sobota 18. května 2019

Kvalitní asfaltky mezi božickými poli

Farma Božice společnosti Hortim rázně vstoupila na pole dopravní infrastruktury. Možná se jednou dočkáme i toho, že místo odpovědné krajské Správy a údržby silnic JmK pořádně opraví i silnici po které taky musí jezdit - od sýpky k mostu u myslivecké klubovny.


Zatím však má dost svých starostí s údržbou polních cest mezi poli. Aby se zlepšil jejich stav přistoupila ke zpevňování těchto komunikací asfaltovou drtí. Protože mám s tímto způsobem práce zkušenosti z místa mého pracoviště, můžu tento způsob opravy polních cest jenom chválit a vřele doporučit.
Podobně je to i se zpevňováním cest kolem Starého Karlova. I tam můžeme pět chválu a lebedit si, pokud tudy projíždíme. Je to tam sice pěkně do oranžova a červena, jelikož se ke zpevnění použila drť ze zbouraného borotického velkostatku, ale svůj účel to plní na 100%. Šanovský starosta Petr Škarek přislíbil při otvírání Hraběcí studánky téměř 1,5 km kvalitní cesty z Šanova ke studánce. Už na to obec získala dotace!
A jednou se určitě splní prvorepublikový sen božických kolonistů, že do Hrušovan n. Jev. budeme jezdit kolem Hoja Dvoru a Emína po normální asfaltové silnici.

                        (lan)


4 komentáře:

  1. Společnost by také mohla vysvětlit řidiči/řidičům té černé Škodovky na fotkách proč je ve vesnici nejvyšší povolená rychlost 50 km/h. Létají tu s tím jak šílenci.

    OdpovědětVymazat
  2. To je pravda, ale bohužel takových je více. Vidím to každý den a to hlavně od jednoty na kolonku... Kde je před mateřskou školou vtipná cedule s 30

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před Mš je 30?? Jsem si nikdy nevšimla.... Souhlasím s Vámí,lítají tam jak hovada. Jedno odpoledne jsem šla pro děti do školky,bereme za kliku,otevíráme dveře a nějaký "inteligent" jede jako hovado těsně kolem MŠ. Raději nedomýšlím co by se stalo,kdyby děti vyběhly o chvilku dřív.....

      Vymazat
  3. Ano je tam vtipná, malá cedule s 30.. Divím se, že na takové dlouhé cestě a ještě k tomu u školky není retarder a to právě kvůli těm zmíněným hov****. Troufám si říct, že minimálně 70km/h je na té cestě klasika.... Bohužel..

    OdpovědětVymazat