sobota 4. května 2019

Mezi obyčejnými božickými lidmi

Pravý nefalšovaný božický airbag...
Sedíte rádi v začouzené kavárně? Nebo sedíte zabořeni do fotelu ve svém obýváku? Chyba, velká chyba. Je třeba vyjít mezi obyčejné božické lidi, abyste věděli, co se v naší obci děje.



 Třeba ve chvíli, kdy obec Božice odpískala pálení čarodějnic na hřišti, se na božické Kolonii ani na vteřinu nerozmýšleli a čarodějnice ke spokojenosti všech přítomných pálili! Kdo tam byl, nelitoval!
Norovat lišky je jistě přísně zakázáno. Ne tak v Božicích. Na jednom nejmenovaném místě bylo nedávno vytaženo z nory osm liščat! Že to není možné? Nenechte se mýlit, nor mohlo být na onom místě v křídlovickém katastru více!!!
S velkým pochopením jsme přijali informaci z prostředka tohoto týdne, že se rybářské závody přesunou z důvodu nepříznivé předpovědi počasí na tento víkend až o 14 dní!!!!
V pátek večer se sešlo jedno ze dvou božických mysliveckých sdružení. Tentokrát to, které nemá ještě na tři roky žádnou honitbu. Chlapi-myslivci, držíme vám pěsti, abyste to za tři roky vrátili do normálních kolejí.
I v Zámlýní se staví. Kousek od místa, kde stávala vila Holých (původně mlynáře Schneidera). Těším se na další moderní stavbu, která se jednou zapíše do dějin božické architektury.
Nejvíc zajímavých informací se týká božického zemědělství. Mají jenom jednu "chybu": prostě a jednoduše se o nich nemluví. Ale třeba vás zaujme zpráva, že se na jednom rozlehlém pozemku v křídlovickém katastru se letos pěstuje řepa cukrovka!!!! Když jsem se zeptal, kdo ji bude jednotit, dostalo se mi širokého úsměvu a laskavého vysvětlení: Prosím tě, kde žiješ? Na všechno jsou dneska stroje. No jo, já skoro zapomněl, že i v zemědělství se píše rok 2019!
Taky jsme rozsekli spor, jestli jsou na železničních přejezdech za Pravicemi na Hrušovany a u břežanského nádraží závory! Tak na obou dvou jsou!!!
Brankář Arsenalu Petr Čech mě moc nepřesvědčil v zápase Ligy mistrů. Kam se hrabe na našeho Pumpida?
Moderní zavlažovací soustavy na božických polích prý toho moc nezavlaží. Prý mají mít místo "čtyřek" "osmičky". Rozumíte tomu?
Na netu prý se dá shlédnout letošní božická traktoriáda pohledem z dronu. Kdo máte odkaz, napište.

A na závěr jedna bomba (pro Milana H.): Takto Milane vypadá airbag po nárazu!

                                                                                  (lan)

V Zámlýní byly položeny základy nové vily...













2 komentáře:

  1. Milan vzkazuje Jardovi B., že s airbagem má pravdu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli je to pravda s těmi liščaty, předejte to policii, ať to vyšetří a ať jdou viníci za katr !!! Je mi mdlo, že mezi námi žijí takoví barbaři. Jestli je práce myslivců, potvrzuje to tvrzení, že největší škodná v lese je právě myslivec. PePř

    OdpovědětVymazat