neděle 19. června 2022

O čem se (ne)píše na sociálních sítích a proč to nejde v Božicích


V Božicích máme týden před hody
a bohaté červnové víkendy tak budou završeny jaksepatří. Kromě dětských dnů a fotbalu se v sobotu 18. června hrál taky tradiční turnaj v beachvolejbalu za školou a možná, že jste se bavili i na jiných soukromých akcích.


O něčem se jenom mluví, o něčem se píše a nad něčím se uživatelé sociálních sítí zamýšlejí. Řeknete si, proč se věci obecního charakteru neřeší třeba na zasedáních obecního zastupitelstva? Nejspíš proto, že na těchto zasedáních se řeší především prodeje obecního majetku a o tom ostatním se příliš nemluví.... Tak toto bude takový pel mel z toho všeho.

Proč to nejde v Božicích? S novým a neotřelým nápadem se vytasilo Znojmo, které povolává do služby aktivní seniory. Důchodcům rozdá radnice klíče od hřbitovů, parků i dětských hřišť, aby odemykali a zamykali prostranství. V Božicích je takovým neuralgickým bodem umělka za školou, která byla v současné době doplněna o dřevěné "mantinely", aby tak netrpělo drátěé pletivo. To je naprosto v pořádku, horší už to je s využitím tohoto hřiště. Za 15 let provozu se zatím nenašel vyhovující model praktického fungování a využívání tohoto prostoru nejširší veřejností, zvláště naší mládeží. Současný model zamčené brány a půjčování klíčů v bazenu je naprosto nevyhovující. Zajímavý je názor na fbc:

Také myslím že by mělo být hřiště přístupné, když už ho máme tedy.. Další věc je ale udržení pořádku na něm, protože mi občas připadá, že rodiče neřekli dětem, kam patří odpadky🤔 Hodila by se také nějaká klubovna pro děti, kde by mohli něco tvořit a rozvíjet své nadání a dovednosti. Je potřeba je nějak zaujmout a dát jim příležitost najít, co je baví. Jen takový návrh, který by stál za zvážení... Finančně náročnější, ale podle mého názoru celkem potřebný.

Tak co si o tom myslíte vy, vážení čtenáři?

                          Ladislav Nevrkla, ProBožice

Žádné komentáře:

Okomentovat