol u Zifčákového se souvisejícím dopravním značením, který je tam snad už 3/4 roku....

    OdpovědětVymazat
  2. Ta rádoby oprava co se tam teď uskutečnila je snad vtip ne ? Je škoda že hlavní cesta je v takovém stavu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plně s vámi souhlasím. Je to ostudné a nejen každý cizí, ale i každý božický občan musí kroutit hlavou, že je něco takového v roce 2019 možné vydávat za opravu!!! V podvečer jsem se vracel od Znojma a jel schválně přes Hrádek, jak pokračuje "záplatování" silnice II. třídy z Božic do Hrádku. Zatím tam nikdo nevyklopil ani kolečko té zázračné černé hmoty. Nezbývá, než se dotázat na odpovědných místech, co mají takové opravy znamenat.

      Vymazat